Print this Post


Rotary susține lupta împotriva neoplasmului mamar!

La începutul acestei luni, chiar de Ziua Națională de Luptă Împotriva Cancerului de Sân, s-a finalizat proiectul caritabil inițiat de Clubul Rotary din Slatina, proiect ce a purtat numele de „Rotary susține lupta împotriva neoplasmului mamar”.

Proiectul a constat în efectuarea a 270 de mamografii realizate la Clinica Lisimed din Slatina. Mamografiile au fost realizate unui număr de 270 de femei din 22 de localități din județul Olt: Verguleasa, Perieți, Brebeni, Studina, Corbu, Oporelu, Șopârlița, Sâmburești, Pârșcoveni, Osica de Sus, Tufeni, Valea Mare, Obârșia, Deveselu, Vâlcele, Spineni, Oboga, Cezieni, Giuvărăști, Izbiceni, Vișina Noua, Tia Mare.

rotary NET LI„Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată anual, începând din 2014, la data de 1 octombrie. Scopul decretării acestei zilei este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân și subliniază importanța campaniilor de informare, a prevenției și programelor de screening.

Practica screeningului mamar peste tot în lume prevede ca femeile peste 40 de ani să efectueze anual o mamografie, iar cele sub 40 de ani să efectueze ecografia de control.

Reprezentanții primăriilor, primari și viceprimari, precum și ai cabinetelor medicale din cele 22 de localități au contribuit astfel, în mod considerabil, la succesul proiectului, iar mulțumirile membrilor clubului se îndreaptă către aceștia, având în vedere interesul pe care l-au manifestat pentru sănătatea cetățenilor din localitățile pe care le reprezintă și conduc”, a declarat Mihai Bubatu – președintele Clubului Rotary Slatina.

Proiectul a avut ca obiective: creșterea șanselor de supraviețuire a femeilor din mediul rural; acoperirea unei nevoi a comunității județene, rămasă descoperită pentru categorii sociale defavorizate; consolidează legătura clubului cu comunități/ instituții administrative din județ, dar și poate contribui la creșterea numărului de sponsori pentru proiecte viitoare ale clubului, care vin în întâmpinarea unor nevoi identificate pe plan local.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/rotary-sustine-lupta-impotriva-neoplasmului-mamar/