Print this Post


Semnalele deputatului Gigel Știrbu, privind efectele Legii nr. 169/2017, privind recursul compensatoriu, sunt pe deplin întemeiate

Așa cum v-am informat în dese rânduri, deputatul de Olt Gigel Știrbu desfășoară  o intensă activitate parlamentară, reprezentându-i cu cinste pe cei care l-au trimis, prin vot, acolo… sus. În urmă cu o lună, domnia-sa a adresat o întrebare ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu privire la numărul persoanelor care au beneficiat de eliberare din închisoare, în baza Legii nr. 169/2017, privind recursul compensatoriu, în cele cinci județe din Regiunea Oltenia.

„Conform răspunsului primit, (la limita celor 30 de zile specificate de lege, așa cum obișnuiesc instituțiile PSD!!!) în regiunea Oltenia au fost eliberate peste 1000 de persoane. Rețineți: unii dintre oamenii aceștia nu au ce căuta în libertate! Am văzut cu toții cazurile de la Alba și Mediaș și nu vreau ca fapte ca acestea să aibă loc și în regiunea noastră!” , a subliniat și avertizat, în același timp, deputatul Știrbu.

Răspunsul Ministerului Justiției a fost unul pe măsura îngrijorărilor demnitarului oltean: „Din informațiile transmise de A.N.P., vă putem comunica numărul persoanelor private de libertate, liberate în baza Legii nr. 169/2017, având domiciliile în județele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți și Vâlcea, astfel: Olt – 235, Gorj – 163, Dolj – 340, Mehedinți – 179, Vâlcea – 134.”

stirbu gigel 756La rândul nostru, în numele societății civile din județul Olt, ne exprimăm îngrijorarea față de escaladarea violențelor care au loc din ce în ce mai frecvent, în spațiul public, față de bătăile dintre anumite grupări de interlopi și ne întrebăm dacă nu cumva protagoniștii bătăilor cu lopeți, bâte și săbii, din parcarea unui supermarket din Balș, sunt beneficiarii legii enunțate mai sus, privind recursul compensatoriu, promovat de Ministerul Justiției, cel care are „ca responsabilitate aplicarea regimului de detenție, asigurarea intervenției recuperative și a suportului logistic și financiar, pentru garantarea respectării demnității umane, reintegrarea în societate a persoanelor private de libertate, precum și siguranța comunității, menținerea ordinii publice și securității naționale”, așa cum pompos spune chiar ministrul Tudorel Toader.

Și dacă bănuiala noastră se adeverește înseamnă că semnalele deputatului Gigel Știrbu sunt pe deplin întemeiate.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/semnalele-deputatului-gigel-stirbu-privind-efectele-legii-nr-1692017-privind-recursul-compensatoriu-sunt-pe-deplin-intemeiate/