Print this Post


Prysmian. Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa – inaugurată în Parcul Industrial din Slatina

Grupul Prysmian, lider mondial în industria de cabluri și sisteme electrice și de telecomunicații, a inaugurat astăzi, la Slatina, cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa, reprezentând o investiție de 25 de milioane de euro. Aceasta nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global.

La eveniment au participat Excelența Sa Marco Giungi – ambasadorul Italiei la București, Valerio Battista – CEO al Grupului Prysmian, Francesco Fanciulli – CEO pentru Regiunea Europei Centrale și de Est Prysmian,  Gabriel Stănescu – reprezentantului Secretariatului General al Guvernului României, Marius Oprescu  – președintele Consiliului Județean Olt, Silviu Neacșu – prefectul județului Olt, Emil Moț – primarul Slatinei, Felicia Man – Inspector Școlar General al județului Olt, Gheorghe Dobra – director general ALRO Slatina, precum și lideri ai comunității de afaceri locale și internaționale, parteneri de afaceri și alți oficiali ai companiei Prysmian.

prysmian ianaugurare slatina 2017 333LA SLATINA, APROAPE 1.000 DE ANGAJAȚI PRYSMIAN PRODUC CABLURI OPTICE ȘI ELECTRICE, 80% DIN PRODUSE FIIND EXPORTATE ÎN ÎNTREAGA LUME

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafață de aproximativ 28.000 m², are un design modular, care poate fi ușor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafață disponibilă aproape 40% a fost achiziționată de Prysmian în 2015, ajungând la o suprafață totală de aproximativ 110.000 m².

Construcția a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni, iar producția urmează să înceapă în iunie 2017. La Slatina, aproape 1.000 de angajați Prysmian produc cabluri optice și electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume. Atenția Grupului față de România oferă țării oportunitatea de a se afla în centrul unei industrii puternice din punct de vedere tehnologic, cu produse extrem de competitive.

SLATINA ESTE UN PILON IMPORTANT ÎN SERIA DE INVESTIȚII GLOBALE ALE GRUPULUI, CU O VALOARE DE 250 MILIOANE DE EURO PE O PERIOADĂ DE 3 ANI

„În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how.

Suntem interesați să facem din Slatina un centru major de excelență pentru industria de cabluri optice și cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locație reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autoritățile locale și naționale oferă perspective și mai bune pentru viitoarele investiții. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare și echipamentele de ultimă generație. De aceea produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă. Slatina este un pilon important în seria de investiții globale ale Grupului, cu o valoare de 250 milioane de euro pe o perioadă de 3 ani”, a spus Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

prysmian ianaugurare slatina 2017 1ACEASTĂ ȚARĂ ESTE UN LOC IDEAL PENTRU DEZVOLTAREA UNOR ASTFEL DE INVESTIȚII, MUNCITORII SUNT FOARTE BUNI

„Este cu adevărat o plăcere să văd compania cum crește și mai ales cum crește în Europa și aici, în România. Inaugurăm astăzi o fabrică și mai mare, care a fost construită de la zero aici, la Slatina. Acest lucru înseamnă că suntem fericiți să participăm la dezvoltarea grupului în România. Această țară este un loc ideal pentru dezvoltarea unor astfel de investiții, muncitorii sunt foarte buni, mediul de afaceri este pozitiv, iar noi sunt hotărâți să ne continuăm creșterea. În ultimii ani, am investit mai mult de 60 de milioane de euro aici, în România, din care 50 de milioane pentru divizia de fibră optică și 10 milioane pentru divizia de energie.

Mă bucur să anunț că aici, în Slatina, ne extindem și ne gândim să ne extindem și mai mult. Această fabrică este una nouă, printre cele mai mari din Europa, dacă nu cea mai mare, și una dintre cele mai mari din lume. Dar niciodată nu este de ajuns, așa că, iată ce urmează: avem terenul, sunt sigur că autoritățile locale ne vor susține și ne vor da autorizații să ne dezvoltăm, iar în următorii ani ne extindem capacitatea cu încă 50%. Sper ca, în următorii doi-trei ani, să fim din nou aici pentru o nouă inaugurare”, a mai declarat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

EMIL MOȚ, PRIMARUL MUNICIPIULUI SLATINA: ASISTĂM LA ÎNCĂ UN MOMENT ISTORIC ÎN VIAȚA COMUNITĂȚII SLĂTINENE

„Este o zi importantă și nu exagerez dacă spun că asistăm la încă un moment istoric în viața comunității slătinene. Ne-am intersectat destinele, la peste 130 de ani de când Prysmian a pus bazele unei companii de succes global, iar Slatina împlinește anul acest 650 de ani de atestare documentară. Așadar, domnule Valerio Battista, domnule Francesco Fanciulli, considerăm că noua fabrică inaugurată astăzi este darul pe care Prysmian îl face slătinenilor.

Prysmian a pus deja Slatina pe harta economiei mondiale, iar dezvoltarea companiei în municipiul nostru arată că întreaga comunitate se bucură de încrederea dumneavoastră. Colaborarea cu dumneavoastră este mai mult decât una strict de afaceri. Consider că între Prysmian și comunitatea slătineană este și o legătură sufletească, ca într-o familie, pentru că afacerea nu poate să crească fără a ține cont de oameni, iar Prysmian a demonstrat acest lucru din plin.

Dumneavoastră faceți legătura către viitor – «linking the future». Așa cum Slatina face parte din prezentul Prysmian, sunt convins că vom face parte și din viitorul companiei pentru mult timp de acum înainte. Suntem onorați să avem un viitor extraordinar împreună. Vă urez noroc, veți avea mereu sprijin din partea noastră și aștept să vă țineți de promisiune ca să vă extindeți”, a declarat Emil Moț.

prysmian ianaugurare slatina 2017 2MARIUS OPRESCU, PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN OLT: MĂ BUCUR CĂ SLĂTINENII AU PARTICIPAT, ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUT, LA ACEST PROIECT

„Este un proiect important pentru Slatina și mă bucur că slătinenii au participat, încă de la început, la acest proiect. Așa cum știți, primarul actual al municipiului a fost inițiator al Legii parcurilor industriale. Iată că, pentru noi, acest proiect are și finalitate. Prysmian își extinde, prin această fabrică, producția în Slatina, devenind un lider important la nivel european, în ceea ce privește fibra optică, în același timp creând 300 de locuri de muncă în municipiul și județul nostru”, a declarat Marius Oprescu.

____Dimensiunea operațiunilor sale face din Prysmian nu numai un contribuabil major la bugetul local și de stat, ci și unul dintre cei mai mari angajatori locali și o forță semnificativă în modelarea competențelor resurselor umane disponibile în regiune. Mai puțin cunoscute, dar la fel de importante, sunt locurile de muncă create indirect, în domenii precum transportul și logistica, precum si  faptul că Prysman este un cumpărător important de materii prime locale, de la o multitudine de furnizori. În plus, în 2015, Prysmian a lansat “Academia de Inginerie” din Slatina, o inițiativă care ajută la formarea și dezvoltarea de resurse umane înalt calificate la nivel local, încurajând know-how-ul, inovația și expertiza de vârf.

Grupul Prysmian este lider mondial în industria de cabluri si sisteme electrice și de telecomunicații. Cu o experiență de aproape 140 de ani, vânzări de peste 7,5 miliarde de euro în anul 2016, 21.000 de angajați în 50 de țări și 82 de fabrici, Grupul este puternic poziționat pe piețele de înaltă tehnologie și oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how.

Acesta activează pe segmentele de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmitere și distribuție a energiei electrice, cabluri speciale pentru aplicații în numeroase și diverse sectoare industriale, și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectorul construcțiilor și infrastructurii.

Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru serviciile de transmitere de voce, video și date, oferind o gamă completă de fibre optice, cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică, listată la Bursa de Valori Italiană în indexul FTSE MIB.___

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/prysmian-cea-mai-mare-fabrica-de-cabluri-de-fibra-optica-din-europa-inaugurata-in-parcul-industrial-din-slatina/