Print this Post


Rudi Bugă, candidat PNL la Primăria Ștefan cel Mare: Îi rog pe oameni să aibă curaj și să creadă în schimbare!

Cu toate greutățile și atacurile suburbane ale unei opoziții rănite, care se vede înlăturată de la marile ei privilegii și sinecuri, comandamentul politic al PNL Olt funcționează, acesta încercând să impună legile și regulile necesare pentru salvarea sănătății populației județului, dar și să selecteze candidați de primă mărime, pentru primăriile acestui județ, care trebuie eliberate de ciocoimea socialistă.  Un astfel de candidat, care poate să redea demnitatea comunei Ștefan cel Mare, este economistul Rudy Bugă. Un om care și-a dovedit profesionalismul și atunci când a lucrat în sectorul de stat, în cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și atunci, când a decis să-și înființeze, ca orice liberal veritabil, propria-i companie, în cadrul căreia a desfășurat activități economice în mai multe domenii: turism, transporturi de mărfuri și construcții civile, ultimul domeniu fiind și cel în care își desfășoară, astăzi, activitatea. Așadar, ofensiva liberală de la Olt se conturează salutar, cu oameni pregătiți profesional și moral, pentru a scoate comunitățile rurale din fundătura istorică în care au fost lăsate de guvernările socialiste.

rudi buga stefan cel mare net li 792 2Locul nașterii. Studii. Profesie. Locul actual de muncă. Familia. Sentimentele față de oamenii din comună, față de locurile natale?

Numele meu este Rudi Bugă, am 55 de ani și provin din comuna Ștefan cel Mare, județul Olt. Sunt economist, am absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Constantin Brâncuși. Am activat, până în anul 1997, în sectorul energetic, în cadrul actualului Complex Energetic Oltenia, iar apoi am făcut pasul spre mediul privat. Din anul 1999, am pornit pe cont propriu, alegând să îmi înființez propria societate comercială. Am desfășurat activități economice în mai multe domenii. Am început cu producția de echipamente de siguranță, după care am activat și în turism, transporturi de mărfuri și construcții civile, ultimul domeniu fiind și cel în care îmi desfășor activitatea în prezent.

Am o familie superbă! O soție minunată, profesor de fizică și chimie și director de liceu, am doi băieți, Robert, de 30 de ani, economist și consilier în cadrul Ministerului Educației și Cercetării și Rudi, în vârstă de 25 de ani, care este fost sportiv de performanță și actual profesor de educație fizică și sport.

Pentru mine, comuna Ștefan cel Mare înseamnă ACASĂ. Aici am părinții și prietenii din copilărie, aici am rudele apropiate, aici am fost la școală, aici m-am format ca om. Indiferent în orice colț al lumii m-a purtat viața, mereu de aceste meleaguri am fost cel mai atașat.

Platforma Program pentru candidatură, în mare. Investiții fundamentale. Corectarea unor lucruri proaste făcute de actualul primar. Ce trebuie, fundamental, făcut în comună?

Programul meu de administrare locală se poate rezuma într-un singur cuvânt: INVESTIȚII. Această comună are nevoie ca de aer de investiții pe toate palierele. Începând cu investiții în infrastructură, pentru că nu există niciun petec de asfalt în toată comuna, în afară de drumul județean, continuând cu investiții în rețeaua de apă și canal, de gaz, în infrastructura școlară. Apoi, un obiectiv foarte important este atragerea unor investitori, care să creeze locuri de muncă. Din păcate, din cauza politicilor publice dezastruoase ale actualei administrații, șomajul în această localitate este la cote alarmante. Pe scurt, planul meu pentru comuna Ștefan cel Mare este acela de a îmbunătăți substanțial calitatea vieții. Oamenii de aici merită să aibă utilități, merită să aibă locuri de muncă, merită să aibă o administrație eficientă, merită să aibă activități sportive și culturale în comuna lor.

Ce nu vă convine la actualul primar?

Nimic! Eu încerc să duc o campanie curată, fără atacuri la persoană, dar modul în care actualul primar a condus destinele acestei localități este dezastruos. Efectiv nu pot să vă spun de vreo investiție decentă sau de vreun proiect concretizat. Nu are viziune, nu are bunăvoință, nu are nici măcar respect pentru oamenii care l-au votat de atâtea ori. Vă invit în comuna noastră să aruncați o privire de ansamblu și să faceți o comparație cu celelalte comune din jur… o să vedeți că, din păcate, comuna Ștefan cel Mare a fost cea mai prost administrată și o să observați cum arată acum o comună care, în urmă cu 30 de ani, era printre cele mai bine puse la punct. Cred că actualul primar ar trebui să meargă doar cu capul în pământ, după 16 ani de ani de bătaie de joc la adresa acestei comunități. Chiar mă mir că mai are tupeul să candideze!

Pe ce categorii sociale mizați în alegerea dvs. ca primar? De ce nu sunt tineri în comună? Unde au migrat? Ce trebuie să facă guvernul liberal pentru creșterea natalității?

Eu îmi concentrez atenția pe absolut toate categoriile sociale. Mizez pe sprijinul tuturor oamenilor de bună credință, pentru că sunt convins că și dumnealor își doresc pentru comuna noastră aceleași lucruri pe care mi le doresc și eu. Pot să spun că am fost plăcut surprins să constat că atât tinerii, cât și seniorii, mi-au înțeles foarte bine mesajele și au început cu toții să pună umărul pentru SCHIMBARE.

M-ați întrebat de tineri… din păcate, tinerii au migrat masiv în toate colțurile țării și ale lumii pentru un trai mai bun. Nimeni nu a plecat de bine ce îi era aici, toți vrem să avem o viață decentă, să avem un loc de muncă sigur, să putem să ne dezvoltăm. Așa cum v-am spus, sunt tată, am doi băieți tineri și știu foarte bine cu ce probleme se confruntă generația tânără. Ba chiar îndrăznesc să spun că acum unui tânăr îi este mult mai greu să se dezvolte decât ne-a fost nouă, celor din generația mea. Eu voi depune toate eforturile pentru ca tinerii să nu mai părăsească această localitate, iar cei care deja au plecat să aibă perspective bune pentru a se întoarce. Soluții sunt, important este să vrei să le aplici!

Cât despre creșterea natalității, pot să spun că situația demografică este cea mai mare problemă a României în momentul de față, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere economic. Guvernul liberal va trebui să identifice cu exactitate problemele acestei categorii sociale și să caute soluții. Personal cred că o strategie de creștere a natalității trebuie neapărat să cuprindă soluții economice, pentru că majoritatea tinerilor își doresc copii, dar amână momentul, pentru că sunt descurajați de incertitudinea economică, de nesiguranța locurilor de muncă, de accesul greoi și scump la creditare în vederea achiziționării unei locuințe, de costul scump al vieții, în general. Eu am toată încrederea că Partidul Național Liberal va identifica cele mai bune soluții, mai ales că partidul are foarte mulți tineri în conducere și toți cunosc problemele cu care se confruntă generațiile lor.

Intelectualii satului, atâția câți sunt, cum se manifestă față de intențiile dvs. de a candida la PRIMĂRIE? În ce relații sunteți cu ei?

Am o relație excelentă cu dumnealor! Mă bucură enorm faptul că dumnealor nu vin numai cu constatări, ci și cu idei și soluții. Este foarte important pentru mine că oameni bine pregătiți profesional îmi oferă sprijin și mă consiliază pe diverse domenii.

Ce listă de consilieri vizați? Care va fi profilul consilierilor dvs.? Ce criterii aveți în selecțiunea acestora?

De la bun început, de când am intrat în această luptă, am spus că lista de consilieri trebuie să fie impecabilă. Mi-am dorit să existe câte un reprezentant al fiecărei categorii sociale pe lista de candidați ai PNL la Consiliul Local, așa că am identificat aceste persoane și le-am convins să participe cu toate forțele și cu toată priceperea dumnealor în această competiție electorală. Criteriul principal al selecției a fost, în primul rând, corectitudinea. Mi-am dorit colegi corecți, integri, harnici și bine-intenționați. Cu siguranță cetățenii comunei noastre vor fi foarte mulțumiți de oferta noastră electorală atât pentru Consiliul Local, cât și pentru Consiliul Județean.

Ce înseamnă școala, cultura și sănătatea, în viziunea dvs.?

Sunt cei mai importanți piloni ai unei societăți dezvoltate. Raportându-mă la comunitatea noastră, eu deja am întreprins câteva acțiuni pentru sprijinul acestor domenii. Spre exemplu, împreună cu câțiva prieteni, am decis să ajutăm medicul din comuna noastră, pentru că domnul primar l-a evacuat din spațiul oferit de primărie și a trebuit să închiriem noi un alt spațiu și să îl renovăm, pentru ca domnul doctor și pacienții dumnealui să aibă parte de un mediu bun și igienizat, mai ales în contextual medical actual foarte complicat. Apoi, în luna august vom organiza câteva evenimente culturale și sportive pentru cetățenii noștri, dar nu vreau să stric surprizele acum. Cât despre școală, am în vedere câteva proiecte pentru modernizarea școlilor și dotarea lor la un nivel corespunzător, precum și stimularea elevilor și profesorilor de a participa la concursuri, olimpiade și alte activități extracurriculare.

De ce ați ales PNL?

Pentru că mi-a oferit garanția că proiectele mele pentru comuna Ștefan cel Mare vor fi susținute la cel mai înalt nivel. Pentru că am găsit o echipă la nivel județean profesionistă, foarte activă, pragmatică și bine-intenționată. Pentru că am convingerea că oamenii competenți și corecți vor fi sprijiniți să ocupe funcțiile publice. Și, bineînțeles, pentru că mă identific cu doctrina liberală. Așa cum v-am spus, activez în mediul privat de aproape 25 de ani, iar PNL este singurul partid românesc pe a cărui ideologie mă pliez.

Care-i mesajul dvs. către locuitorii comunei?

Să aibă CURAJ și să creadă în SCHIMBARE! Eu m-am întors acasă deoarece cred în dumnealor și în potențialul comunei noastre și sunt ferm convins că împreună vom face lucruri mărețe pentru comunitatea noastră.

Linia Întâi

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/rudi-buga-candidat-pnl-la-primaria-stefan-cel-mare-ii-rog-pe-oameni-sa-aiba-curaj-si-sa-creada-in-schimbare/