Print this Post


Primim la redacție. UN PORTRET PE SĂPTĂMÂNĂ! AZI: MARIUS OPRESCU!

Marius Oprescu este primul președinte al Consiliului Județean Olt, născut aici și crescut în pepiniera locală a social-democrației. Este un social-democrat convins și nu visează vreo apartenență exotică la alte lumi politice. A muncit mult pentru partid spre deosebire de alții care cred că în preajma partidului social trăiești un fel de stare celestă. În biroul dânsului e o mișcare continuă de persoane, de documente, idei și dosare, fără să găsești acolo un președinte cosmetizat, ferchezuit și tolănit în fotoliu. Un păcat a fost gata să-l strivească și din acest motiv poartă în ochi roua părerilor de rău. Are atenția sub alarmă permanentă fiindcă lucrează într-un mediu plin de ispite și de posibile înscenări.

marius oprescu 690Cunoaște bine topografia politică a întregului județ și gustul amar al dezamăgirilor atunci când partidele au cadre obosite. Îl deranjează nepăsarea unor structuri anchilozate, pentru că, personal demonstrează o impresionantă punctualitate în relațiile de serviciu. Nu are pretenția că toate localitățile județului leșină de bine, dar garantează respectul unui echilibru în distribuirea fondurilor. Face tot ce poate pentru ca primarii să nu bată mătănii pe la ușile Consiliului Județean sau să umble cu tămâierea unor instituții, folosind cadelnițe speciale. Caută și găsește soluții noi la probleme vechi și face alergie la triumful mediocrității în politică. Impresionează prin siguranța cu care se mișcă în hățișul cifrelor din administrația județeană pe care o păstorește.

Moderează persoanele din opoziție care argumentează cu patimă și își apără convingerile cu fanatism. Nu pune pietre în praștie ca să lovească adversarul, ci gândește sănătos, însuflețit de înfăptuirea binelui public. Rămâne consternat când îl contestă unii, care înainte de a fi cineva erau nimic. Detestă nedreptatea ce amărăște existența și întunecă sufletul. Este în dezacord total cu cei care incită prin afirmații șocante ca să discrediteze valorile naționale. Poartă un zâmbet trist când propaganda înverșunată a unora împiedică, în mod sălbatic, funcționarea statului. Nu are preocupări străine de morala creștină și crede că a fi european nu înseamnă mutilarea intereselor românești. Este mâhnit de jalea forestieră și detestă bălegarul afacerilor necurate ale celor care comercializează pădurea. Refuză să înțeleagă de ce sunt tolerate manipulări și diversiuni ce favorizează fisura ideologică dintre generații. Tangoul televizat al instituțiilor de forță îi amintește președintelui morala bancului cu preotul care se hârjonește cu călugărița.

Convingerile lui politice nu sunt împrumuturi de conjunctură, dar ucenicul părăsit e gata disponibil să-l invite pe magistru la înțelegere și îngăduință. Sigur că nu își delimitează convingerile, ci le va pune în acord cu realitatea obiectivă. Are certitudinea că nimic nu rezistă, dacă se construiește pe temelii de dușmănie. Cunoaște cine este părintele huliganismului politic din cauza căruia înflorește dezordinea. Firește că îl îngrijorează năvala mulțimilor care amenință ușile și porțile instituțiilor.

Recunoaște cu regret că sunt încă multe valori necunoscute și nerecunoscute. De aceea își dorește o înnoire fundamentală a trecutelor mentalități, ba chiar un divorț de vechile lucrături. Bineînțeles că nu dorește să primească lecții de la cei care au suferit o năpârlire ideologică și au o existență politică nomadă. Nu se lasă molipsit de entuziasmul comunicativ al binefăcătorilor, ce practică rostogolirea argumentelor bolovănoase. Pare un tigru domesticit care păzește Consiliul Județean cu credință de câine ciobănesc. În cadrul discuțiilor de grup respectă opiniile celorlalți, dar după o pauză de acomodare se dezlănțuie vijelios ca o avalanșă. Nu este refractar la ideea de disciplină și nici nu e dispus să înfăptuiască acte de nesupunere.

Are capacitatea și priceperea necesară ca să capteze potențialul afectiv al tinerilor și adulților luați împreună; manifestă o largă deschidere, pentru că nu suportă spiritul de castă. E atractiv fiindcă nu afișează indiferența caracteristică a omului ghiftuit și răsfățat de partid.  Se mândrește că județul Olt este epicentrul social-democrației din România și că acest județ nu este un anonimat geografic. Domnul Președinte Marius Oprescu salută cu respectul cuvenit toți cetățenii, indiferent de orientarea lor politică, convins fiind că PATRIA A PRIORI.

Prof. TEODOR NEDELEA

Permanent link to this article: http://linia1.ro/primim-la-redactie-un-portret-pe-saptamana-azi-marius-oprescu/