Print this Post


Senatorul Paul Stănescu, alături de românii din Valea Timocului

Chestorul Senatului României, senatorul Paul Stănescu, însoțit de Mirel Pascu și Liviu Domozină – primarul și viceprimarul comunei Ianca, s-a aflat săptămâna trecută în localitatea Oštrelj (Republica Serbia), pentru a fi alături de românii din Valea Timocului. Oficialii români au onorat invitația făcută de către Jovan Petrovic, viceprimarul localității Oštrelj și, totodată, președintele Asociației Culturale „Valea Timocului” din Serbia, pentru a participa la cea de-a XII-a ediție a Festivalului „Petrovdan”, din localitatea Oštrelj.

paul stanescu mirel pascu ianca serbia linia intai„Este a doua ediție la care particip. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți! Aceste lucruri demonstrează că granița este convențională, obiceiurile, tradițiile și de ce nu istoria noastră fiind comune. Am venit cu mult drag, cu multă bucurie și deschidere, pentru că iubesc oamenii care vorbesc graiul românesc. Vă felicit și vă așteptăm cu drag în România”, a declarat senatorul Paul Stănescu.

De asemenea, Mirel Pascu, primarul comunei Ianca, a declarat: „Jovan Petrovic este un bun prieten de-al nostru, care a participat anul acesta la noi, la Festivalul „Cântecele Dunării”. Acum și el ne-a invitat la Festivalul „Petrovdan” din Serbia. Cu ocazia asta, am încercat să stabilim niște contacte cu ceilalți români de acolo”.

Pe lângă oficialii români, au fost prezenți, de asemenea, și membri Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” care, împreună cu rapsodul și directorul Ion Crețeanu, au susținut un recital de excepție, foarte apreciat de către publicul prezent.

Cătălin Călin

Permanent link to this article: http://linia1.ro/senatorul-paul-stanescu-alaturi-de-romanii-din-valea-timocului/