Print this Post

Marius Bălașa, președinte interimar ALDE Slatina:

Propunerea ca eu să preiau organizația municipală a venit chiar din partea lui Cristi Bircea!

Manifestările antiguvernamentale capătă proporții. La o judecată a istoriei, care pare să vină curând, C. P. Tăriceanu și ALDE vor da, pe deplin, socoteală. Ca politician de dreapta, cum vedeți ieșirea din impas?

Pentru ALDE, obiectivul major pe care îl are în vedere îl reprezintă agenda de guvernare și viziunea noului guvern, cu privire la punerea în practică a programului de guvernare.

Important este să fie găsite cele mai bune soluții în aplicarea programului de guvernare, în interesul românilor, prin discuții în cadrul coaliției de guvernare, prin analize bine făcute la nivel de guvern și prin consultare publică. Dacă se procedează astfel, nu vom ajunge să vorbim despre decontări.

marius balasa linia intaiCum vi se pare comportamentul agresiv al jandarmilor față de manifestanții din Piața Universității?

Este regretabil că s-a ajuns la situații de acest gen. Important este ca forțele de ordine să rămână calme și să nu apeleze la violență. Este nevoie ca o anchetă să aibă loc, pentru a stabili vinovăția cu privire la acest caz.

Totuși, trebuie spus că nu prin provocarea forțelor de ordine, prin violență, se poate protesta și se pot manifesta anumite nemulțumiri.

Jandarmeria trebuie să asigure un climat de ordine și liniște. Dacă jandarmeria nu reacționează, atunci este acuzată că nu o face. Dacă acționează, atunci nu trebuie să se interpreteze că apără politicienii.

Este nevoie de calm în aceste momente, nu de o escaladare a unor astfel de situații.

D-le profesor, după părerea dvs., un partid care câștigă alegerile are voie să facă orice, să voteze orice, să acorde privilegii clientelei politice, să încalce orice regulă a bunului-simți, doar pentru că are majoritate parlamentară?

Nu, acest lucru nu trebuie să se întâmple!

Nu vă e teamă că țara se va ridica și va spulbera totul în calea ei? Știu că acum profitați de prostia și de incapacitatea opoziției, dar vine o vreme, vine o zi…

Ca un bun român sper să ca România să prospere, tuturor românilor să le fie mai bine, să trăim într-un climat civilizat. Sunt optimist!

Ce părere aveți despre siluirea legilor Justiției? Aș dori un răspuns sincer, având în vedere prestigiul și poziția dvs. în societate, care, sperăm, să rămână intacte și după căderea acestui elefant cu picioare de lui numit PSD-ALDE.

Din punctul meu de vedere, legile justiției trebuie să aibă scopul de a stopa abuzurile și ilegalitățile săvârșite de instituțiile de forță, aflarea adevărului cu privire la mecanismele și autorii abuzurilor și, mai cu seamă, o independență reală a Justiției.

Din câte știu legile justiției se află pe masa CCR, pentru avizul de constituționalitate.

Ca și dumneavoastră, am ascultat părerea specialiștilor și, astfel, am ajuns la concluzia că se impun anumite îmbunătățiri ale acestora. Sper, în schimb, ca rolul politicului, al Parlamentului, dar si al CSM-ului să fie acela de a ne asigura, pe noi toți, de elaborarea unei legislații în domeniul justiției care să nu mai permită abuzuri și nedreptăți în Romania.

Caracterizați-o în câteva cuvinte pe d-na Dăncilă, actualul premier al României. Omul lui Dragnea… Această doamnă care a spus că Irak și Pakistan sunt în Uniunea Europeană.

Nu o cunosc personal pe doamna Viorica Dăncilă. Probabil că, prin numirea acesteia ca prim-ministru, se dorește stabilitate politică. Cât despre faptul că a afirmat că Irakul și Pakistanul sunt în Uniunea Europeană, ați aflat probabil, între timp, că este vorba de o manipulare… o boală de care sper să se vindece mulți.

Cum a ajuns ALDE Olt la concluzia că sunteți mai bun decât Cristi Bircea în fruntea ALDE Slatina? Vecinii de cartier ai lui Bircea și colegii lui de muncă îl știau președinte…

Propunerea ca eu să preiau organizația municipală a venit chiar din partea lui Cristi Bircea, iar organizația județeană a aprobat această propunere.

Dacă preluați conducerea acestei formațiuni, în mod oficial, după alegerile ce vor avea loc în viitorul apropiat, care vor fi direcțiile, programatice și ideologice, pe care i le veți imprima?

Împreună cu colegii mei, în perioada care urmează, vom stabilii direcțiile pe care le vom urma la nivelul urbei noastre. Cu siguranță, acestea vor fi de dreapta.

Ați candidat din partea PNL Olt la Primăria Slatina și ați înregistrat un număr record de voturi. Vă mai animă această dorință de a prelua Primăria Slatina, la următoarele alegeri? Și, dacă da, cum vă veți raporta la candidatul dvs. din PSD care vă este un frate politic mai mare? Sau veți face un blat cu PSD, așa cum a făcut găunosul Gigel Știrbu?

Dacă am un obiectiv azi, acela este de a forma o echipă puternică. Provocarea este de a-i strânge la un loc pe toți cei care doresc o schimbare în bine a urbei noastre. Cât privește o eventuală candidatură, mai este mult până atunci. Ce pot în schimb să vă spun este că, în egală măsură, pot susține un coleg pentru această candidatură.

Care este mesajul dvs. pentru slătineni?

Că îi iubesc!!!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/propunerea-ca-eu-sa-preiau-organizatia-municipala-a-venit-chiar-din-partea-lui-cristi-bircea/