Print this Post


Sorin Țîrcomnicu, președinte PNL Slatina: Eu nu consider că presa a fost de vină, pentru eșecul PNL de la alegerile locale!

Recent, PNL Slatina a fost reanimat de trei lideri ai acestei formațiuni, în persoanele domnilor Sorin Țîrcomnicu (președinte), Corneliu Colpacci (prim-vicepreședinte) și Constantin Slujitoru (prim-vicepreședinte). Cele trei personalități ale PNL Slatina au fost alese, recent, statutar, în fruntea acestei formațiuni, dându-se astfel un semnal de schimbare a structurilor anchilozate ale PNL Slatina.

Prestația celor trei liberali, care au organizat, de altfel, o conferință de presă la sediul partidului, a fost una diferită de ceea ce știam noi până acum despre conferințele liberalilor indigeni.

tircomnicu slujitoru si colpacci pnl slatinaȚîrcomnicu, Colpacci și Slujitoru au dat dovadă de sinceritate, de educație, de bun-simț și de responsabilitate (însușiri rara avis în PNL Olt) față de viitorul acestei formațiuni, demonstrând că, înainte de toate, în politică, trebuie să spui adevărul și să nu trădezi, domniile lor fiind vechi combatanți liberali care, deși au suferit numeroase înfrângeri și au fost neglijați de conducerile pasagere ale partidului, au rămas pe baricade.

Faptul că noua garnitură a PNL Slatina (cel puțin cea de la vârf) vrea să se desprindă de apucăturile comuniste practicate și inserate de Gigel Știrbu, se desprinde salutar și din declarația noului președinte al PNL Slatina, Sorin Țîrcomnicu: «Eu nu sunt responsabil pentru ceea ce declară d-l Gigel Știrbu. Dacă aveți întrebări, vă rog să i le adresați dumnealui (…)! Nu răspund pentru ceea ce face și spune Gigel Știrbu. Eu nu consider că presa a fost de vină, pentru eșecul PNL de la alegerile locale!»   

Noul lider al PNL Slatina a mers și mai departe cu sinceritatea, spunând că, în mandatele altor președinți, se obișnuia ca membri de partid să fie prezentați doar pe hârtie, în realitate ei neexistând: «Evidențele au fost de nebăgat în seamă, până la urmă, pentru că, pe hârtie apăreau 2000 de membri. Nu vă mirați! Vechile conduceri veneau și spuneau că au băgat 80 de membri, de exemplu. Noi vedeam hârtiile, dar nu vedeam niciodată oamenii. (…) Acești oameni au existat doar pe hârtie. Acum, vom face selecția om cu om! Ușile partidului sunt larg deschise pentru oricine va veni să muncească la PNL. Dar, cine vine, va pleca de la zero!»

Prestațiile celor doi prim-vicepreședinți ai PNL Slatina, prof. ing. Corneliu Colpacci și avocatul Constantin Slujitoru, au fost, de asemenea, unele sincere și dătătoare de speranță, fapt care l-a determinat pe Țîrcomnicu să încheie optimist: «Un obiectiv al mandatului meu este ca, la alegerile europarlamentare, să ne comportăm cât mai onorabil. Nu pot să vă dau procente. Vrem însă să obținem un scor peste media națională a partidului!»

Dumitru Sârghie 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/sorin-tircomnicu-presedinte-pnl-slatina-eu-nu-consider-ca-presa-a-fost-de-vina-pentru-esecul-pnl-de-la-alegerile-locale/