Print this Post


Siminica Mirea, senator de Olt, pledează pentru dialogul pașnic dintre taberele politice, invocând idealurile Marii Uniri de la 1918!

Educată în spiritul dragostei de patrie, al înțelepciunii și valorilor morale tradiționale, doamna senator Siminica Mirea dovedește, prin tot ceea ce face în Senatul României, că-și respectă alegătorii și că pledează, tot timpul, pentru interesul general al acestei națiuni, care, în anul Centenarului Marii Uniri, continuă să fie dezbinată, actorii noștri politici, de toate culorile, călcând în picioare idealurile ce au generat Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

siminica mirea li33Recent, într-o declarație politică, în plenul Senatului României, doamna senator a făcut apel la înțelegere și dialog între taberele politice, care au escaladat conflictul politic, ceea ce duce la adâncirea prăpastiei care s-a creat între clasa politică și popor. Iată declarația doamnei senator:

„Conflictele interne de pe scena politică românească ne-au abătut de la principalul eveniment al acestui an: Centenarul Marii Uniri. În acest moment, societatea românească nu se regăsește în spiritul idealurilor care au generat unirea de acum 100 de ani de zile. Noi toți putem schimba acest fapt, dar împreună, nu dezbinați!

Am susținut, în plenul Senatului, o declarație politică prin care am făcut apel la conștientizarea acestui moment important, dar și la răul pe care îl provoacă scindarea continuă între taberele politice.

Comparând cele două evenimente, societatea românească se confrunta, la acea vreme, cu deznădejdi și probleme mult mai grave decât cele actuale. Cu toate acestea, idealurile au primat în fața nemulțumirilor, iar unitatea națională a condus la un ideal dorit timp de secole întregi, cel al unirii tuturor românilor într-o singură țară. Înțelegerea și dialogul trebuie să fie fundamentale nu numai în plan politic, cât și în toate celelalte aspecte ale vieților noastre. Argumentele și discuțiile sunt productive și aduc, de fiecare data, un plus situației de fapt. Cu toate acestea, e foarte important pentru fiecare dintre noi să înțelegem că, indiferent de opțiuni, scopul ar trebui să fie același: o Românie mai bună.”

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/siminica-mirea-senator-de-olt-pledeaza-pentru-dialogul-pasnic-dintre-taberele-politice-invocand-idealurile-marii-uniri-de-la-1918/

1 comment

 1. Marin TULUS

  Eminescu a spus-o altfel: “Dar lasati macar stramosii ca sa doarma-n colb de cronici; Din trecutul de marire v-ar privi cel mult ironic”.La Marea Unire scopul a fost ca poporul să fie unit contra exploatarlor străini și să se clădească țara mult visată.Astăzi, insă, poporul vrea să scape de hotii politici și calnurile lor, concetățenii noștrii!Mare diferentă! Nu suntem astăzi cu gândul la trecut,deși cei care știm istorie putem să fim nostalgici,gândind la.ideea de unitate a poporului.Dar să nu uităm că multi dintre cei care au făcut Marea UNIRE AU sfârșit în închisorile comuniste și nu ne-a foloisit cu nimic Marea Unire!Și astăzi spiritul de dreptate nu a părăsit poporul român,dar el nu se regăsește și la oamenii politici!Am înțeles că ați dorit o Românie mai bună trecând la PSD!Dar oare PSD/ul este pe placul și în spiritul ideii de dreptate si bunătate de care vorbiți cu atâta ardoare?NU puteați promova ideile pe care le afișațí și din perspectiva partidului care v-a pus pe listele electorale?!Oricum ar fi, noi știm adevărul!Numai putem să fim mințiți și să să ne gândim la trecut, ca temă avansată de voi,politicienii străini de interesele noastre, acum, când prezentul și viitorul nostru este sumbru, ca popor și țară!Dar să încheiem cu Eminescu-mai actual ca oricând:„Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”"”"

  Aceasta este conceptia poporului român și astfel privim in viitor la România noastră visată de străbuni!

Comments have been disabled.