Print this Post


PSD Olt – conferință de presă! Despre susținerea Guvernului Grindeanu, a conducerii PSD și despre Coana Chirița de la Iași

Zilele trecute, liderii sociali-democrați din Olt, d-nii Paul Stănescu și Marius Oprescu, urmați, pas cu pas, de ex-ministrul Florin Iordache (supranumit Ministrul Altă Întrebare), au ținut, la sediul PSD Olt, o foarte așteptată conferință de presă, menită să mai atenueze din imaginea șifonată a Guvernului Grindeanu, rezultată în urma scandalului național, generat de Ordonanța 13.

Am fost, astfel, informați de faptul că social-democrații județului nostru au adoptat, în Comitetul Executiv Județean, trei rezoluții, vizând susținerea, în continuare, a Guvernului Grindeanu, susținerea lui Liviu Dragnea la conducerea centrală a PSD, dublată de organizarea unui miting național, precum și excluderea din PSD a primarului incomod de Iași, Mihai Chirica.

Au luat cuvântul, în acest sens, senatorul Paul Stănescu, președintele en-titre al PSD Olt, și Marius Oprescu – președinte executiv al aceleiași formațiuni. Deputatul Florin Iordache s-a străduit, în maniera care a făcut deja înconjurul mapamondului, să-și susțină cauza și să ne demonstreze, cumva, că a plecat de bunăvoie din capul Justiției și că manifestanții din Piața Universității nu au citit «bunăciunea» de Ordonanță 13.

Prezentăm, în continuare fragmente din discursurile liderilor PSD Olt.

conferinta psd linia intaiDUPĂ 11 DECEMBRIE, CINEVA CARE SE PRICEPE A CITIT PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PSD ȘI LA ȘI ÎNȚELES

Senatorul Paul Stănescu a prezentat ziariștilor locali teza oficială susținută de partidul său, care afirmă faptul că esența protestelor antiguvernamentale, din ultimele săptămâni, este legată de disperarea unor companii multinaționale care s-au speriat de implementarea programului de guvernare al PSD, program care conține obligativitatea acestora de a plăti taxe și impozite în România.

«După 11 decembrie, cineva care se pricepe a citit programul nostru de guvernare și l-a și înțeles. Acesta a fost motivul principal pentru toate evenimentele petrecute în ultimul timp. Este un program curajos, realist și este făcut pentru români și pentru capitalul românesc. Multora nu le-a convenit și aici mă refer la multinaționale. Nu vorbesc de multinaționalele care au activitate de producție în această țară, cum ar fi Dacia Renault sau alte firme care generează foarte multe locuri de muncă. Mă refer la firmele de servicii, care sunt învățate de 26 de ani să nu lase nimic în această țară. În programul de guvernare am arătat că, în următoarele șase luni, vom pune în aplicare o directivă a Uniunii Europene care obligă aceste firme plătească taxele și impozitele în țară. Sunt convins că, citind cu atenție programul de guvernare, când au văzut că acești bani vor rămâne în România, pentru dezvoltarea țării, nu prea le-a convenit”. (…)

De asemenea, toate aceste ONG-uri, în mare parte finanțate de marele om de afaceri Soros, n-au produs decât dezbinare, haos. Totul este o manipulare făcută de oameni care se pricep, profesioniști. Motivul adevărat vizează chestiunile de ordin financiar. Întreb retoric: credeți că cei de la multinaționale sau ONG-uri au avut ceva cu Ordonanța 13, îi afecta pe ei în mod direct? Eu cred că nu. Am stat de vorbă cu oameni care au mers în Piața Victoriei, cunoștințe de-ale mele, care își făceau selfie să arate la serviciu că au fost acolo. Mai mult, programul de lucru a fost redus la multinaționale pentru ca angajații să aibă timp să meargă în piață”. (…)

S-a înțeles, după cum spuneam, că dacă PSD își pune în aplicare programul de guvernare, este complicat ca, în 2020, să vină la guvernare un alt partid. Bineînțeles, și președintele Iohannis s-a gândit că și el are mai puține șanse în astfel de condiții”, a declarat Paul Stănescu. 

POATE NE SPUNE D-L CHIRICA NUMERELE CÂȘTIGĂTOARE DE LA LOTO, DIN WEEK-END-UL URMĂTOR

La rândul său, Marius Oprescu – președintele executiv al PSD Olt și președinte al Consiliului Județean Olt, a prezentat celor de față reacția Comitetului Județean al PSD față de evenimentele de stradă, față de așa-zisele probleme din PSD, la nivel central, și față de atitudinea separatistă a lui Mihai Chirica.

„Comitetul Executiv Județean al PSD Olt a adoptat, astăzi, o serie de rezoluții, în urma discuțiilor avute cu toți membrii. Cu toții spun că oamenii noștri din teritoriu – militanții, votanții noștri – își doresc să avem reacție la ceea ce se întâmplă. În ultima perioadă, trebuie să recunoaștem, că atât comunicarea, cât și reacțiile față de ceea ce se întâmplă în țară au fost foarte puține, iar câteodată au lipsit. Am adoptat trei rezoluții, care înseamnă propunerile noastre de reacție la nivel național”. (…)

Prima rezoluție se referă la susținerea Guvernului Grindeanu, dar și a conducerii partidului, în speță a domnului președinte Liviu Dragnea. PSD Olt acordă susținere totală. A doua rezoluție se referă la propunerea noastră pentru un mare miting al social-democrației, care să se facă la București. După ce se liniștesc lucrurile de ajuns, trebuie să arătăm și noi că Guvernul Grindeanu are susținere și România, așa cum a fost preluată de televiziunile din străinătate, nu este reprezentată doar de cei 100.000 care au fost în piață și au cerut demisia Guvernului Grindeanu. A treia rezoluție se referă la Mihai Chirica, vicepreședintele partidului. Pentru atitudinea pe care a avut-o, PSD Olt cere excluderea acestuia din Partidul Social-Democrat. (…)

Atitudinea acestuia a fost una incorectă. Dacă ai nemulțumiri, le declari în cadrul partidului. Nu este în regulă ca, la ședințele partidului, să nu ridici capul din telefon, iar când ieși să-ți critici partidul. Să nu uite domnul Chirica faptul că, acum trei ani, îi căra geanta lui Nichita, pe urmă «împingându-l» pe acesta – el a făcut un denunț”. (…)

Eu cred că atitudinea lui, cum s-a îmbrăcat precum Coana Chirița în straie de sărbătoare și a început să facă turul televiziunilor, este una incorectă. Am văzut că, mai nou, își dă cu părerea despre orice. E bun în toate, se pricepe și la sport și la modă și la cultură. Poate ne spune domnul Chirica numerele câștigătoare de la Loto, din weekend-ul următor, să jucăm și noi, poate câștigă toți românii pe metoda Mihai Chirica», a încheiat Marius Oprescu.

Dumitru Sârghie 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/psd-olt-conferinta-de-presa-despre-sustinerea-guvernului-grindeanu-a-conducerii-psd-si-despre-coana-chirita-de-la-iasi/