Print this Post


Pot ce poți și tu! Angajează-mă!

 „Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” a fost marcată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin organizarea, la nivel național, a unor evenimente ce au avut ca scop conectarea persoanelor cu dizabilități la oportunitățile de angajare de pe piața muncii, precum și activități specifice bursei locurilor de muncă.

Acțiunile derulate de ANOFM, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și direcțiile generale de asistență socială și protecție a copilului, s-au desfășurat sub deviza „Pot ce poți și tu! Angajează-mă!”.

Astfel, la nivel județean, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă  Olt a organizat, în data de 3 decembrie 2018, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Locația de desfășurare a bursei a fost la sediul agenției județene din Slatina, str. Prelungirea Crișan nr. 2.

ajofm evenimentDin cei 24 agenți economici contactați, 8 au participat la bursă, cu un număr de 16  locuri de muncă vacante în meseriile: operator confecționer; vânzător; zugrav; călcător; muncitor necalificat în confecții; muncitor necalificat în agricultură; îngrijitor animale; muncitor necalificat în construcții.

Au participat 56 persoane cu dizabilități, din care 2 au fost programate pentru proba de lucru.

Până la sfârșitul lunii octombrie 2018, agenția a încadrat în muncă 9 persoane cu dizabilități, din care o persoană cu subvenționarea locului de muncă.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități dar, mai ales, pentru a face mai ușoară integrarea acestora pe piața muncii, pe lângă serviciile de consiliere, orientare și reconversie profesională, inclusiv evaluarea gratuită a abilităților și competențelor profesionale, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează în muncă persoane cu handicap, pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilități încadrată în muncă.

Acțiunile derulate în data de 3 decembrie 2018  se înscriu în seria de evenimente și acțiuni menite să contribuie la promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, incluziunea lor socială și profesională.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/pot-ce-poti-si-tu-angajeaza-ma/