Print this Post


  Proiect Internațional. „Fighting Gender Inequality through Youth Work” – Campania FirstImHuman, în Slatina

  Asociația EuroDEMOS, coordonator național, în colaborare cu Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina și Asociația „Learn for you, colaboratori pe plan local, au organizat masa rotundă sub forma unui World café, dar și în data de 5 august 2018, la Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina.

  Activitatea de formare s-a bazat pe metode ale educației non-formale implicit pe implicarea activă a participanților și a urmărit promovarea importanței înțelegerii egalității de gen în activitatea de tineret, dar și dezvoltarea campaniei internaționale #FirstImHuman.

  proiect eugenia vlad netȘcoala Gimnazială „George Poboran” și Asociația „Learn for you” sunt colaboratori în cadrul proiectului internațional strategic de creștere a capacității în domeniul tineret „Fighting Gender Inequality through Youth Work”,  coordonat de Youth for Social Changes din Albania, co-finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul Eramus+.

  Proiectul „Fighting Gender Inequality through Youth Work” are ca scop promovarea egalități de gen în societate, prin dezvoltarea reprezentanților din organizațiile participante pentru a aborda cauzele inegalității de gen și pentru a identifica soluții eficiente.

  În cadrul acestui proiect, în perioada 1 iulie-15 septembrie 2018, se organizează o campanie de follow-up pentru a promova egalitatea de gen în țările partenerilor proiectului: Grecia, România, Polonia, Turcia, Kosovo, Montenegro, Macedonia.

  Campania este implementată prin traininguri și mese rotunde în diverse localități din țările partenerilor și este parte componentă a campaniei internaționale #FirstImHuman.

  „Activitatea a fost interesantă, deoarece cadrele didactice au fost puse în postura actorilor relevanți ai societății:  autoritățile publice locale/naționale;  instituțiile educaționale; ONG-urile; sectorul antreprenorial care ar trebui să susțină egalitatea de gen, și ce ar trebui să facă, cum pot acționa, măsuri necesare a fi întreprinse. Este foarte important ca, în societatea contemporană, oamenii să cunoască aspectele relevante unei societăți democratice, iar egalitatea de gen este un aspect important care se referă la faptul că drepturile, responsabilitățile și oportunitățile acordate femeilor și bărbaților nu ar trebui să fie dependente de genul acestora.” a afirmat colaboratorul local prof. Vlad Eugenia-Ioana.

  LINIA ÎNTÂI

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/proiect-international-fighting-gender-inequality-through-youth-work-campania-firstimhuman-in-slatina/