Print this Post


  Senatorul Paul Stănescu revine în actualitate

  Senatorul Paul Stănescu este unul dintre parlamentarii noștri de la Olt care și-a dovedit interesul pentru dezvoltarea comunităților rurale și reglementarea unor legi în domeniul agricol. Mai nou, domnia sa semnează, alături de alți senatori ai României, o propunere legislativă de înființare a postului de specialist în domeniul politicilor administrative, pentru agricultură și dezvoltare rurală, în cadrul administrației publice locale, în scopul asigurării furnizării de servicii de consiliere agricolă. Prezentăm, mai jos, un fragment din expunerea de motive pentru realizarea acestui proiect benefic pentru agricultura românească

  paul stanescu li 751 „În prezent nu există un post de specialist în domeniul politicilor administrative pentru agricultură și dezvoltare rurală în cadrul administrațiilor publice locale și astfel fermierii, producătorii locali nu au acces la o informare directă și nu cunosc în detaliu legislația în domeniul agricol întâmpinând greutăți în relația cu reprezentanții: Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Direcției Agricole Județene, Camerei pentru Agricultură, Industrie alimentară, Piscicultură, Silvicultură și Dezvoltare rurală, Direcției Județene Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiului Fitosanitar Județean. Direcțiile pentru agricultură județene au în structura lor centre zonale de consultanță agricolă în circa 450 de unități administrativ teritoriale, dintr-un total de 3.180 de UAT-uri existente la nivel național, ceea ce reprezintă un consultant la șapte localități.

  În statele europene unde există structuri de consultanță agricolă bine dezvoltate, create cu multe decenii în urmă, cum este în Franța, Germania, Anglia etc, un consultant agricol asigură servicii de consiliere, în medie, pentru un număr de 100-150 fermieri, în timp ce în România un consultant trebuie să asigure în prezent, asistență tehnică și consiliere pentru un număr de 12-13 mii de fermieri înscriși. Prin modificările propuse în această inițiativă legislativă se înființează la nivelul! fiecărei administrații publice locale un post de specialist în domeniul politicilor administrative pentru agricultură și dezvoltare rurală care să comunice direct și permanent cu fermierii din localitate. Înființarea acestui post nu implică cheltuieli financiare pentru bugetul de stat, întrucât se realizează în cadrul unității administrativ-teritoriale cu respectarea prevederilor legale și în limita mijloacelor financiare de care dispune fiecare primărie, deci cu finanțare de la bugetul local”, se arată în expunerea de motive.

  Linia Întâi

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/senatorul-paul-stanescu-revine-in-actualitate/

  2 pings

   Comments have been disabled.