Print this Post


Retro Caracal – celebrul ospătar Bubu a plecat la stele!

Unul dintre cele mai rafinate localuri din județul Olt, Hotel-Restaurant Retro din Caracal, aflat în proprietatea cunoscutului Mecena al artelor, Ion Marin Doldurea, a beneficiat, până mai ieri, de serviciile unui ospătar de excepție: Stelian Ruță zis Bubu! Un om între oameni, care s-a ridicat de jos, prin sine însuși, ducând la perfecțiune această meserie nobilă.

stelian ruta bubu net liParcă-l văd, îmbrăcat elegant, cu cămașă albă și papion, cu sacou negru și cu zâmbetu-i inconfundabil, spunându-mi: „Bine-ai venit, Excelență! Ce vânt te aduce pe la noi?”

Din păcate pentru echipa de la Retro, pentru patronul Ion Marian Doldurea, dar și pentru cei care au redescoperit în acest local boema, farmecul și educația  ospătarilor de altădată, precum și parfumul restaurantelor din perioada interbelică, Bubu a plecat la stele, cedând unei maladii necruțătoare.

Îl plâng colegii săi de muncă, conducerea localului, prietenii care au trecut pragul acestui cochet restaurant, scriitorii, actorii și sportivii care au adăstat la masa servită de Bubu.

Generos, prin definiție, așa cum îl știm, Ion Marian Doldurea s-a ocupat de tot ceea ce trebuie pentru a-i asigura lui Bucu cele creștinești, întru eternitate.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească-n pace! Condoleanțe familiei îndurerate!

Dumitru SÂRGHIE

stelian ruta bubu 2 net li

Permanent link to this article: http://linia1.ro/retro-caracal-celebrul-ospatar-bubu-a-plecat-la-stele/