Print this Post


SERBĂRILE TOAMNEI, LA LICEUL TEHNOLOGIC „MATEI BASARAB” DIN CARACAL

Afară-i toamnă, frunza-mprăștiată… dantele de lumină ca de miere, nostalgii, belșug și voioșie, loc pentru reverie, pentru dor de infinit și de regăsire…

În acest decor autumnal splendid, la final de Brumărel, la Liceul Tehnologic „Matei Basarab” din Caracal s-au desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, Serbările toamnei. Sub acest generic generos s-au așezat momente  dintre cele mai diverse, realizate cu emoție (de toamnă) și cu multă grijă de elevi și cadre didactice ale liceului. Astfel, s-au distins efuziunile lirice concretizate în recitări de versuri  de toamnă sau eseuri autumnale, acompaniate la chitară de linii melodice specifice, prilej de încântare și de visare. Spectatorii s-au bucurat, de asemenea , de informații prețioase, așezate în formă Power-point, despre obiceiurile și tradițiile românești de toamnă (expunere realizată și prezentată de prof. Maria Rădulescu), completate de origini și tradiții de Halloween (prezentate în limba engleză de elevul Petru Mihalache, din clasa a XII-a D), activitatea fiind concepută sub forma unui duplex.

matei basarab caracal 3 liManifestarea a fost „condimentată” cu două parade de sezon: cea a costumelor de Halloween și cea a dovlecilor de toamnă, realizate în funcție de imaginația fiecărui elev participant. Juriul, alcătuit din profesorii Marina Samiee, Simona Țârcomnicu, Flavia Niță, Laurențiu Truică și Nicoleta Olcott, a avut de ales și de desemnat câștigătorii pentru ceva timp, deoarece participanții la acest moment au fost numeroși.

Momentul de grație l-a reprezentat parada coafurilor de toamnă, așezată sub genericul „Frunze arămii în păr”, apanajul prin excelență al elevilor și dascălilor (prof. Mihaela Slătculescu și Alina Mihai) de la Profilul Estetica și igiena corpului omenesc. Cu siguranță, clipe speciale, dedicate frumosului și frumuseții feminine. Fetele, care au defilat într-o coregrafie ireproșabilă (asigurată de prof. Venera Crișan), au surprins nu numai prin ineditul coafurilor, dar și prin ținuta scenică distinsă. Pașii lor fermi s-au așternut cu eleganță, întruchipând imaginea frumuseții depline, al cărei farmec exterior părea dublat de un interior luminos.

matei basarab caracal 1 liProgramul manifestării a fost aureolat de decorul autumnal, cu totul special, realizat de elevii claselor a IX-a și a XII-a D, de la Profilurile Estetica și igiena corpului omenesc și Textil, coordonați de prof. Mihaela Slătculescu (consilier educativ), Maria Nicola, Niculina Țoca, Alina Mihai și Ștefania Roșu.

Din acest gen de manifestări răzbat în permanență respectul, reciprocitatea, prezența activă a cadrelor didactice implicate, care dăruiesc, transmit cu blândețe și cu răbdare (și, uneori, cu autoritatea cuvenită) din această atmosferă, din acest prea-plin și celorlalți. Astfel încât, tinerii noștri îmbrățișează cu bucurie, cu entuziasm și cu implicare ludică aceste manifestări cultural-artistice., ne-a mărturisit prof. Marina SAMIEE, directoarea Liceului.

Alina-Elena MARIN

matei basarab caracal 2 li

Permanent link to this article: http://linia1.ro/serbarile-toamnei-la-liceul-tehnologic-matei-basarab-din-caracal/