Print this Post


Senatorii Siminica Mirea și Renică Diaconescu susțin drepturile persoanelor cu handicap

Cei doi senatori Siminica Mirea și Renică Diaconescu se numără printre semnatarii unei propuneri legislative cu privire la modificarea și completarea Legii nr. 448 / 6 decembrie 2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Propunerea legislativă își propune prelungirea perioadei de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap până la împlinirea vârstei de 18 ani, pentru copiii cu handicap a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative, lipsa unui membru în urma amputației, tulburări din spectrul autismului, certificate de medicul de specialitate.

siminica mirea si renica diaconescu li 785Având în vedere că, în Legea 448/2006 privind drepturile de asistență socială pentru persoanele cu dizabilități se stabilește că termenul de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap pentru copiii cu anumite dizabilități este de minimum 6 luni și maximum 2 ani, se apreciază că pentru minorii care suferă din spectrul autismului trebuie luat în considerare majorarea acestui termen până la împlinirea vârstei de 18 ani, întrucât recuperarea completă a acestora nu va fi realizată niciodată.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/senatorii-siminica-mirea-si-renica-diaconescu-sustin-drepturile-persoanelor-cu-handicap/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *