Print this Post


Siminica Mirea, senator PSD de Olt: Am votat pentru binele copiilor noștri!

Siminica Mirea, senator PSD de Olt, a spus mereu că are o obligație morală față de viitoarele generații, generații care vor avea grijă de destinele României. În calitatea sa de parlamentar, îi este prioritară orice modificare legislativă care vizează binele celor mici. În acest sens, ultima sa reușită este cea a modificării Legii Educației, care își propune micșorarea numărului de elevi în clasă, dar și decontarea navetei școlare și gratuitate în accesul la muzee, concerte, teatru, operă sau film.

„Am votat pentru binele copiilor noștri! În ședința Senatului, cameră decizională cu privire la această lege, am votat un pachet de modificări la Legea Educației menite să vină în sprijinul elevilor.

siminica mirea li 780Am votat ca, în formarea antepreșcolară, grupa să cuprindă în medie 6 copii, dar nu mai puțin de 3 și nu mai mult de 8; în învățământul preșcolar, grupa să cuprindă în medie 12 preșcolari, dar nu mai puțin de 6 și nu mai mult de 17; în învățământul primar, clasa să cuprindă în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22; în învățământul gimnazial și liceal, clasa să cuprindă în medie 22 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 26.

De asemenea, elevii vor beneficia și de decontarea navetei școlare și gratuitate în accesul la muzee, concerte, teatru, operă sau film. Acestea sunt principalele modificări care sprijină dezvoltarea elevilor. Voi continua să mă implic pentru a îndrepta și îmbunătăți cadrul legislativ care vizează interesele copiilor”, a declarat Siminica Mirea.

Ionuț DUMITRESCU

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/siminica-mirea-senator-psd-de-olt-am-votat-pentru-binele-copiilor-nostri/