Print this Post


Senatorul Siminica Mirea luptă pentru introducerea cursurilor de prim-ajutor în școli

Recent, senatorul PNL de Olt Siminica Mirea a făcut o declarație politică, cu referire la necesitatea introducerii cursurilor de prim-ajutor în unitățile de învățământ. În urmă cu patru luni de zile, Siminica Mirea a depus, la Senat, alături de colegii săi din Partidul Național Liberal, „propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.1/2011 a educației naționale”. În expunerea de motive, s-a prezentat necesitatea introducerii cursurilor de prim-ajutor, evidențiind o statistică tragică: 70.000 de români mor anual pentru că nu sunt resuscitați la timp.

siminica mirea liÎn continuare, vă redăm declarația senatorului PNL de Olt:

„Corelând aceste cifre tulburătoare cu faptul că doar 0,5% dintre elevii români înscriși în învățământul gimnazial și liceal au noțiuni de prim ajutor, am considerat, mai mult decât oportună, o dezbatere privind modalitățile de contracarare ale acestui fenomen. De altfel, și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a cerut implementarea cursurilor de prim-ajutor în școli, considerând că, în situații critice, «primele acțiuni, indiferent de vârstă, fac diferența între viață și moarte».

În urma dezbaterilor, atât Camera Deputaților, cât și Senatul, au respins propunerea mea legislativă. Cu toate acestea, pe data de 1 iunie, la Parlament, a avut loc un eveniment care promovează implicarea copiilor în activități politice și civice. «Parlamentul copiilor», așa cum este denumit evenimentul, a găzduit simularea unei zile cu activitate parlamentară. Pe ordinea de zi, printre alte legi, s-a regăsit și propunerea mea de introducere a cursurilor de prim-ajutor. În ciuda faptului că parlamentarii au considerat-o drept o propunere inoportună, copiii s-au arătat încântați și au votat-o favorabil.

Prin urmare, se pare că acești copii înțeleg mai bine decât parlamentarii noștri importanța acestei modificări legislative. Mai mult decât atât, își doresc implementarea ei, fiindcă sunt conștienți de implicațiile pozitive pe care le va genera la nivelul societății

Iată că, de cele mai multe ori, adevăratele lecții sunt preluate de la copii. Ceea ce s-a întâmplat de 1 iunie a reprezentat o palmă dată parlamentarilor care n-au înțeles necesitatea introducerii cursurilor de prim-ajutor în școli și care, de cele mai multe ori, votează mecanic, așa cum le dictează partidul, astfel de propuneri salutare”.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/senatorul-siminica-mirea-lupta-pentru-introducerea-cursurilor-de-prim-ajutor-in-scoli/