Print this Post


ROMÂNIA ALIATĂ

Foarte greu înțelegem cum se ordonează faptele și de ce există atâta diversiune mediatică. Cum poate cineva, oricare ar fi el (om obișnuit de pe stradă, jurnalist, procuror, deputat, general, președinte etc.), să spună despre culoarea neagră, că de fapt ni se pare nouă că e neagră, dar în realitate este albă? E șocant și năucitor, să vezi sau să auzi așa – ceva, nu la o șuetă din bufet, ci sus de tot, pe dealurile cele mai înalte. În socialismul de altădată, se zice că se mințea mult, dar acum e șocant, suntem luați de proști și tratați în consecință ca persoane  handicapate, care n-au ochi să vadă și nici urechi să audă.

Suntem în plin război economic și minciuna, manipularea, intoxicarea, dezinformarea, sunt arme redutabile. Cei ce mint și manipulează sunt bine plătiți atât ei cât și ziarele, televiziunile și toate instituțiile aferente pe care le reprezintă. Există un bombardament mediatic permanent. (De la Revoluția din 1989 încoace, începând cu „teroriștii”).

teodor nedelea linia intai 726

Teodor Nedelea

Dacă ne aflăm în frontul războiului economic, românii din România au pierdut această luptă. Firmele românești au fost distruse sistematic, cu ajutorul unor binevoitori ai instituțiilor de forță (Servicii de Informații, Parchete, Judecătorii, Tribunale, Poliție), cu sprijinul politicienilor disponibili (motivați) și al țărilor „prietene” (interesate ca să devenim o largă piață de desfacere). Noii noștri aliați au considerat că e periculos pentru interesele lor (economice, politice, strategice), ca să existe firme românești puternice, patronate de români suspectați (pe drept unii și pe nedrept alții) de simpatii filoruse.  Și așa s-a ales praful, fără nici-un discernământ, fără o selecție prealabilă cu motivații juridice întemeiate pe probe și nu pe falsuri.

Dacă unii ambasadori acreditați la București și-au promovat insistent și la vedere interesele, e ușor de intuit cât de penetrante sunt agențiile lor secrete.  Din acest motiv, n-ar trebui neglijată înțelepciunea proverbului „ferește-mă Doamne de prieteni (aliați) că de dușmani mă apăr eu”.

Situația regretabilă în care ne aflăm, este consecința faptului că nu avem stabilitate pe picioarele noastre și stăm permanent cu mâna întinsă; prin urmare nu putem avea nici independență dar nici suveranitate, jucăm așa cum ne cântă lăutarii. Deocamdată asta a putut România să facă, după ce a cunoscut atât alianța cu lepra fascistă cât și prietenoasa ciumă  sovietică; fiindcă a constatat cu propria suferință că ambele ideologii sunt toxice, a trebuit să aleagă varianta transatlantică.  E trist că aliații noștri de peste ocean n-au cultivat afecțiunea poporului român față de adevăr și valorile democratice.  În urmă cu 60-70 de ani, ei ne promiteau în fiecare seară, la radio pe unde scurte, că vin să ne elibereze. Aceste promisiuni (minciunele) au fost plătite cu viața de patrioți români refugiați în munți.

Azi, fiica unui procuror comunist din garnitura târzie a celor care condamnaseră la moarte acei „bandiți”, este acum zeița dreptății și adevărului din România actuală. De ce nu a fost identificat pentru această funcție (sau alta) un fiu, nepotul, strănepotul, sau o rudă îndepărtată a  unui nefericit împușcat atunci? Sau să fie căutați urmașii unor descendenți care îi așteptau pe americani și s-au împotrivit la colectivizarea agriculturii? De ce? Pentru că puterea se conservă, pentru că scopul vizat scuză mijloacele folosite, pentru că interesele sunt mai valoroase decât sentimentele, pentru că una se spune și alta se face, pentru că se minte cu nerușinare și lipsă de bun simț. (Pentru că politica e o artă, și anume arta de a minți frumos).

Prof. Teodor Nedelea, Slatina

Permanent link to this article: http://linia1.ro/romania-aliata/