Print this Post


PSD OLT – O CONFERINȚĂ CU ECOURI PÂNĂ LA COTROCENI

Flancat de Marius Oprescu, președintele CJ Olt și prim-vicepreședinte al partidului, senatorul, secretarul general al PSD și președintele social-democraților de pe meleagurile noastre sudice, dl Paul Stănescu, a susținut o conferință de presă ale cărei ecouri au depăși granițele județului Olt, ajungând chiar până la urechile chiriașului de la Cotroceni, Klaus Werner Iohannis. Discursul domnului Stănescu, ca și răspunsurile la întrebările puse de ziariștii locali acestuia au vizat teme legate de cauzele care au dus la insuccesul major pe care l-a înregistrat Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale, de lupta sa internă cu Liviu Dragnea și cu pupila acestuia, Viorica Dăncilă, precum și cele legate de reorganizarea și resetarea PSD, în ansamblu. Declarația care a suscitat puternic interesul presei naționale și a produs rumoare la Palatul Cotroceni, a fost cea legată de ideea că onor Klaus Iohannis ar fi avut o înțelegere cu Viorica Dăncilă, înțelegându-se, astfel, că această înțelegere subterană a fost și cauza umilinței pe care a suferit-o PSD la prezidențiale.

stanescu si oprescu conf iunie 2019 2 netDOAMNA DĂNCILĂ, ÎN CONDIȚIILE DATE, PE MINE M-AȚI PIERDUT!

„Fac și o istorie scurtă, istoria pe care am trăit-o au la București eu. Am trecut în opoziție față de Liviu Dragnea pentru că eu am considerat că partidul merge într-o direcție greșită, lucru care s-a adeverit. A venit apoi doamna Dăncilă și o să vă spun în mod direct că am avut o discuție tête-à-tête cu dumneaei înainte de accepta propunerea colegilor mei în Comitetul Executiv ca președinte executiv în acea perioadă. Am rugat-o atunci pe doamna Dăncilă două lucruri: să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie – februarie 2020, și să nu candideze la alegerile prezidențiale. Am bătut palma cu ea, a fost de acord. Și mai continui puțin. Vreo șase, șapte zile a durat asta. Am mers apoi la Cotroceni pentru consultare cu președintele Iohannis pe votul în Diaspora; am mers acolo în formula Dăncilă, Fifor, Stănescu, Ciolacu și Teodorovici cred. Am stat 10 minute la masă, și, după întâlnire, domnul președinte a rugat-o pe doamna Dăncilă să discute ceva cu el. Întâlnirea asta a durat cred că 20 de minute, poate o jumătate de oră.

Ajungând, apoi, la parlament, doamna Dăncilă a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus: «doamna Dăncilă, în condițiile date, pe mine m-ați pierdut. Pentru că am stabilit că nu facem niște lucruri și dumneavoastră ați ținut la asta doar câteva zile». Mai erau câțiva colegi, i-am pus să-și dea cu părerea dacă vor congres și toți au spus că nu.

Doamna Dăncilă, ajutată de obediența unora, a făcut congres, eu nu am votat, a fost aleasă președinte. S-a văzut că organizarea congresului și alegerea imediată a dumneaei în funcția de președinte au însemnat, de fapt, candidatura dumneaei până la urmă, asta era miza, ca să spunem așa”, a declarat, într-o conferință de presă, Paul Stănescu.

CRED CĂ ESTE CEL MAI IMPORTANT MOMENT PENTRU PARTID!

„Nu este o perioadă ușoară, ci e una cu multe frământări. Sunt foarte multe lucruri de făcut, după ce, în această perioadă, au fost multe bulversări, și cu Liviu Dragnea, dar și pe perioada doamnei Dăncilă. Sunt multe organizații în care s-au creat grupuri și grupulețe.

Probabil că, în perioada următoare, împreună cu președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, vom merge în majoritatea organizațiilor, dacă nu chiar în toate, și sperăm ca să reușim, practic, să repornim de jos în sus motoarele partidului.

Așa cum a spus și Marcel Ciolacu, noi asigurăm practic conducerea interimară a partidului și, după aceea, la congres se va decide care va fi noua conducere a Partidului Social Democrat.

Eu le-am spus colegilor mei că mi-aș dori ca pentru viitoarea conducere a PSD la nivel național să luăm exemplul Bisericii Catolice, deși eu sunt ortodox, să facem cum aleg ei pe papă: să ne strângem toți, să stăm de vorbă o zi, două, trei, șapte, iar când va ieși fumul alb să spunem: asta e conducerea. Pentru că de-a lungul timpului s-au întâmplat foarte multe lucruri, s-au făcut tot felul de cooperative, de grupulețe și cei care au avut numărul cel mai mare de adepți a reușit să impună conducerea partidului. Cred că a venit momentul în care trebuie să fim în primul rând foarte sinceri cu noi înșine, pentru că viitoarea conducere care va fi aleasă la acest congres ordinar va fi aleasă pe următorii patru ani și va conta foarte mult în ecuația jocului politic din această țară.

Cred că este poate cel mai important moment pentru ca partid”, a declarat Paul Stănescu.

Acesta a reliefat că, în ce îl privește, este optimist că PSD își va reveni și că va ajunge să aibă din nou procentele pe care le-a avut la alegerile parlamentare din 2016.

DESPRE CALITATEA UMANĂ ȘI SERIOZITATE

„Sigur că am făcut multe lucruri bune, am făcut și greșeli, electoratul ne-a taxat, am plătit pentru ceea ce am greșit, și eu sper, ba chiar sunt chiar optimist că Partidul Social Democrat va putea să revină acolo unde a fost.

Sigur că e complicat după ce am avut 46% și după ce, acum, ca procent în toate studiile sociologice, suntem la jumătate, ceea ce înseamnă picaj, dar ușor, ușor, cu multă răbdare, cu toți colegii noștri, sunt convins că putem reporni acest partid.

Au fost discuții, să schimbăm sigla, să schimbăm culoarea, dar mare majoritate a colegilor nu a fost de acord cu acest lucru, pentru că nu te poți ascunde după așa ceva.

Va conta foarte mult calitatea umană, seriozitatea noastră și ceea ce vom reuși să facem în continuare pentru oameni. Acestea sunt lucrurile importante”, a precizat Paul Stănescu.

AȘA CUM SE ȘTIE, ÎN JUDEȚUL OLT, S-AU ÎNTÂMPLAT MULTE LUCRURI BUNE

„Vreau să le mulțumesc oltenilor noștri pentru că au ieșit în număr foarte mare la vot, și în mod special le mulțumesc celor care au votat cu Partidul Social Democrat. Asta înseamnă că oltenii au încredere în noi, că nu i-am dezamăgit, și ceea ce le promitem, în numele organizației județene a PSD Olt, este că nu îi vom dezamăgi niciodată, așa cum am și făcut de-a lungul timpului, de când eu sunt președinte al organizației.

Cel mai important este să te ții de cuvânt, pentru că faptele sunt mai importante decât vorbele.

 Așa cum se știe, în județul Olt s-au întâmplat foarte multe lucruri bune, și în primul rând este meritul președintelui Consiliului Județean, domnul Marius Oprescu, care a reușit în această perioadă să atragă nu numai fonduri guvernamentale, ci și multe fonduri europene. Și într-adevăr, în ultimii trei ani de zile județul nostru s-a schimbat foarte mult în bine, spun eu.

Sigur că multe încă multe de făcut, nu am reușit să facem atât cât ne-am dorit, dar este o schimbare în bine la nivelul județului, cel puțin în ceea ce privește infrastructura”, a concluzionat Paul Stănescu.

70-80 LA SUTĂ DINTRE PRIMARII PSD VOR CÂȘTIGA DIN PRIMUL TUR

Despre alegerile în două tururi și candidatura lui lui Emil Moț a vorbit Marius Oprescu, subliniind compromisurile care trebuiesc făcute în cazul celor două tururi, despre siguranța candidaturii la Primăria Slatina, a primarului în exercițiu, Emil Moț, dar și privitor la rezultatul „istoric” al PNL Olt la prezidențiale.

„Emil Moț va fi candidatul PSD la Primăria Slatina și vă spun că este primar din primul tur. Dacă vreți, punem în plic scorul și îl deschide după alegerile locale”, a declarat președintele executiv al PSD Olt.

Noi nu susținem două tururi la primari, iar în cazul unui președinte ales de pe listă, dacă nu face majoritatea, încep compromisurile. Ești obligat să faci compromisuri în mandatul pe care îl ai pentru a-ți achita datoriile. Vă asigur, ca președinte executiv, că Partidul Social-Democrat, organizația Olt, va câștiga cu brio alegerile chiar dacă vor face două tururi. 70-80% din primari vor câștiga încă din primul tur. Vom face majoritate din primul tur și vom câștiga Primăria Slatina și Consiliul Județean”, a declarat Marius Oprescu.

REZULTATUL PNL OLT LA PREZIDENȚIALE ESTE CU ADEVĂRAT ISTORIC. A IEȘIT PE ULTIMUL LOC ÎN ȚARĂ!

„PSD Olt a fost pe locul doi pe țară, în ambele tururi ale prezidențialelor. Aș vrea să fac o remarcă foarte scurtă. De obicei nu mă bag în politica celorlalte partide, dar am văzut că adversarii noștri au vorbit de un rezultat istoric la Olt. Rezultatul este cu adevărat istoric: această performanță de a ieși pe ultimul loc n-a reușit-o nici chiar Gigel Știrbu, care a fost unul dintre cei mai slabi președinți de organizații județene pe care i-a avut PNL. Ca atare, este un rezultat istoric să ieși pe penultimul loc pe țară și să te mai și feliciți pentru acest lucru cu șampanie. E greu cu matematica, anumiți oameni n-au făcut la școală matematică și nici logică pentru că, fiind doi contracandidați, dacă noi am ieșit pe locul doi pe țară, este clar că ei sunt pe penultimul loc pe țară. Nu trebuia să se uite pe niciun clasament, le spuneam noi în următoarea dimineață, pentru că știu că ei n-au niciun fel de structură și n-au făcut vreo numărătoare paralelă”, a declarat Marius Oprescu.

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/psd-olt-o-conferinta-cu-ecouri-pana-la-cotroceni/

1 comment

  1. Cernat Anuța

    Desființați partidul, domnule Stănescu! Nu mai mințiți lumea, sunteți compromiși total! O haină ruptă, nu are nici o șansă să devină nouă! PSD este un partid mafiot, care nu dorește decât îmbogățirea membrilor de la vârf și a celor ce-i susțin, prin mijloace necinstite, nicidecum a oamenilor de rând, cinstiți, care se mulțumesc cu firimiturile de la masa bogaților. PSD este un proiect eșuat!

Comments have been disabled.