Print this Post


Primim la redacție. UN PORTRET PE SĂPTĂMÂNĂ! AZI: MARIUS OPRESCU!

Marius Oprescu este primul președinte al Consiliului Județean Olt, născut aici și crescut în pepiniera locală a social-democrației. Este un social-democrat convins și nu visează vreo apartenență exotică la alte lumi politice. A muncit mult pentru partid spre deosebire de alții care cred că în preajma partidului social trăiești un fel de stare celestă. În biroul dânsului e o mișcare continuă de persoane, de documente, idei și dosare, fără să găsești acolo un președinte cosmetizat, ferchezuit și tolănit în fotoliu. Un păcat a fost gata să-l strivească și din acest motiv poartă în ochi roua părerilor de rău. Are atenția sub alarmă permanentă fiindcă lucrează într-un mediu plin de ispite și de posibile înscenări.

marius oprescu 690Cunoaște bine topografia politică a întregului județ și gustul amar al dezamăgirilor atunci când partidele au cadre obosite. Îl deranjează nepăsarea unor structuri anchilozate, pentru că, personal demonstrează o impresionantă punctualitate în relațiile de serviciu. Nu are pretenția că toate localitățile județului leșină de bine, dar garantează respectul unui echilibru în distribuirea fondurilor. Face tot ce poate pentru ca primarii să nu bată mătănii pe la ușile Consiliului Județean sau să umble cu tămâierea unor instituții, folosind cadelnițe speciale. Caută și găsește soluții noi la probleme vechi și face alergie la triumful mediocrității în politică. Impresionează prin siguranța cu care se mișcă în hățișul cifrelor din administrația județeană pe care o păstorește.

Moderează persoanele din opoziție care argumentează cu patimă și își apără convingerile cu fanatism. Nu pune pietre în praștie ca să lovească adversarul, ci gândește sănătos, însuflețit de înfăptuirea binelui public. Rămâne consternat când îl contestă unii, care înainte de a fi cineva erau nimic. Detestă nedreptatea ce amărăște existența și întunecă sufletul. Este în dezacord total cu cei care incită prin afirmații șocante ca să discrediteze valorile naționale. Poartă un zâmbet trist când propaganda înverșunată a unora împiedică, în mod sălbatic, funcționarea statului. Nu are preocupări străine de morala creștină și crede că a fi european nu înseamnă mutilarea intereselor românești. Este mâhnit de jalea forestieră și detestă bălegarul afacerilor necurate ale celor care comercializează pădurea. Refuză să înțeleagă de ce sunt tolerate manipulări și diversiuni ce favorizează fisura ideologică dintre generații. Tangoul televizat al instituțiilor de forță îi amintește președintelui morala bancului cu preotul care se hârjonește cu călugărița.

Convingerile lui politice nu sunt împrumuturi de conjunctură, dar ucenicul părăsit e gata disponibil să-l invite pe magistru la înțelegere și îngăduință. Sigur că nu își delimitează convingerile, ci le va pune în acord cu realitatea obiectivă. Are certitudinea că nimic nu rezistă, dacă se construiește pe temelii de dușmănie. Cunoaște cine este părintele huliganismului politic din cauza căruia înflorește dezordinea. Firește că îl îngrijorează năvala mulțimilor care amenință ușile și porțile instituțiilor.

Recunoaște cu regret că sunt încă multe valori necunoscute și nerecunoscute. De aceea își dorește o înnoire fundamentală a trecutelor mentalități, ba chiar un divorț de vechile lucrături. Bineînțeles că nu dorește să primească lecții de la cei care au suferit o năpârlire ideologică și au o existență politică nomadă. Nu se lasă molipsit de entuziasmul comunicativ al binefăcătorilor, ce practică rostogolirea argumentelor bolovănoase. Pare un tigru domesticit care păzește Consiliul Județean cu credință de câine ciobănesc. În cadrul discuțiilor de grup respectă opiniile celorlalți, dar după o pauză de acomodare se dezlănțuie vijelios ca o avalanșă. Nu este refractar la ideea de disciplină și nici nu e dispus să înfăptuiască acte de nesupunere.

Are capacitatea și priceperea necesară ca să capteze potențialul afectiv al tinerilor și adulților luați împreună; manifestă o largă deschidere, pentru că nu suportă spiritul de castă. E atractiv fiindcă nu afișează indiferența caracteristică a omului ghiftuit și răsfățat de partid.  Se mândrește că județul Olt este epicentrul social-democrației din România și că acest județ nu este un anonimat geografic. Domnul Președinte Marius Oprescu salută cu respectul cuvenit toți cetățenii, indiferent de orientarea lor politică, convins fiind că PATRIA A PRIORI.

Prof. TEODOR NEDELEA

Permanent link to this article: http://linia1.ro/primim-la-redactie-un-portret-pe-saptamana-azi-marius-oprescu/

9 comments

Skip to comment form

 1. Gruia

  Un articol mizerabil. Ca pe vremea demolatorului de tara, ceausescu.

 2. Liberul ales

  Aceasta este adevarata fata a profesorului Nedelea care sapuneste penalii din Slatina!

 3. roxana

  don Sarghie , dar de accidentul in care a fost implicat , de schimbarea eprubetelor cu sange din seara accidentului cand scrieti un articol ? sau daca scrieti despre asa ceva in secunda 2 fiica dispare dupa statul de plata al CJ ??? chiar asa ati ajuns, sa laudati pe seful fiicei dvs ? aveam pretentii totusi la dvs…

 4. Aura

  Pentru Ioana Valeriu. Nu sunt angrenata politic in nicio tabara, dar un lucru il pot spune, nu putem categorisi oamenii in penali doar ca li s-a intamplat o nenorocire, un accident care se poate intampla in trafic pana la urma oricui si oricand fara ca acea persoana sa aiba vreo vina . Marius Oprescu poate nu este sarmant, poate nu sta de vorba si asta ca nu are timp, poate este suparat mereu ( si acesta este dreptul lui) dar un lucru nu ii il putem contesta si acela este competenta. Toti aruncam cu pietre si nu construim nimic. Marius Oprescu conduce si conduce bine un judet intreg. Nu este genul care sa ia decizii doar ca ii spune cineva ca este frumos si destept. Si inca ceva daca nu se intampla cu acidentul ce ati mai fi zis de el. Doar ca este suparat……………………mare vina!

 5. Ioana Valeriu

  Felicitări pentru răspunsul frumos, argumentat și echidistant. Apreciez asta, domnule Sârghie. Pentru un moment am fost extrem de dezamăgită. Toate cele bune și continuați sa faceți ce trebuie. Nu ce ar vrea unii sau alții. Stima!

 6. Mirela

  O zdreanta de om și îl pupați în dos :) )))) vai ce zero de oameni sunteți. Recunoașteți dracu ca nimeni nu îl suferă pe nea Oprescu. Îl înjurați pe unde vedeți și acum ii sugeti cu pofta… vai de voi. Rușine linia 1

 7. SÂRGHIE

  IAR ARTICOLUL E SCRIS DE UN SLĂTINEAN PESEDIST, DAR LIBER. UN PROFESOR. HAI SĂ-L ÎMPUŞCĂM!

 8. SÂRGHIE

  DOAMNĂ, DACĂ MĂ CUNOAŞTEŢI CU ADEVĂRAT, TREBUIE SĂ RECUNOAŞTEŢI CĂ NU SUNT PESEDIST ŞI NICI PENELIST. POATE LIBERAL, CARE E ALTCEVA…ÎN ACEASTĂ PUBLICAŢIE SUNT PĂRERI DIFERITE, CARE DIFERĂ DE PĂREREA MEA PE CARE MI-O EXPRIM ÎNTR-UN EDITORIAL.AŞADAR A-MI CERE SĂ MĂ POZIŢIONEZ ASUPRA ACESTUI ARTICOL E O PROSTIE DE TIP COMUNIST, ATÂTA TIMP CÂT EU MĂ EXPRIM ÎNTR-UN EDITORIAL , CARE REPREZINTĂ CHINTESENŢA GÂNDIRII MELE POLITICE LIBERE. AM AICI ŞI LIBERALI ŞI PESEDIŞTI ŞI PANGLICARI…E UN ZIAR LIBER… DACĂ V-AŢI DA NUMELE ADEVĂRAT, V-AŞ APRECIA MAI MULT!

 9. Ioana Valeriu

  :) ))) asta e cea mai mare prostie scrisa de linia1… va știam mai liber în gândire domnule redactor șef.. sau dacă e fiica asistenta la dl președinte gata e bun ?
  Oprescu e un penal. Și unul prost. Supărat mereu sa nu cumva sa te bagi cu el în vorba sa ți dai seama ca e prost.
  Măcar nenea Paul le avea cu vrăjeala, vorbea frumos și cu directorul și cu talpa satului. Alta persoana. Și ala un escroc dar măcar unul cu stofa.
  Hai sa nu îl mai pariem pe nea Oprescu ca oricum nu o mai duce mult. Nici politic nici în libertate. Dacă și pe Mariussss am ajuns sa îl lăudăm… doamneeeee ce jale sunteți

Comments have been disabled.