Print this Post


Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor

Încă de la începutul acestui an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt desfășoară o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Campania face parte din proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copilului”, având ca partener Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt și beneficiar fiind Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției. Proiectul are ca obiectiv principal reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Începând cu 1 ianuarie 2019 și până în prezent, au fost angajați, în cadrul proiectului, 17 asistenți maternali profesioniști, obiectivul, până la finalul anului 2019, fiind de 40 de asistenți maternali profesioniști.

dgaspc olt 768„DGASPC Olt face apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să se prezinte la sediul instituție noastre, din municipiul Slatina, str. Drăgănești nr. 7, județul Olt – Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul instituției noastre www.dgaspc-olt.ro”, a declarat Cristian Nicolae Lungu, coordonator județean.

 Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/progres-in-calitatea-ingrijirii-alternative-a-copiilor/