Print this Post


Primim la redacție

Un slătinean de bună credință, locatar al unui bloc de pe strada Dorobanți nr. 5, aflat în proximitatea celebrei piețe „Steaua Roșie”, este indignat de inițiativa luată de doi vecini de scară care, având „mușchi în loc de creier”, au montat un lanț pe zidul blocului, cu care „spânzură” ușa de la intrare, din când în când, atunci când își propun să participe la concursul de scuipat semințe prin fața blocului. Și, firesc, atunci când vor mușchii lor spirituali.

bloc dorobanti netIată ce ne scrie slătineanul:

„La început de secol XXI, în era informației, a tehnologizării, a interfonului, a telecomenzii și a cardului de acces, doi gogomani, cu mușchi în loc de creier, s-au solidarizat, pentru a confisca ușa de termopan de la intrare în bloc, montând pe zid, fără acordul majorității celorlalți locatari, un lanț, cu care „spânzură” ușa, din când în când, ei motivând că trebuie să stea deschisă ziua, pentru aerisire și, mai ales, atunci când ei, seara, participă la concursul de scuipat semințe prin fața blocului.

Ideea lor năstrușnică deschide calea vagabonzilor, care  s-au înmulțit în ultimul timp, grație nivelului ridicat de trai, din noua epocă de aur, pe care, cu mândrie patriotică, o trăim!!!

De asemenea, deschide calea câinilor și pisicilor, a țânțarilor și a muștelor negre și verzi. Deși ceilalți locatari le-au atras atenția asupra acestei găselnițe primitive, care ne întoarce în epoca lanțului, cei doi nici nu vor să audă ci, dimpotrivă, în mod ostentativ și sfidător, de câte ori li se scoală mușchii, își pun invenția în aplicare. N-ar fi rău ca polițiștii locali, cei care bântuie prin preajmă și care, în excesul lor de zel, le amendează pe acele femei amărâte ce vând mărar și pătrunjel (desigur, marfă de contrabandă, prin care se produce marea evaziune fiscală), să le confiște celor doi lanțul și să le dea măcar un avertisment, însoțit de câteva sfaturi despre cum să se comporte în comunitate. Așteptăm o reacție și din partea administrației Primăriei Slatina!”

Un slătinean de bună-credință

Permanent link to this article: http://linia1.ro/primim-la-redactie-3/