Print this Post


Silviu Anton, președintele USR Olt: Locuitorii Oltului să creadă în oameni, în schimbare!

„Tineri, inteligenți, cu valoare deosebită”, așa se prezintă, în general, politicienii din USR. E valabilă această formulă și pentru useriștii din Olt?

Cu siguranță da. Pe măsură ce ne extindem în județ, reușim să atragem oameni de calitate alături de noi inclusiv directori ale unor companii importante, ingineri, economiști si în general oameni din toate păturile sociale. USR OLT va deveni o forță în județ.

silviu anton usr olt liSe vorbește foarte mult despre ieșirea României din Uniunea Europeană (Roexit).Cum apără USR valorile europene și rămânerea României în concertul națiunilor civilizate?

Deși euroscepticismul a crescut și în România consider că Roexit nu este o opțiune luată în serios de niciun partid de pe scena politică actuală. USR, prin toate acțiunile în parlament și în stradă, a demonstrat că este un partid democrat, european care se luptă cu caracatița corupției ce riscă să ne îndepărteze de valorile Uniunii Europene pe care ni le-am însușit odată cu aderarea din 2007.

Cum comentați eșecul Referendumului pentru familie și cel cu privire la schimbarea denumirii județului Olt în Olt-Romanați?

Prin slaba participare la vot, consider că oamenii au vrut să dea o palmă principalului partid de guvernare si modului iresponsabil în care acesta înțelege să gestioneze guvernarea țării noastre. În același timp, se pare că o bună parte a electoratului, în special cel conservator, care a mers la Referendumul pentru definirea căsătoriei, nu se simte reprezentat de nici un partid pe scena politică actuală. În privința referendumului local consider că a fost doar un moft al unor domni din administrația locală care, în loc să propună lucruri inutile, ar trebui să se ocupe de adevăratele probleme ale județului cum ar fi infrastructura, problemele din spitalele județului, lipsa locurilor de munca, etc.

Cum rezistă un partid ca USR, pe scena publică, având în interiorul său o plurivalență de ideologii, de la centru stânga, până la dreapta creștină?

USR este format din oameni obișnuiți care am intrat în politică, pentru că ne-am săturat de incompetența și aroganța celor ce ne-au condus în ultimii 28 de ani. Punem preț pe valorile care ne unesc nu pe diferențele dintre noi; consider că tocmai această diversitate și democrație internă ne fac să devenim un partid puternic.

Cum stați la Olt cu înființarea a noi organizații USR?

Dacă la începutul acestui an exista doar filiala locală Slatina în prezent avem filiale locale în 4 din cele 8 orașe ale județului, plus încă trei filiale în localități rurale. Însă, în ultima perioadă am fost contactați de tot mai mulți simpatizanți pentru a înființa noi filiale. Am fost în ultimele luni destul de ocupați cu extinderea și cu organizarea internă – am completat structura județeana de conducere, cu strângerea și depunerea listelor de semnături pentru proiectul „Fără penali în funcții publice’’ și toate acestea în puținul timp liber, în condițiile în care aproape toți lucrăm în mediul privat.

Ce acțiuni ați mai întreprins în ultimul timp, la nivel național și local?

USR lansează un proiect de lege care oferă facilități fiscale pentru investitorii și companiile din sectorul petrochimiei. Industria petrochimică poate absorbi o cotă însemnată din cantitatea de gaze naturale estimată a fi produsă din rezervele de hidrocarburi din Marea Neagră în următoarele decade sau din perimetrele onshore de mare adâncime.

USR a lansat în dezbatere un proiect de lege Magnițki pentru România. Proiectul prevede instituirea unor restricții în privința cetățenilor străini responsabili de corupție la scară largă, spălarea banilor și încălcarea drepturilor omului.

Pe plan local, vom participa joi, 22 noiembrie la Biblioteca județeană la un eveniment cultural – lansarea cărții „Anotimpurile lui Traian Zorzoliu”, marele muzeograf și arheolog. Vom participa la manifestațiile organizate de Ziua națională a României pe 1 Decembrie 2018 la Slatina, iar pentru anul viitor ne propunem o extindere mult mai accelerată și o prezență crescută în identificarea și rezolvarea problemelor locale.

Ce mesaj politic aveți pentru locuitorii județului Olt?

Să creadă în oameni, în schimbare. Nu vă pierdeți speranța! Odată cu apariția USR pe scena politică foarte mulți oameni integri și competenți au intrat în politică și lucrurile se vor schimba în bine pe măsură ce tot mai mulți înțelegem că este nevoie de implicarea noastră a celor cu principii sănătoase de viață și care nu vrem să parvenim intrând în politică ci să participăm activ la creșterea calității vieții în România.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/silviu-anton-presedintele-usr-olt-locuitorii-oltului-sa-creada-in-oameni-in-schimbare/