Print this Post


Se aud pașii greoi și târșiți ai unei umbre: pașii poporului român!

În aceste momente, noi – românii, ca și alți cetățeni ai altor națiuni, simțim reflexul agresiunii de a mai trăi.  Subit, în urma nenorocirilor generate de acest virus ucigaș (Corona virus), am constatat că avem biografia fulgului de zăpadă… Că ne topim în neant, la prima suflare a acestui virus nenorocit. Că Omul e frunză-n vânt, iar viața e umbră și vis spulberat.

Ne trezim, în fiecare dimineață din ce în ce mai inutili, mai nerentabili pentru guvernanții noștri de toate zilele, de ieri și de azi, cei care au făcut și fac eforturi să citească de pe hârtie propriile lor ordine, dispoziții, indicații prețioase și baliverne politice. Nimic din ceea ce ni s-a părut că a fost odată – speranță, iubire și bucurie –, nu se mai susține azi, iar dacă îndrăznești cumva să critici vreun politruc liberal, care „numără până la zece cu ajutorul familiei”, ești catalogat imediat pro sovietic, reacționar, cârcotaș, dușman al poporului și, firesc, pesedist. Când le spuneam pesediștilor cât sunt de netrebnici, aceștia mă catalogau urgent ca fiind „ciuma galbenă” sau prietenul „caprei metafizice”, Raluca Turcan, cea care a avertizat poporul român că s-ar putea să se trezească mort, într-o bună dimineață.

pasiLiberalii, ca și pesediștii, ca și foștii pedeliști, nemaivorbind de partidele – satelit, spun cum spuneau comuniștii în „epoca marilor ticăloși: „Dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră”.

„Să privești neantul în ochi”, vorba lui Cioran, și să-i aplauzi în delir pe Streinu Cercel, pe Arafat, pe mediocra Anisia (un fel de Poliana Cristescu de pe vremuri), pe ministrul „Grindă”, ori pe proaspătul demisionar, gângavul, lașul și sforarul fost ministru Costache, dar și pe șefii lor, în timp ce, toți la un loc, prin (ne)faptele lor au invalidat, din nefericire, votul poporului obținut la europarlamentare  și prezidențiale, parcă ar fi păcat de Dumnezeu… Și nu-ți dă inima să-i aplauzi, nu neapărat din cauza faptului că ei sunt depășiți de această nefastă pandemie (mai toate comandamentele țărilor cu „sânge în instalație” sunt depășite, poate mai puțin China – mama legitimă a puiului de Corona virus). Nu-i aplauzi, mai ales, din cauza aroganței și inculturii celor de mai sus citați, care-mi amintesc de Viorica și Carmen Dan și despre care Tata ar spune, dacă ar mai trăi că „sunt și proști și făloși, în același timp”.

Între timp, poporul a uitat cum e să fie bine și să trăiască normal, dată fiind și această „ciumă” planetară, dar și neghiobia unor politruci care nu se deosebesc sub nici o formă de foștii lor aliați din USL, pesediștii. Poporul român e strivit, astăzi, de virusul propriu-zis, în propria-i cușcă de propria-i sărăcie, lipsă de orizont, de gradul scăzut de civilizație, în care ne-au ținut toate partidele din 1989 încoace, de incapacitatea acestei puteri politice efemere… De la abolirea Monarhiei și până în prezent, românii mănâncă bine, câștigă bine, face dragoste excelent doar prin reprezentanții săi, iar liberalii, în ansamblu, gândesc tot ca în epoca lui Ghiță Dej. „Populimea – mai la coadă. Dă-o-n aia a mă-sii.” Nu toți gândesc așa, dar obediența celor cu carte este aidoma obedienței intelectualilor în fața unui cizmar precum Ceaușescu sau a unui pirat, precum Băsescu, care a desființat spitale și a făcut canci autostrăzi.

Grea povara judecății căzută asupra unui popor, aceea de a pune partidele și guvernele pe cântar și de a le evalua ceea ce au făcut și n-au făcut ele pentru poporul român. Nu intru în teoria conspirației, așa cum mi-ar spune unii dintre radicalii peneliști, nici nu înghit gogoașa pro rusă. Știu că PSD și partidele din zona lui ideologică au fost mai mult la butoane și, deci au făcut mai mult rău decât celelalte formațiuni, însă nu trebuie uitat că PSD a guvernat cu PNL (vai, ce campanii electorale insidioase și grobiene făceau împreună!),  cu PDL și vițăvercea, stimabililor…Toți au guvernat cu toți și n-au făcut nicio brânză. Acum guvernează PNL cu PDL… Acel PDL, din cauza căruia Plagiatorul și Mitomanul se dădeau cu curul de gazon, pe Stadionul Național, pe vremea odiosului USL. La Bruxelles ne reprezintă Blaga, nea Vasile vameșul, mare liberal, cu un dosar cât Casa Poporului, apoi Băsescu, care ne dă lecții de moralitate și de bune practici politice. Mai e și Rareș, care înjura la liberali pe Realitatea, pe drept, de mama focului, și care, azi, sunt convins, nu jubilează când vede prostia liberală, în carne și oase.

Eșecul proiectului liberal, în care am crezut până mai ieri și pentru care am încasat multe șuturi și afurisenii din partea stâncii năuce, nu a căzut doar din cauza tragediei date de Corona virus, ci și din cauza multor nulități pe care, din păcate, Ludovic Orban și Președintele Iohannis le-au cocoțat în vârful șurii, pe criterii eminamente politice, marca PSD.

Închei spunând că a critica pe unii dintre fruntașii PNL nu înseamnă a fi împotriva liberalismului de care țara noastră are nevoie și cu atât mai puțin a fi pesedist. PNL și PSD, două partide nereformate, în urma guvernărilor cărora se aud pașii greoi și târșiți ai unei umbre: pașii nefericitului Popor Român!

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/se-aud-pasii-greoi-si-tarsiti-ai-unei-umbre-pasii-poporului-roman/