Print this Post


Radomirești – Sărbătoarea Bujorului

Comuna Radomirești este o veche vatră de cultură și civilizație a județului Olt, în care, oameni harnici și frumoși la trup și la gând au păstrat intacte vechile tradiții, obiceiuri, rituri și sărbători câmpenești, care au rolul de a-i scoate, din când în când, pe oameni, din greul viețuirii. Una dintre aceste sărbători de inimă și spiritualitate locală este Sărbătoarea Bujorului, cea mai frumoasă și reprezentativă manifestare a comunei Radomirești.

Așadar, Consiliul Local al Comunei Radomirești va organiza, sâmbătă, 18 mai 2019, pe stadionul din localitate, o petrecere, care va debuta la ora 13. Pe scenă vor urca vedete ale muzicii populare românești, precum Mariana Căpitănescu, Violeta Constantin, Cornel Cojocaru și Delia Barbu. Nu va lipsi de la eveniment Grupul vocal „Mândrele”, alcătuit din eleve ale Școlii primare din localitate. Primarul comunei, Nicușor Sîia, alături de echipa sa administrativă, și-a propus ca anul acesta Sărbătoarea Bujorului să devină una emblematică pentru comuna sa, având în vedere participarea numeroasă a fiilor satului, unii dintre aceștia venind de departe, la reîntâlnirea cu copilăria lor, cu matricea lor spirituală, cea care i-a îndumnezeit și i-a trimis pe cărările sinuoase ale vieții.

sarbatoarea bujorului radomirestiFelicitări Primarului Nicușor Sîia, Consiliului Local Radomirești și tuturor locuitorilor comunei, care și-au păstrat intacte românismul și credința în Dumnezeu, chiar dacă au avut de înfruntat regimuri politice potrivnice, atât înainte de anul 1989, dar și după Revoluție…

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/radomiresti-sarbatoarea-bujorului/