Print this Post


SCRISOARE DESCHISĂ! ÎN ATENȚIA INSPECȚIEI JUDICIARE A CSM ȘI A CELORLALTE ORGANE ABILITATE ALE STATULUI

Într-o Românie din care comunismul nu se dă dus, iar securiștii încheie protocoale cu justiția, exact ca în „era marilor ticăloși”, adevărații oameni de afaceri sunt considerați „dușmani ai poporului”. Această viziune orientală, care nu are nimic de-a face cu democrația occidentală la care noi visăm, este ajutată și de legile care ar trebui să lumineze și nu să mențină în penumbră prevederi și reguli ambigui, care pot fi manevrate în folosul unor grupuri ilegitime de interese.

inspectia judiciara 750Astfel, e atât de simplu ca, după aproape trei decenii de „democrație originală”, niște organisme nedefinite, aflate la mâna  unor politruci, de stânga, de dreapta sau de… nimic, prin niște pârghii ale statului, să pună, abuziv, capăt unor companii profitabile și să distrugă, fără discernământ, cariere, vieți, destine, povești de succes.

Adevărații întreprinzători privați ai acestei țări așteaptă ca și lupul fioros (în cazul nostru – hămesitul lup al ANAF) să fie mâncat de-o oaie, iar acest proverb românesc se poate aplica, fără drept de apel, și în cazul omului de afaceri Gheorghe Bădiță, patronul firmei Marconf SRL, de la Piatra Olt, care își caută dreptatea, de ani de zile, prin sălile pașilor mărunți ale justiției noastre „originale”.

Dar despre ce este, de fapt, vorba, oameni buni?

Este vorba despre dosarul de insolvență al firmei Marconf SRL, care ridică multe semne de întrebare cu privire la modul în care se face dreptate în România. Și spunem acest lucru, pentru faptul că firma Marconf SRL, a ajuns în stare de insolvență, așa cum declară Gheorghe Bădiță, în urma unui raport de inspecție fiscală, efectuat în debutul anului 2012, de către inspectorii DGFP Olt. În urma acestui raport, s-a emis o decizie de impunere în sumă de 18 miliarde de lei vechi, patronii firmei Marconf, Gheorghe Bădiță și Tania Bădiță, susținând că, în acest caz, s-a încălcat, flagrant, legea. În sensul că cererile unor presupuși creditori au fost însușite de instanță, în condițiile în care termenul final de depunere se împlinea în data de 02.05. 2012, iar acestea au fost depuse după această dată, în situația în care toate condițiile  de publicitate fuseseră îndeplinite. Totodată, se pune întrebarea firească : de partea cui se situează lichidatorul judiciar Expert Insolvență SRL, și de ce, prin această procedură de insolvență, PRIN CARE ORGANISMELE ABILITATE TREBUIE să acorde șanse  debitorilor de redresare eficientă și efectivă a afacerii, fie prin intermediul procedurilor de prevenire a insolvenței, fie prin procedura de reorganizare judiciară, acest lichidator judiciar dorește să lase pe drumuri 120 de angajați ai acestei firme? O firmă, de altfel, profitabilă, după cum ne spune și ne poate și demonstra cu documente, Gheorghe Bădiță. Cine a pus ochii pe această avere colosală, inventând falși creditori și dorind ca să și-o însușească, ilegal, chiar cu ajutorul organelor abilitate ale statului? Întrebăm și noi, nu dăm cu parul!

Prin adresa pe care patronii firmei Marconf SRL o fac, în temeiul art. 325 din Vechiul C. pr. Civilă, către  instanța de judecată Olt, aceștia solicită instanței de revizuire să dispună suspendarea executării sentinței civile nr. 115 din 23. 02. 2018, pronunțată de Tribunalul Olt, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, prin judecătorul sindic, în dosarul de insolvență nr. 1055/104/2012, până la soluționarea definitivă și irevocabilă a cererii de revizuire.

Motivele, clare ca lumina zilei sunt următoarele:

1. După pronunțarea Sentinței civile nr. 115 din 23.02.2018, de către Tribunalul Olt Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 1055/104/2012, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reținute de partea potrivnică (creditoarea BRD GSG SA Sucursala Slatina), care nu au putut fi înfățișate dintr-o împrejurare mai presus de voința noastră, a creditorilor revizuenți și care sunt determinante privind soluțiile ce pot fi adoptate în procedura insolvenței reglementată de Legea nr. 85/2006, în condițiile în care se pune sub semnul întrebării, existența, respectiv, caracterul real, cert al celei mai mari creanțe garantate reținută în Tabelul definitiv al creanțelor (creanța de 9.747.977,02 lei cu care a fost înscrisă BRD GSG SA) (art. 322 pct. 5 din Vechiul C. pr. Civilă);

2. După pronunțarea aceleiași Sentințe civile nr. 115 din 23.02.2018, de către Tribunalul Olt Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 1055/104/2012, a fost pronunțată Decizia civilă nr. 310 din 2 octombrie 2018 de către Curtea de Apel Craiova, în dosarul nr. 1055/104/2012/a30, prin care a fost înlăturată din Tabelul definitiv al creanțelor și implicit din procedura insolvenței, cea mai mare creanță chirografară deținută de OUAI Piatra Olt, de 13.176.919,36 lei și singura creditoare care a formulat o cerere de deschidere a procedurii insolvenței în cauză, situație care, de asemenea, nu a putut fi înfățișată judecătorului sindic, dintr-o împrejurare mai presus de voința noastră, a creditorilor revizuenți și care, de asemenea, este determinantă privind soluțiile ce pot fi adoptate în cauza de față, în procedura insolvenței reglementată de Legea nr. 85/2006 (art. 322 pct. 5 din Vechiul C. pr. Civilă).

Se menționează că acțiunea raportului de inspecție fiscală nr. F-OT 1351/28.02.2012 a fost o „acțiune nesăbuită, bazată pe o neglijență gravă din partea funcționarilor publici ai DGFP Olt, la data de 8 și 9 martie, activitatea SC Marconf SRL fiind pur și simplu blocată! Societatea nu a mai putut desfășura nicio activitate, având bunurile puse sub sechestru, iar blocarea plăților pentru serviciile prestate beneficiarilor săi, a pus-o în imposibilitatea de plată a propriilor datorii și de asigurare a mijloacelor necesare continuării desfășurării activității sale specifice. ”

Aceasta a fost, dragi cititori, rațiunea pentru care însăși debitoarea SC Marconf a solicitat deschiderea procedurii de insolvență, sperând în protecția legii și în desfășurarea unui Plan serios de reorganizare, întrucât, în raport cu activitatea pe care o desfășura și, mai ales, cu valoarea activului său, debitoarea era în măsură să-și redreseze activitatea, așa cum s-a întâmplat și cu alte companii din țară.

În loc de „protecția legii”, debitoarea SC Marconf  SRL a căzut în plasa unor administratori judiciari care, fie urmăresc avantaje financiare proprii, fie, din aceleași interese financiare, fac jocul unor interese politice și de afaceri locale, care urmăresc, cu orice preț, eliminarea debitoarei SC Marconf de pe piața de afaceri din zonă.

„Creditoarea OUAI Piatra Olt, cu o creanță chirografară de 13.176.919,36 lei vechi, a fost singura creditoare care a solicitat deschiderea procedurii insolvenței.

Totodată, nefiind neapărat interesată în dizolvarea și lichidarea debitoarei SC Marconf SRL, Creditoarea OUAI Piatra Olt, a fost singura creditoare care a propus un Plan concret de reorganizare a debitoarei, fiind interesată în redresarea acesteia și realizarea creanței prin plată în cadrul acestui plan.

În toată perioada de observație în insolvență, Administratorul judiciar Expert Insolvență SPRL Filiala București, prin practicienii în insolvență Emil Ionel Gros și Alina Lenuța Costinaș, nu au venit cu un plan de reorganizare, așa cum cererea Legea insolvenței, ci, dimpotrivă, au făcut tot posibilul ca Planul de reorganizare propus de către OUAI Piatra Olt, să fie infirmat, iar debitoarea SC Marconf SRL să fie trimisă în procedura falimentului.

Deși este și în prezent beneficiara măsurilor asiguratorii (sechestru și poprire), prin cererea nr. 14767 din 9 mai 2013 DGFP Olt pentru AFP Olt – pentru Contribuabilii Mici și Mijlocii, s-a înscris la masa credală în dosarul de insolvență nr. 1055/104/2012 privind-o pe debitoarea SC Marconf SRL cu suma de 2.660.686 lei vechi, reprezentând obligații fiscale individualizate prin Decizia de impunere nr. 1/28.02.2012 și RIF nr. 1351/28.02.2012 (TVA, impozit pe profit, dobânzi și alte accesorii).

Administratorul judiciar Expert Insolvență SPRL Filiala București, nu a fost interesat de ridicarea popririi asiguratorii, dar a luat toate măsurile de lipsire a SC Marconf SRL, de dreptul de administrare prin administratorii statutari sau prin administratorul special.”

Vom reveni cu amănunte revelatoare, în acest caz flagrant de încălcare a legilor acestei țări, încălcare care are un singur scop: Falimentarea SC. Marconf SRL! Într-un număr viitor, vom dezvălui, conținutul a două dosare, ce zac în fișetele subordonaților domnului comisar șef de poliție, Ionel Cristian Sârbu, împuternicit șef al Inspectoratului Județean de Poliție Olt. Acestea privind două instituții care se pun, în cazul SC Marconf, de-a curmezișul normelor firești: CEZ Și BRD!

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/scrisoare-deschisa-in-atentia-inspectiei-judiciare-a-csm-si-a-celorlalte-organe-abilitate-ale-statului/

1 comment

  1. Marin TULUS

    Desi nu pot sa comentez acest caz si sa afisez pareri, pot să spun că în indelugata mea experientă de avocat al…..poporului si de redactor la aceasta publicatie, cand scriam la rubrica ,,Din ciclul hoții Europei”,comentând abuzurile magistratilor din OLt, nu pot să nu remarc că la Tribunalul Olt, cu predilectie, nu au ce căuta nici in postul de măturător anumiti magistrati, pe care i-am reclamat la CSM si la Procuror General (in mare parte degeaba!)pentru gravele si inadmisibilele acte de terorism impotriva poporului român! Sunt consternat insa că Inspectia judiciară nu a făcut nimic si că nimeni nu răspunde pt. crimele comise!Urmaream un material in nr. trecut, preluat de toate publicatiile in cauză, prin care se aducea la cunoștiință că s/a sesizat Curtrea Europeană a UE cu privire la clarificarea anumitor chestiuni legate de MCV. Nimic mai lipsit de sens!De ce?Pentru că justitia a devenit un SRL(pt.mine nu este democratica si legitima!), si unii si altii, din cele două tabere beligerante, se cred mai presus de lege, incălcând valorile si principiile democratiei si statului de drept,iar ei, prin faptele lor,crime impotriva cetăteanului roman, nu pot fi pedepsiti!!Va dau exemple nenumărate si pot să vă afirm cu toata certitudinea ca in cazul acestor criminali numai DNA/ul a făcut oarecum dreptate, deferindu/i justitiei!Dar nici modalitatea de a compromite relatia cu serviciile de informatii(protocoalele) nu poate fi luată decât ca un atac la statul de drept!De ce? Pentru că s/au experimentat toate metodele de apărare a democratiei si cetățeanului român(imi spunea un prof.univ.!),respectiv, să i se asigure un proces echitabil atunci cand apare in fata Justitiei:Cu alte cuvinte,exemplific, acest onorabil si umil cetătean ,apare in fata borfasului de magistrat care il tratează cu ura si dezinteres vădit in aplicarea legii si aflarea adevărului, pronuntând o sentintă carentială sub aspect juridic,netinand cont de lege si de probe, motivand absurd si fără ratiune, o adevărată anomalie(ei-magistratii,le spun rebuturi!!!) si dau dreptate celui care are relatii,bani,etc.,dar mita nu se vede, nu ai cum s/o probezi in fapt!!!Ei au avut darul de a proba prin metodele de verificare a magistratului criminal!Un procuror DNA mi-a spus :,,stim ce este la Tribunalul Olt, dar pune/te in postura mea,cum pot să probez luarea de mită?!Evident comentariie mele nu le pot preciza acum,dar nu a durat mult si infractoarea a fost prinsă(nr.Pres.Carmen :::).Niciunul dintre politicieni, dar si ceilalti,magistratii puterii judecatoresti, nu pot avea idei de reforma a justitiei,fiecare văzându-si propriile lor interese in cauză.Insă cu totii uită de interesele poporului, uită că ei sunt in slujba legii si implicit al poporului,iar potrivit Constitutiei magistratul nu poate fi ,,uns” ca profesionist de acel INM(un fel de Academia ST Gheorghiu!).S/a creat un SRL periculos:Ei se fac pe ei magistrati , ei sunt si profesori si magistrati, o autonomie gen stat in stat,clan de interese(asa cum procedeaza si politicianul roman) si o dată cu disparitia competentei DNA de a ancheta magistratii,s/a prelungit , după părerea mea, agonia poporului si mentinerea fărădelegilor magistratilor!Politicianul roman, de toate culorile, nu a făcut decât să intarească clanurile lor si pe cele ale magistratilor, uitand de drepturile inalienabile si naturale ale cetățeanului român,de toate acele parghii de a/i apăra demnitatea, impotriva abuzurilor justitiei.Constitutia(făcută de neocomuniștii FSN-ului) nu se caracterizeaza nici ea prin implementarea unor principii clare si democratice in ce priveste justitia!Dar cel mai rau lucru este că si organismele europene (chiar si SUA!) nu percep starea de …..,,pestă’ din puterea judecatorească.Inchei cu concluziile fostului Presedinte T Basescu(care nici el nu a făcut ce trebuia desi cunoștea starea de criză a justitiei!). Traian Basescu: ” Nu trebuie sa ne uitam numai la averile politicienilor. Uitati-va si la averile judecatorilor. Nu vreau sa credeti ca aceasta categorie poate sa mearga la nesfarsit ca un stat in stat. In Romania nu s-a facut o curatare a justitiei. Au ramas foarte multi judecatori care nu au nici o legatura cu democratia. Dupa cum merg dosarele de mare coruptie, procentul acestora e mare”"domnul judecator da casa celui care ii da spaga, nu celui care are dreptate”
    Justitia a facut mult mai mult rau decat politicienii sau romanii cersetori din Roma sau Paris” /,,,Mă uit și la cei de la Bruxelles, nu au cunoaștere a legilor pe care le critică”, a spus fostul președinte.

Comments have been disabled.