Print this Post


SOLUȚIA PNL OLT? OUT, GIGEL!

Politicienii intră și ies, destul de des, unii din viața altora. Cine mai cunoaște, astăzi, exact, numele acelor politicieni care, deși păreau a fi proeminenți, la un moment dat, au dispărut în neant?

Fiindcă, nu-i așa?, un partid este, în fapt, o fractură în fractură, exact așa cum a fost și este încă PNL Olt. O fractură în care „eliminările” se fac fie la comandă de la Centru, fie în alte împrejurări speciale locale, în care cel vizat de debarcare a încurcat anumite interese… Dar și această postură este adusă la cunoștința ștabului central, exact ca pe vremea comunismului luminos.

Din punctul meu de vedere, interimatul lui Gabriel Buliteanu, la vârful PNL SLATINA, a fost întrerupt subit din două motive: primul constă în faptul că Buliteanu nu a fost capabil să-și gestioneze puterea conferită de Biroul Județean al PNL Olt, în fapt, de Liviu Voiculescu, președintele ales democratic al PNL Olt, amânând în fiecare zi o ofensivă anti PSD și îndemnându-i pe ziariști să facă ei acest lucru în locul său, iar cea de-a doua cauză a eliminării sale ține de o mai veche adversitate a lui Gigel față de domnia-sa, care iată a prins momentul să-l „ejaculeze”, cu mâna altuia.

gigel stirbu linia intaiÎntr-o declarație politică recentă, Buliteanu spune (eronat, zic eu) că, în privința demiterii sale nu a fost consultat și Gigel Știrbu. Să fi uitat d-l Buliteanu, așa repede, cine e Gigel Știrbu? Să fi uitat domnia sa din ce aluat este alcătuit acest fariseu, acest om al PSD, care îți surâde în față și te lovește pe la spate?

Convingerea noastră este că eliminarea lui Buliteanu a fost grăbită de Gigel. Un Gigel, care are încă o putere colosală în PNL Central, un Gigel cu o concepție telurică asupra politicii și cu un instinct de conservare primitiv: își înfige capul în nisip ca struțul și își lasă curul la suprafață, ca să-i rezolve dilemele existențiale.

Ținerea la distanță de partid a celui mai eficient parlamentar din Olt, d-na Siminica Mirea, este tot „opera” lui Gigel, deși d-na senator, cu echipa ei de la PDL a contribuit decisiv la Olt, pentru victoria lui Iohannis.

Și mai e ceva în această ecuație… PNL, la nivel central se află într-o perpetuă criză de comandament, cu o conducere compromisă, care a fost și este complice la fărădelegea generală din România. Cu liderii pe care PNL îi are, la Centru, în acest moment, rodați în parteneriatele josnice cu PD și PSD, și cu o conștiință viciată de-a dreptul, nu poți să faci un PNL „ca soarele sfânt de pe cer”, iar PNL Olt este și el, păstrând proporțiile, oglinda PNL Central.

În ciuda bunei lui credințe, LIVIU VOICULESCU nu poate să-i dea cu flit lui Știrbu, ștabul de aparatcik de la București, care îi are la mână pe Ludovic, dar și pe ceilalți granguri liberali, mulți dintre ei așteptând cu sufletul la gură ca legile justiției, propuse de Dragnea și camarila lui, să intre în vigoare.

Faptul că Buliteanu nu a fost susținut măcar de unul dintre cei care l-au înscăunat ca interimar ține, nu neapărat de voința lui Voiculescu, care e unul singur, cât, mai ales, de obediența acestora, dar și de ineficiența lui Buliteanu care n-a știut să facă echipă… Toate ideile lui bune s-au risipit în eter sau în presa care l-a susținut, printre care și Linia Întâi, însă el n-a avut și credem că nu are harul echipei și darul de conducător de „oști”, în ciuda ideilor sale teoretice generoase. Faptul că nu i-a luat nimeni apărarea dintre cei care-l giraseră dovedește că Buliteanu e praf la capitolul leadership. Iar a te lăuda că l-ai adus pe Voicu, fostul șef al poliției Olt, la partid, e ridicol… Cum ridicol ar fi fost, dacă Voiculescu l-ar fi numit pe Comănescu la conducerea PNL Slatina. Ar fi fost de râsul curcilor… L-a ferit Dumnezeu de prostia asta…

Și mai e ceva, d-le Buliteanu: d-voastră, care mai citiți câte o carte, trebuie să știți că istoria pedepsește o nedreptate tot cu o nedreptate. Dumnezeu să vă ajute!

În continuare, PNL Olt e o fractură în fractură pe care trebuie s-o rezolve VOICULESCU. SOLUȚIA? OUT, GIGEL! Abia atunci, Voiculescu va fi un mare președinte!

 Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/solutia-pnl-olt-out-gigel/