Print this Post


POLITICIENI DE UNICĂ FOLOSINȚĂ… AZI: CORNELIA SULGER – PSD

Faci politică pentru a trăi, nu trăiești ca să faci politică. Ce asimetrie copleșitoare! În fond, așa cum spunea Camus, omul modern este obligat să facă politică, pentru propria-i bunăstare, apoi pentru îndestularea sectei politice din care face parte, dar e musai să nu uite interesul național și bunăstarea celor mulți și „proști”. Numai atunci când un om politic reușește să facă, cu adevărat, ceva pentru oameni, pentru societate, pentru aproapele și departele lui, în sensul umanist al apartenenței la comunitatea pe care o reprezintă, abia atunci politica e cu adevărat excepțională.

Cu mici excepții, județul Olt n-a dat în politica mai mică sau mai mare oameni remarcabili, de stânga sau de dreapta, de care să fim mândri și de numele cărora să lege vreun proiect notabil, care să rămână pentru istorie. Am avut și avem, în general, politicieni lipsiți de cultură, cu o conștiință antidemocratică, a căror activitate se caracterizează prin lipsa oricărui proiect, politicieni narcisiști, alergici la critică, mulți dintre ei incapabili să-și apere propriul partid, în vremi de restriște și jale (cam cum sunt astăzi la PSD), demagogi, aroganți, agramați…

Pe toți aceștia noi îi aplaudăm, le acceptăm, nepăsători, parvenitismul și incultura, din când în când le scriem texte în limba română, limbă pe care ei o siluiesc zilnic, iar nepăsarea cu care noi îi acceptăm și îi aplaudăm este egală cu indiferența lor de a urina disprețuitor, figurativ vorbind, în capul nostru. Acceptăm că depindem de ei, nerealizând că, în fond, ei depind de noi, și tot ei ne zâmbesc pieziș, afișând acel aer septic al grandomaniei inculte, gen Codrin Ștefănescu, care spune… „facem ce vrem, fiindcă putem”, sau Eugen Nicolicea, cel care a exclamat ritos: „Da, nene, susținem corupția, că ea ne-a făcut oameni!”

corneia sulger net liRevenind  la oile noastre de la Olt, reafirm regretul că la conducerea femeilor pesediste nu mai este Felicia Man. Din punct de vedere jurnalistic, nu mă dădeam în vânt așa tare după ea, însă Felicia Man știa carte, avea proprietatea cuvintelor și, mai mult știa să-și apere partidul cu demnitate. Nu știu ce-o recomandă pe cea care i-a luat locul, anume doamna Cornelia Sulger, cocoțată de partid în vârful șurii, la ANRE, pot însă afirma că domnia sa reprezintă, pentru partid, inutilitatea perfectă și mă îndoiesc că, din punct de vedere profesional, se află deasupra nivelului damelor promovate de Vâlcov la ANAF și la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate.

E a treia oară de când o invit la o emisiune TV și tot a treia oară de când refuză să vină, s-o vadă electoratul căruia-i datorează salariul baban din ANRE, cam ce-i poate capul ei de duduie răsfățată de PSD. Bineînțeles, că am respectat ierarhia… Am primit, mai întâi, acordul pentru invitația ei la emisiunea POEZIA POLITICII, de la prim vice-președintele PSD Olt, Marius Oprescu. Ea m-a întrebat fițos: „Dar ce să discutăm noi, acolo, d-le Sârghie?” „Politică, doamnă, că politica v-a făcut oameni pe toți”, i-am răspuns. „Nu pot să vin, pentru că, la ora 20:20, sunt ocupată!”, a continuat ea disprețuitor. M-am și gândit eu atunci, cam ce ar putea face doamna aceasta, pentru țară, la ora  20:20, în afara faptului de a-și contabiliza veniturile fabuloase obținute, fără a avea vreun merit, prin sinecura oferită de PSD.

Oameni buni, nu ard de vreo pasiune pentru PSD, dar acum, după ce s-a lovit cu capul de toți pereții și se află într-o anume disoluție, politicienii de unică folosință, precum este și această doamnă Cornelia Sulger trebuie trimiși acasă de urgență. Cred că Marius Oprescu, un politician versat, care a învățat politică, într-un an, cât alții într-un cincinal, realizează că PSD a pierdut și din cauza acestor oameni inutili, politicieni de serie, al căror aport politic și profesional tinde spre zero. Într-un clip electoral, această Chera Duduca a politicii de pe malul Oltului, spune cu emfază patriotică: „Cred în români ca și parteneri ai dezvoltării capitalului autohton.” Lăsând la o parte formularea prolixă a acestei propoziții, oare să nu-i fi spus nimeni că acel „și” dintre ca și parteneri e la fel de inutil ca prezența ei în fruntea femeilor pesediste din Olt?

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/politicieni-de-unica-folosinta-azi-cornelia-sulger-psd/