Print this Post


Se caută asistenți maternali profesioniști cu domiciliul în județul Olt

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt desfășoară o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Campania face parte din proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copilului”, având ca partener Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției. Proiectul are ca obiectiv principal reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Începând cu 1 ianuarie 2019 și până în prezent, au fost angajați, în cadrul proiectului, 21 asistenți maternali profesioniști, din cele 28 de persoane cu domiciliul în județul Olt, cărora li s-au eliberat atestate de asistent maternal profesionist, obiectivul, până la finalul anului 2019, fiind de 40 de asistenți maternali profesioniști.

asistenti maternali net„De asemenea, până în prezent, sunt în curs de evaluare 14 cereri depuse la sediul DGASPC Olt, de către persoane cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Aceste rezultate parțiale au fost atinse și prin promovarea activă a proiectului și a meseriei de asistent maternal profesionist, cu sprijinul mass-mediei locale, căreia îi mulțumim, pe această cale.

DGASPC Olt face apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să se prezinte la sediul instituție noastre, din municipiul Slatina, str. Drăgănești nr. 7, județul Olt – Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul instituției noastre www.dgaspc-olt.ro”, a declarat Cristian Nicolae Lungu, coordonator județean.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/se-cauta-asistenti-maternali-profesionisti-cu-domiciliul-in-judetul-olt/