Print this Post


Proiect legislativ pentru slătineni: reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare!

Recent, deputatul PNL de Olt – Gigel Știrbu a depus un proiect legislativ, în vederea dezbaterii și aprobării în Parlamentul României, ce are ca scop modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice. Alături de deputatul de Olt, proiectul legislativ a primit și semnătura senatorului PSD Paul Stănescu.

poluare pensii„Așa cum am promis în campania electorală, am inițiat un proiect de lege care prevede că persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina și pe o rază de 8 km în jurul acestei localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina. Am depus acest proiect pentru a corecta o nedreptate, deoarece alte zone din România (Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna și Târgu Mureș) aflate în aceeași situație profită de astfel de facilități.

Alături de mine, a semnat acest proiect și domnul Paul Stănescu, senator de Olt, căruia îi mulțumesc, pe această cale, pentru deschidere”, a declarat Gigel Știrbu.

Conform proiectului legislativ, cu toate că locuitorii din Slatina sunt afectați de o formă de poluare permanentă cu diverse metale provenite din prelucrarea minereurilor (pulberi de cocs, gudroane, hidrocarburi, fluor, dioxid de sulf, dioxid de azot, monoxid de carbon etc.) de către unitățile de pe platforma industrială Slatina, ALRO SA, SC Electrocarbon SA, aceștia nu beneficiază de o formă de protecție similară cu cea a locuitorilor din Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna sau Târgu Mureș. Această situație este injustă și, în consecință, trebuie remediată prin completarea legii privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât și slătinenilor să le fie asigurată, în condițiile legii, posibilitatea pensionării anticipate.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/proiect-legislativ-pentru-slatineni-reducerea-varstei-standard-de-pensionare-cu-doi-ani-fara-penalizare/