Print this Post


Siminica Mirea, senator PNL Olt: Cineva trebuie să le spună să înceteze!

Recent, senatorul PNL de Olt, Siminica Mirea, a transmis un comunicat de presă cu privire la răspunsul oferit de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, Departamentului de Stat al SUA, răspuns dat fără a cere opinia plenului reunit. Siminica Mirea este de părere că, prin atribuirea comunicatului comun tuturor senatorilor din Parlamentul României, este un atac virulent împotriva statului de drept.

În continuare, vă prezentăm punctul de vedere al senatorului PNL de Olt, Siminica Mirea:

„Cineva trebuie să le spună să înceteze! Să se oprească și să lase instituțiile statului român în pace! Până atunci, fac eu acest lucru, ca un semn de protest împotriva mesajului de răspuns pus în sarcina Parlamentului României, expus de președinții celor două camere, ca replică la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

siminica mirea net 714La elaborarea acestui comunicat, membrii Senatului României nu au fost consultați, nu s-a cerut o opinie publică, nu a fost convocat plenul reunit, iar Senatul României nu a acordat un mandat președintelui acestuia.

Ca senator liberal, membru al Partidul Național Liberal, susțin toate angajamentele euro-atlantice ale țării. Militez pentru respect necondiționat acordat statului de drept, libertăților cetățenești și valorilor constituționale.

Reiterez: «Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!» Pe cale de consecință, aștept o poziție de retragere a documentului pe care abuziv, Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu l-a atribuit tuturor senatorilor din Parlamentul României. În caz contrar, consider abuzul îndeplinit și aștept instituțiile de drept public să se exprime și să acționeze conform pârghiilor constituționale!

Acest atac virulent este unul împotriva statului de drept, înainte de a fi unul împotriva partenerilor strategici. Nu rezolvă nicio criză, adâncește încrederea în credibilitatea externă pe care o au liderii ALDE și PSD.

Data de 28 noiembrie 2017 este ziua unui afront la adresa României libere, a suveranității acestui stat. Este momentul când românii trebuie să înțeleagă că ALDE și PSD sunt pe cale să ne scoată din Uniunea Europeană și NATO, în condițiile în care, la un moment dat, asemenea gesturi pot salva răspunderea decidenților din aceste două partide de rigorile legii penale.

Reafirm și trebuie să ținem cu toții minte: «Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!»”

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/siminica-mirea-senator-pnl-olt-cineva-trebuie-sa-le-spuna-sa-inceteze/