Print this Post


Poliția Locală Slatina – 52 de sancțiuni contravenționale, în prima săptămână a lunii martie 2017

În prima săptămână a lunii martie 2017, efectivele Poliția Locală Slatina au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 3 sancțiuni contravenționale aplicate pentru parcare necorespunzătoare ce are ca efect blocarea utilizării parcărilor de către alte autovehicule; 2 sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietate; 5 sancțiuni aplicate pentru aruncarea deșeurilor menajere pe domeniul public, respectiv în coșuri stradale; 5 sancțiuni aplicate pentru ruperea, defrișarea de arbori, arbuști de pe domeniul public al municipiului, și 11 sancțiuni aplicate persoanelor fizice care au exercitat activități de comerț în zonele publice ale municipiului fără a deține autorizație de funcționare și fără achitarea taxelor aferente.

De asemenea, au mai fost aplicate 25 amenzi privind circulația pe drumurile publice și o amendă, în valoare de 10.000 lei, unei spălătorii auto, pentru executarea de lucrări de construcții fără autorizație de construcție.

politia locala slatina liEfectivele Serviciului Public Poliția Locală Slatina din subordinea Consiliului Local al municipiului Slatina continuă să desfășoare, pe raza municipiului, activități ce au ca obiectiv principal asigurarea ordinii și liniștii publice, combaterea fenomenului de cerșetorie, a comerțului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranță civică precum și menținerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale și al piețelor din municipiu. Totodată, a fost intensificată activitatea de prevenție prin prezența directă a polițistului în teren prin organizarea de activități de patrulare, măsuri de ordine, acțiuni pe cartiere sau punctuale în locurile cele mai expuse săvârșirii unor fapte contravenționale sau penale.

În perioada menționată, au fost preluate 25 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. Efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 30 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Totodată, efectivele Poliției Locale Slatina vor intensifica ritmul patrulelor pentru supravegherea stațiilor de călători, în același scop urmând a se apela și la sistemul de monitorizare video-captare imagini. Măsura a fost luată din cauza vandalizării stațiilor de călători, a lipirii neautorizate de afișe și anunțuri, precum și pentru sustragerea programelor de informare a călătoriilor referitoare la programul de circulație a autobuzelor.

În perioada următoare, un echipaj rutier al Poliției Locale Slatina va patrula în anumite zone ale municipiului, în vederea prevenirii perturbării traficului rutier din cauza parcării autoturismelor pe ambele părți laterale ale carosabilului. În același scop, al fluidizării circulației rutiere, Poliția Locală Slatina va supraveghea mai atent stațiile pentru mijloacele de transport public de persoane din cauza opririi voluntare și a parcării autoturismelor în zonele amintite.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/politia-locala-slatina-52-de-sanctiuni-contraventionale-in-prima-saptamana-a-lunii-martie-2017/