Print this Post


SERBĂRILE TOAMNEI, EDIȚIA A III-A, LA LICEUL TEHNOLOGIC „MATEI BASARAB” DIN CARACAL

„Octombrie, cer și brumă de șoapte, / Odihnește-ți pasul într-o fărâmă de gând.”

Toamna – prilej pentru melancolii bacoviene, pentru vers parfumat eminescian, pentru priveliști superbe, care se dezvăluie ochiului și se strecoară în suflet în toată splendoarea ei. Cu arbori în flăcări, în tonuri vii de galben și portocaliu…Cu frunze care mor sublim, ca și cum, prin intensitatea culorii lor, mulțumesc și restituie în ultimele clipe de viață surplusul lor de soare.

Toamna vine și cu redescoperirea tradițiilor și afirmarea altora, mai noi, de care nu putem să facem abstracție, însă, din care putem extrage frumusețea. In această notă, de împletire a tradițiilor mai vechi, românești, cu cele mai actuale, moderne, care țin de lumea globalizată, s-a desfășurat, în ultima zi a lui Brumărel, în cadrul Liceului Tehnologic ”Matei Basarab” din Caracal manifestarea cultural-artistică ”Serbările Toamnei”.

serbarile toamnei caracal 1 netAflată deja la a III-a ediție, activitatea a fost una bogată în momente, (așa cum îi stă bine în toamnă !), coordonate cu multă dragoste, cu atenție și mare pricepere de consilierul educativ al școlii, dna prof. Mihaela Slătculescu  și de către prof. de limba engleză Simona Țîrcomnicu. Sala de sport a liceului a devenit neîncăpătoare pentru elevii dornici să afle aspecte legate de „Toamna la români”, într-o interesantă prezentare power point, să asculte fermecați melodii populare precum „Galbenă gutuie” sau ”Cântă cucu-n Bucovina”, să vibreze la versurile autumnale ale lui Bacovia, Marin Sorescu, George Topârceanu sau Virgil Carianopol. De ”efuziunile lirice” s-au ocupat doamnele profesoare de Limba Română : Ramona Toloș, Mirela Camen, Lenuța Lungu și Ramona Mieilă.

De latura modernă a activității s-au ocupat doamnele profesoare din catedra de Limba Engleză – Monica Radu, Simona Țîrcomnicu, Mihaela Pluță, Georgeta Encescu, care i-au îndrumat frumos pe elevi și i-au antrenat într-un recital de poezie în limba engleză, cu genericul „Autumn leaves”, apoi într-un concurs de cultură generală, la care au participat 3 echipaje, intitulat „Halloween Quiz”, urmat de un altul – ”Cel mai creepy dovleac”, jurizate cu generozitate de o echipă de cadre didactice a liceului.

serbarile toamnei caracal 2 netMomentele de maximă frumusețe au fost asigurate de elevii de la profilul Estetica și igiena corpului omenesc, care au încântat publicul cu coafuri de toamnă – ”Frunze arămii în păr”, pregătiți cu mare atenție de prof. Mihaela Slătculescu, de maistru instructor Nuța Osiceanu și de prof Venera Crișan. Decorațiunile de toamnă au asigurat o atmosferă superbă pentru întreaga manifestare și au fost realizate de elevi îndrumați de doamnele profesoare Niculina Țoca, Maria Nicola, Antoanela Stancu și Ramona Mieilă.

Savoarea serbărilor a fost dată de tradițiile culinare de toamnă, ”puse în scenă” de elevii de la Turism și alimentație publică, realizate alături de dna prof. Florica Viorica.

serbarile toamnei caracal 3 net„Devenită tradiție, această sărbătoare și sărbătorire a Toamnei, încununează toate celelalte manifestări pe care le realizăm împreună cu elevii noștri, spre a ne bucura laolaltă, tineri și maturi, de ceea ce înseamnă frumos în toate domeniile de creație. Ne bucurăm totodată, de susținere din partea conducerii școlii, reprezentată de doamnele directoare, prof Marina Samiee și Maria Nițu, care, fără excepție, ne sunt alături și promovează frumosul. ”, ne-a mărturisit prof. Mihaela Slătculescu, consilier educativ la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” Caracal.

Prof. Alina-Elena MARIN

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/serbarile-toamnei-editia-a-iii-a-la-liceul-tehnologic-matei-basarab-din-caracal/