Print this Post


Primarii rurali sunt sarea pământului și stâlpii societății

În politica „națională”, la vârf, nu mai există nici doctrine, nici ideologii, nici dragoste de neam și țară, nici interes național, nici îndumnezeire…nimic. În politica „națională” există doar interese personale, proiecte suburbane, incultură cât cuprinde, trădare de neam și țară, securisme, prostituție la propriu, țigănie… Cei care mai țin țara pe umeri sunt, în parte, primarii rurali, cu frică de Dumnezeu, cu respect față de sătenii lor, cu bună cuviință și simplitate, indiferent că sunt la PSD, la PNL sau la alte creațiuni politice ai căror lideri naționali sunt niște muhaiele îmbogățite pe spinarea celor „mulți și proști”. Majoritatea primarilor rurali reprezintă sarea pământului și pilonii acestei patrii, care se cheamă încă România. Fără ei, țara asta ar fi pierit demult. Mulți dintre ei au conștientizat faptul că sunt subordonații celor care i-au ales. Că sunt la dispoziția poporului și nu invers.

Personal, fac presă de peste trei decenii, iar ceea ce scriu acum, am scris și în urmă cu 30 de ani. Stâlpii societății sunt, în mare parte, primarii rurali și bătrânii sărăciți și bolnavi, care-și așteaptă, cu lacrimi în ochi, copiii și nepoții plecați la recoltat de sparanghel, în țările civilizate, până îi găsește moartea pe băncuțele de lemn de la poartă.

La rândul lor, primarii rurali așteaptă, de la Revoluție încoace, un proiect de țară, care nu mai vine. Niciun partid, până la această oră, de la căderea dictaturii comuniste, n-a făcut nimic în acest sens. Clasă muncitoare nu mai există, stă, azi, la „Umbra unui crin în Paradis”, cum ar spune Mircea Eliade, pentru că Iliescu și Roman au patentat instituția care a colectat „Fierul vechi”, al tuturor fabricilor și uzinelor

reprezentative, nemaivorbind de institutele de cercetare, care au intrat în pământ. Țăranii au dispărut încă din timpul colectivizării forțate din arealul românesc, chiar dacă mai găsești câte unul la vreun muzeu național, încălțat cu opinci veritabile și având stele de colonel de Securitate sub cămașa de borangic, cusută cu arnici roșu, galben și albastru.

Foștii turnători și securiști au fost repartizați judicios, în toate partidele de după Decembrie 1989. Nu mă miră că un imbecil de parlamentar liberal, agramat și lipsit de minima moralia (îmi pare rău că e moldovean de-al meu) a spus recent că el a fost detașat trei ani la PSD de către partid și, azi, s-a întors acasă, la PNL. Astfel de nulități sunt și la PSD, și la partidul plagiatorului, și la cel al corigentului la limba română (a se citi Tăriceanu), și la partidul șefului tăietorilor de păduri românești, Kellemen Horor, și peste tot.

Repet: dacă „marii jurnaliști” ai patriei, care scriu și citesc de pe pereți, și habar n-au ce se întâmplă la talpa țării, vor să mai consemneze ceva moral din țara asta, să cutreiere satele României, așa cum le cutreiera Dimitrie Gusti, cu echipele sale din „Serviciul social”, înființat de păcătosul Carol al II-lea, pe care poți să-l acuzi de multe, dar căruia nu-i poți nega perioada de avânt cultural, de naționalizare a spiritului românesc și de iluminare a satului valah, din acea vreme.

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/primarii-rurali-sunt-sarea-pamantului-si-stalpii-societatii/

1 comment

  1. PAUL STĂNCULESCU

    FELICITĂRI!.

Comments have been disabled.