Print this Post


Primarul interimar al comunei Ghimpețeni închide ușa în nas prestigiosului ansamblu folcloric „Poarta Olteniei”!

Pe președintele Asociației GAL-VEDEA-GĂVANU-BURDEA, d-l Constantin Titel Ciobanu l-am cunoscut în perioada cât domnia sa a fost primarul comunei Ghimpețeni, desprinsă din istorica și fascinanta comună care duce în eternitate numele marelui diplomat Nicolae Titulescu. Am văzut atunci, ca și acum, în prestația și comportamentul său, un om călăuzit de sănătoase principii morale, cu o deschidere largă pentru cultură și educație, un om cu bun-simț, cu o exigență atent cântărită și cu o vocație de bun cetățean.

Cât timp domnia-sa a condus destinele comunei sale natale a lucrat cu inteligență și onestitate pentru binele public, adică exact ceea ce face și astăzi în calitatea sa de președinte al asociației sus-amintite. Dar, vorba lui Schopenhauer: „Cine lucrează pentru binele public să fie mulțumit dacă scapă cu spinarea întreagă!”

Spunem acest lucru, dragi cititori, în virtutea faptului că prestigiosul Ansamblu Folcloric „Poarta Olteniei” de la Ghimpețeni, cel pe care domnia-sa îl păstorește din punct de vedere financiar, cu patriotism și credință, este blocat de autoritățile locale de a se manifesta chiar în comuna în numele căreia s-a manifestat artistic de-a lungul și de-a latul patriei noastre.

gal vgb net li 1Concret, recent, primarul interimar al comunei Ghimpețeni, d-l Anghel Mihail a interzis manifestările culturale ale sus-pomenitului ansamblu, alături de manifestările școlare, acum în preajma sărbătorilor de iarnă, pretextând faptul (sic!), că onor cadrele didactice din localitate ar fi „puse în umbră” de valorosul și mult medaliatul ansamblu folcloric aflat sub oblăduirea asociației non-guvernamentale cârmuite de președintele Constantin Titel Ciobanu. Cel care, prin profesionalismul și succesele obținute în obținerea de fonduri nerambursabile pentru o serie de localități ale județului nostru, este prețuit la cele mai înalte niveluri administrative ale județului și țării.

Este de înțeles atitudinea reprobabilă și regretabilă a respectivului primar, care are o cultură până la genunchiul broaștei, însă noi trebuie să-i amintim acestuia că Ansamblul „Poarta Olteniei” a repurtat succese artistice deosebite, pe teritoriul României, ba și mai mult, a avut chiar invitații (pe care, din lipsa resurselor financiare, nu le-a onorat încă), în Spania, Italia și America și că toate aceste succese au adus prestigiu comunei Ghimpețeni, județului Olt și chiar României.

După părerea noastră, la mijlocul acestei atitudini a domnului Anghel Mihail, ajuns primar, prin destituirea fostului primar, care a fost găsit incompatibil, stă și o manifestare politicianistă. Aceea că d-l Ciobanu câștigă din ce în ce mai mult prestigiu în fața cetățenilor comunei Ghimpețeni și ar putea să-i sufle scaunul, la următoarele alegeri. Domnul primar, în îngustimea mentalității sale, nu realizează că, procedând așa, privându-și alegătorii de bucuria de a-și vedea ansamblul folcloric care-i reprezintă cu atâta succes, pretutindeni, pierde și mai mult…

gal vgb net li 3Iată, oameni buni, unde pot duce politicianismul de tarabă, rapacitatea, incultura, impostura, lipsa celor șapte ani de acasă și atitudinile revanșarde… La rămânerea în urmă a unor comunități rurale, care au nevoie de cultură, de lumină spirituală, precum plantele de apă și oxigen. Cultura fiind, oameni buni, una dintre căile mântuitoare ale acestui neam însetat de dreptate și adevăr.

Dar, „ca să nu fie dezordine, ca să nu fie haos”, în mintea unor adepți, din ce în ce mai puțini ai domnului primar interimar, vom prezenta în continuare doar o rezultatele anului 2017, care întregesc onoranta carte de vizită a Ansamblului „Poarta Olteniei”: Premiul I, Concursul „Călușul românesc” – Slatina; Premiul I, Concursul internațional „Pași de dans” – ISJ Teleorman; Diplomă de excelență, Festivalul internațional al păstoritului – CJ și Primăria Tulcea; Diplomă de prezentare deosebită, Festivalul „Pomul Vieții” – Balș; Diplomă de excelență – Asociația artiștilor din Constanța, Diplomă de excelență – Primăria Curtișoara; Diplomă de excelență – CJ Olt…

gal vgb net li 2Trebuie, de asemenea, să amintim cititorilor noștri și primarii din județul nostru, dar și unul din Vâlcea, susținători ai acestui ansamblu folcloric, care sunt și membri ai Asociației GAL-VEDEA-GĂVANU-BURDEA și cărora Constantin Titel Ciobanu le mulțumește și le urează Sărbători Fericite: Florin Tiutiu – Nicolae Titulescu, Ionel Mirea – Crâmpoia, Titi Peligrad – Șerbănești, Ion Sorin Toma – Movileni, Marian Lunganu – Schitu, Alexandru Becheanu – Mărunței, Pantelie Rotaru – Drăgănești-Olt, Nicolae Soare – Dăneasa, Marius Popescu – Gostavățu, Vasile Costea – Coteana, Marius Preoteasa – Stoicănești, Nicușor Sîia – Radomirești, Marian Băluță – Seaca, Constantin Dobrița – Mihăești, Alexandru Taifas – Vâlcele, Florian Constantin – Izvoarele, Ion Șofaru – Văleni, Ion Manica – Dobrotești (Teleorman)…

gal vgb net li 4„Fără cotizațiile primite de la ei, Ansamblul nostru nu ar fi existat și nu ne-am fi putut bucura de performanțele acestor copii frumoși și talentați care, practic, reprezintă comuna noastră, județul Olt și România. Eu, Constantin Ciobanu, președinte GAL-VEDEA-GĂVANU-BURDEA sunt onorat că pot să susțin această echipă folclorică formidabilă, alături de instructorii care o pregătesc pentru performanță. Sunt dezamăgit de atitudinea domnului primar interimar, pe care eu l-am angajat cândva șofer, pe Salvare, și nu înțeleg de ce ne interzice acest spectacol de sfârșit de an, alături de spectacolul organizat de Școala din Ghimpețeni, atâta timp cât ansamblul nostru a reprezentat comuna, la mai toate marile televiziuni din țară și luând de-a lungul anilor atâtea distincții…

Meritul acestor succese aparțin copiilor aceștia plini de talent și al instructorilor lor. Dacă ne ajută Dumnezeu, în viitorul apropiat, vom onora și invitațiile pe care le-am primit din Italia, Spania și America, ca să descrețim și frunțile comunităților de români din aceste țări, români plecați în lume, după o pâine mai bună. Am înțeles să fiu blocat cu ansamblul pe care Asociația noastră îl finanțează, în urmă cu doi ani, actualului primar (dar și fostului, care a eliberat «ringul», pentru incompatibilitate), fiindu-le teamă că o să candidez. Dar acum, ce miză politică este?

Este păcat că echipa noastră de artiști nu este lăsată să se manifeste, acum la sfârșit de an, alături de manifestările organizate de Școală, noi având și posibilitatea să oferim cadouri copiilor… E păcat și jenant, în același, timp, pentru actuala conducere a primăriei Ghimpețeni…

Cu toate acestea, dați-mi voie să urez cadrelor didactice, elevilor, cetățenilor comunei, sărbători fericite și un an mai bun, iar domnului primar mai multă înțelepciune și mai puțină încrâncenare politică. LA MULȚI ANI!”

AUDIATUR ET ALTERA PARS

Așa cum se cuvine, vorba latinului, trebuia să audiem și partea cealaltă. Iată ce ne spune domnul primar interimar, cu privire la atitudinea sa față de Ansamblul Folcloric „POARTA OLTENIEI”:

„Eu îi pun, domnului Ciobanu, oricând la dispoziție Căminul Cultural, pentru ansamblul pe care-l coordonează. Chiar fără plată. Dar serbarea de sfârșit de an se face la Școală, fără echipa domniei sale… Așa s-a hotărât, nu putem face o manifestare comună. Să trăiți!”

Concluzia vă aparține, dragi cititori!

LA MULȚI ANI, GHIMPEȚENI! LA MULȚI ANI, JUDEȚUL OLT! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/primarul-interimar-al-comunei-ghimpeteni-inchide-usa-in-nas-prestigiosului-ansamblu-folcloric-poarta-olteniei/

1 comment

  1. Marin ȚULUȘ

    Adevărul trebuie știut!!eEste foarte important de știut că acel primar incompatibil pentru care eu am făcut sesizările cuvenite organelor în drept să/l judece și să/l demită, este încă nesancționat pentru perioada în care a fost incompatibil dar și primar!Am luat la cunoștiință de toate acele situații ilegale atunci când am apărat pe unul dintre cetățenii comunei Ene Mihalache, care a suferit și suferă de pe urma măsurilor abuzive ale fostului(și lăudatului C. Ciobanu) ca și de al incompatibilului Dan Dobre, mogulul care deține fond de vanatoare unde se pare participa la lucrările … vânătorești si puterea in-dependenta a justiției din Olt, și care împreună se chinuie să/i demoleze casa acestui nefericit om a cărei construcție a fost făcută pe….. autostrada Ghimpeteni Bucuresti în urma autorizatiei de construire eliberată înainte de stabilira pe hartie a “..,,magistralei!!!!Așa a învățat mafia din Justiție să apere drepturile și libertățile cetățenilor! Independența pentru ei, unii dintre magistrati, însemnă să fie lăsați să ia spagă și să încalce drepturile și libertățile Omului, acoperind infractorii!!!Numai vorbim de mafia politica care nu ne lasă să trăim decent nici acum la 27 ani de la Revoluția din decembrie 1989!Cert este că jumătate din planul reformei justiției l/a făcut PSD-ul!! este curioasă poate atitudine mea de a/i elogia!dar nimeni nu stie ce fac marii magistrati independenti cu vietile oamenilor!exemplu aceste este grăitor!! Iar noi , absolvențíi de drept, care nu ne/am inrolat in sistemul spăgilor și hoțíei independente și am luptat pentru o justiție cu adevărat democratică,am devenit infractori, cercetati de sistemul odios!!!De aceea nu avem nicio sentință mai ales în marile dosare de criminalitate: Dosarele Revoluției și Mineriadelor!!!

Comments have been disabled.