Print this Post


  Proiectul „CARACAL – Un oraș curat” – un real succes

  Vineri, 13 septembrie a.c., Primăria municipiului Caracal a organizat cea de-a doua ediție a proiectului „CARACAL – Un oraș curat!”. Proiectul vizează igienizarea și ecologizarea municipiului Caracal, protecția mediului înconjurător, conștientizarea, în rândul cetățenilor a rolului și importanței protejării arealelor naturale și implicit asupra sănătății populației.

  Misiunea proiectului ,,CARACAL – Un oraș curat!” a fost mobilizarea cetățenilor, autorităților, societății civile, companiilor private și reprezentanților mass-mediei, pentru curățarea de deșeuri a spațiului public.

  caracal oras curat net liAstfel, începând cu ora 9:00, s-a derulat prima etapa a proiectului, la care s-au alăturat personalul militar al Bazei NATO Deveselu, oficialități ale administrației publice locale, reprezentanți ai unor firme private. După instructajul privind protecția muncii, aceștia au curățat zona parc, de unde au colectat 30 de saci de deșeuri.

  Începând cu ora 13:30, a urmat etapa a doua a acestei acțiuni, la care s-au alăturat 296 de voluntari, aceștia reușind să curețe spațiul public din zona alocată, conform hărții deșeurilor. Au fost colectați 243 saci de deșeuri, aceștia fiind ridicați de către operatorul de salubritate, partener în cadrul proiectului.

  „Prin proiectul «Caracal – Un oraș curat!», ne-am propus să mobilizăm cât mai mulți locuitori ai municipiului pentru a curăța deșeurile din arealele naturale ale municipiului. Și asta într-o singură zi.

  Am organizat a doua ediție a acestui proiect, având ca parteneri-voluntari înregistrați locuitori ai municipiului nostru, reprezentanți ai autorității locale, societății civile, companiilor private și mass media locală.

  Această acțiune a fost posibilă datorită implicării fiecărui voluntar și partener, aducându-se în atenția publicului larg problema deșeurilor abandonate în natură. Prin realizarea hărții deșeurilor, am arătat că nu suntem încă pregătiți să facem față cantităților de deșeuri pe care le producem.

  Mormanele de gunoi pe care le-am identificat pe hartă și pe care le-am curățat au fost fie aruncate de oameni în areale naturale, fie depozitate acolo, din lipsa altor soluții.

  Ceea ce am clădit până acum este un important pas spre ceea ce ne dorim să promovăm!”, a declarat Radu Liviu, primarul municipiului Caracal.

  Ionuț DUMITRESCU

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/proiectul-caracal-un-oras-curat-un-real-succes/