Print this Post


Schitul românesc „Podromu” de la Muntele Athos sprijinit de Paul Stănescu

Senatorul PSD de Olt – Paul Stănescu – se numără printre inițiatorii unui proiect de lege privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc „Prodromu” de la Muntele Athos, Grecia. Acesta prevede alocarea sumei de 960.000 de euro, sumă alocată din bugetul Secretariatului General al Guvernului, respectiv Secretarialului de Stat pentru Cule, cu respectarea dispozițiilor corespunzătoare din legislația ce reglementează sprijinul financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase.

Dacă proiectul de lege va trece de avizul senatorilor și cel al deputaților, acesta va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

paul stanescu li 759„Având în vedere istoria acestui loc și importanța acestuia pentru poporul român, este necesar ca statul român  să acorde un sprijin financiar permanent pentru restaurarea, conservarea și întreținerea complexului de clădiri și a operelor teologice, culturale, istorice și artistice ce compun Schitul Prodromu, dar și pentru dezvoltarea relației spiritual-culturale și sociale a pelerinilor cu acesta.

Lucrările de restaurare au început în urmă cu 30 de ani, iar pentru finalizarea acestora, este necesară acordarea, de către statul român, a unui sprijin financiar anual, în valoare de 960.000 euro, întrucât costurile materialelor și manoperei sunt din ce în ce mai mari, lucrările fiind întârziate și amânate, de la un an la altul, realizându-se, până în prezent, doar 40% din totalul lucrărilor de restaurare, sumele acordate până în prezent nefiind suficiente”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de lege.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/schitul-romanesc-podromu-de-la-muntele-athos-sprijinit-de-paul-stanescu/

3 comments

  1. Marin TULUS

    trebuia sa prevada Guvernul tău cati bani trebuie pt a organiza alegerile locale de primar de la Ghimpteni, Crampoia si Coteana si sa faceti in asa fel incat sa se respecte legea.Cati bani trebuie intorsi bugetului de stat de acesti primari incompatibili care au exercitat nelegal functia pe tot parcursul de la data sesizari si deciziei ANI!!La aceste lucruri nu te/.ai gandit ci doar interesul conteaza! Spuneai la Valea Mare in campania din 2016 ca il doreai pe Ristea primar pt. că el iti aducea voturi! Acum ce mai vrei?! iertare de păcate?!!!Dumnezeu decide!!!!

  2. Marin TULUS

    vrea tov. sa fie iertat pt. pacate sau poate vrea sa fie calugar acolo?La cate pacate are nu este de mirare!!!!

  3. Marin TULUS

    vrea tov. sa fie iertat pt. pacate sau poate vrea sa fie calugar acolo?La cate pacate are nu este de mrirare!!!!

Comments have been disabled.