Print this Post


Renică Diaconescu, senator PSD Olt: Alegerile europarlamentare vor arăta adevărata forță a partidului

D-le senator, bat la ușă alegerile europarlamentare. Cum vi se pare lista PSD pentru Parlamentul European?

Este o listă gândită la nivel central… Din păcate, județul Olt nu are niciun reprezentant pe această listă. Va trebui să suplimentăm această absență prin implicarea noastră. În general, lista este echilibrată și sper ca noi, la Olt, să scoatem un scor foarte bun, apropiat de celelalte județe și, de ce nu, să fim pe primul loc.

Câtă importanță au aceste alegeri în matematica următoarelor mari campanii electorale: pentru președinție, alegerile locale și alegerile parlamentare?

Aceste alegeri sunt, de fapt, un test, care arată evoluția partidului. Este un vot politic, chiar dacă, aparent, nu are o miză foarte mare, un vot care va arăta unde suntem și cum stăm. Adică, adevărata forță a partidului. Dacă avem un trend ascendent sau descendent. Atât la nivel județean, cât și la nivel național.

renica diaconescu 756Am aplaudat decizia d-lui Marius Oprescu, aceea de a nu participa cu „trupe” PSD la mitingul de la Craiova, organizat la Craiova, de Olguța Vasilescu și Claudiu Manda. Cum vi se pare această decizie bărbătească?

Este o decizie pe care eu nu o cunosc. Nu am discutat-o, dar probabil vom discuta și vom analiza de ce s-a luat această decizie. Deocamdată, nu pot să comentez, pentru că nu știu despre ce e vorba.

Care este rolul dvs. în aceste alegeri?

Ca orice parlamentar, merg la toate întâlnirile cu primarii, în toate zonele județului. Am și localități de care răspund… Localități grele, dificile, unde trebuie să muncesc foarte mult și să aduc un scor partidului care să fie cel puțin egal cu scorul pe țară.

Ce mesaj aveți către alegătorii dvs.?

Alegătorii noștri trebuie să fie foarte înțelepți când merg la vot și să diferențieze ce partid a făcut ceva pentru masa largă de cetățeni și ce partid bagă bețe-n roate acestor realizări. Opoziția nu se poate lăuda cu vreo realizare. E adevărat că nici nu a fost la guvernare, dar nici nu a participat activ, atunci când am crescut nivelul de trai al oamenilor. Dimpotrivă, Opoziția s-a opus, iar acest lucru va cântări greu în ochii oamenilor.

Dumitru Sârghie 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/renica-diaconescu-senator-psd-olt-alegerile-europarlamentare-vor-arata-adevarata-forta-a-partidului/

1 comment

  1. george

    Daca as fi un decident in PSD nu l-as trimite pe el in nicio localitate, pentru ca mai mult rau face prezenta lui pentru partid. Chiar nu vede nimeni ca personajul acesta n-are nicio valoare, nici ca medic nici ca om? Daca va mai fi pus pe liste la parlamentarele de anul viitor, va fi prima consultare la care nu voi mai vota cu PSD, probabil nu voi mai merge la vot, pentru ca nici alternativa nu am.

Comments have been disabled.