Print this Post


Semaforizare inteligentă în Balș datorită senatorului Siminica Mirea

Senatorul Siminica Mirea s-a preocupat, continuu, de siguranța cetățenilor din județul Olt. În ultimii ani, a atras atenția și a propus soluții palpabile în acest sens, atât pentru județul Olt, cât și pentru întreaga țară.

La sfârșitul lunii mai, senatorul Siminica Mirea atrăgea atenția ministrului Transporturilor despre situația critică la nivelul infrastructurii, pe raza județului Olt, despre blocajele rutiere întâlnite în trafic care au o frecvență din ce în ce mai ridicată. „Timpii de așteptare cresc de la zi la zi, iar absența soluțiilor paralizează orașul Balș. Practic, acest centru urban, situat în extremitatea vestică a județului Olt, este traversat longitudinal de DN65 (DE574).

Există o stare acută de disconfort atât pentru locuitorii orașului, nevoiți să își planifice activitățile curente în funcție de modul cum își permit să traverseze bulevardul central, zonă de drum european, cât și pentru cei care tranzitează orașul.

siminica mirea li 379Nu este o noutate, e o certitudine zilnică. Aici, în anumite perioade ale zilei, parcurgerea a cinci kilometri înseamnă chiar și o oră… Inadmisibil pentru o țară cu pretenții de civilizație europeană”, spunea Siminica Mirea.

Vocea senatorului de Olt s-a făcut auzită și, de curând, a primit răspuns din partea ministrului Transportului, cu privire la siguranța rutieră a județului Olt. Ministerul Transporturilor a lansat procedura de achiziție pentru montarea unui sistem de semaforizare inteligentă în Balș, pe DN 65.

„Referitor la interpelarea d-voastră, formulată în ședința Senatului din 29.05.2018, având ca subiect «Urgență: decongestionarea traficului rutier în orașul Balș, județul Olt, în zona aferentă DN 65 (DE 574)», vă comunicăm următoarele:

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a realizat un proiect de semaforizare treceri pietoni în vederea fluidizării traficului în orașul Balș. În acest sens, au fost solicitate alocări bugetare (…), astfel încât în cursul acestui an să poată fi demarate lucrările”.

Referitor la acest lucru, Siminica Mirea a scris câteva cuvinte pe un site de socializare:

„Nu este, totuși, prima dată când colaborarea cu Ministerul Transporturilor produce rezultate pentru cetățeni. În trecut, am insistat pentru montarea separatoarelor de drum, proiect realizat pe segmentul de drum Slatina-Scornicești.

Sper ca reușitele de acest tip să continue, întrucât, așa cum am menționat în postările anterioare, politica este doar despre cetățean și interesele sale. Din nefericire, România nu stă foarte bine la capitolul siguranța rutieră, dar, sunt convinsă că, prin măsuri concrete și eficiente, putem să îndreptăm acest aspect mai puțin plăcut al realității în care trăim”

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/semaforizare-inteligenta-in-bals-datorita-senatorului-siminica-mirea/