Print this Post


Sorina Pintea, ministrul Sănătății, în vizită la spitalele din Slatina și Caracal

Marți, 26 iunie a.c., Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a efectuat o vizită la unitățile spitalicești din Slatina și Caracal, fiind însoțită de vicepremierul Paul Stănescu, senatorul PSD de Olt – Renică Diaconescu – vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Senat și șef al Secției Neurologie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Slatina, Marius Oprescu – președintele CJ Olt și Emil Moț – primarul Municipiului Slatina.

Prima oprire în județul Olt a fost la Consiliul Județean, acolo unde s-au purtat discuții cu Marius Oprescu, președinte CJ Olt, cu privire la necesitățile din sănătatea județului. Apoi, delegația a poposit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a vizitat Secția de Primiri Urgențe, Secția Pediatrie și Secția Neonatologie, sectoare ce au fost reabilitate de curând.

slatina ministrul sanatatiiSorina Pintea s-a declarat mulțumită de ceea ce a văzut la spitalul slătinean, însă a avut și ceva de obiectat, cu privire la necesitatea de investiție în aparatura medicală și în pregătirea profesională a medicilor.

slatina ministrul sanatatii net 2„Este prima vizită la Slatina, prima în județul Olt. N-am fost niciodată la Slatina și sunt plăcut impresionată, mărturisesc, și cu gânduri foarte bune. Este normal ca, înainte să vin într-un spital să mă documentez, să-i studiez indicatorii, pentru că vreau ca fiecare vizită a mea să nu fie doar o vizită simplă, ci să se lase și cu urmări, pozitive bineînțeles.

Acum, nu am să spun că totul este roz. Mai sunt extraordinar de multe lucruri de făcut. Mi-aș dori ca, în afara investițiilor pe care le facem în infrastructură, în dotare, să investim și în pregătirea medicilor, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de pelerinaj, în sensul că este necesar să existe și aici specialiști pentru a trata o patologie complexă. În acest sens, o să avem discuții cu președintele Consiliului Județean, cu managerul spitalului și cu colegul meu, d-l vicepremier Paul Stănescu. Până la urmă, pentru mine, ca ministru al Sănătății, este important ca orice spital din țara aceasta să poată oferi un act medical de calitate. Asta este primordial, în rest, putem vorbi despre orice.

Din punctul de vedere al infrastructurii este OK. Din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală, cam 50%. În privința pregătirii personalului, cred că trebuie să ne spună ei de ce au nevoie. Dotare s-a făcut foarte mult, dar mai trebuie. Când preconizez? Până la sfârșitul anului, să avem un inventar și o soluție”, a declarat Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat faptul că instituția pe care o conduce va aloca, suma de două milioane de lei de la bugetul de stat, pentru reabilitarea Blocului Medical:

„De data aceasta, vin cu o veste bună. Spitalul din Slatina va beneficia de o finanțare de două milioane de lei pentru reabilitarea blocului medical, unde se află Medicina Internă, Gastroenterologia și zona medicală, cu promisiunea că, dacă își fac bine treaba, pot să primească, până la sfârșitul anului, bani mai mulți. Dorim și noi să fim parte în a ajuta spitalul din Slatina, pentru că am văzut că există o implicare deosebită a Consiliului Județean, toate investițiile făcute aici spun acest lucru”

Despre investițiile din spitalul din Slatina a vorbit și Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean: „Sunt aproape 20 de milioane de lei pe care i-a băgat consiliul județean, aproape 10 milioane fiind pe aparatură medicală. Diferența s-a dus pe investiții. Așa cum ați văzut, avem proiectul blocului central, care este o investiție pe CNI și urmează să fie scoasă la licitație. Cred că, așa cum am spus-o de la începutul mandatului, prioritatea mea este Spitalul Județean de Urgență și, ușor-ușor, acest lucru se transpune în realitate. Sperăm la cât mai multe investiții și ne dorim să avem un act medical de calitate în Spitalul Județean de Urgență Slatina”.

De asemenea, și Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a declarat faptul că vizita vicepremierului Paul Stănescu și a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, este o mare bucurie, iar faptul că și-au luat un angajament de a investi o sumă de două milioane de lei pentru reabilitarea Corpului Medical este o veste extrem de bună. Acesta este convins că acești bani vor fi folosiți foarte bine pentru creșterea calității actului medical în Slatina.

caracal ministru sanatatiiVizita în județul Olt a ministrului Sănătății s-a încheiat la Spitalul din Caracal, locul unde au fost analizate proiectele aflate în derulare, precum și cele care se află în diverse stadii de implementare.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/sorina-pintea-ministrul-sanatatii-in-vizita-la-spitalele-din-slatina-si-caracal/