Print this Post


SPINENI – EDIȚIA A III-A A ZILELOR COMUNEI!

Pentru a treia oară, în strălucitele mandate ale primarului Dănuț Șărpău, comuna Spineni organizează, în ziua de 2 septembrie 2017, începând cu ora 14.00, o manifestare de celebrare a pământului, a oamenilor și locurilor de aici, a frumuseții morale și spirituale care dăinuie din veacuri pe aceste meleaguri sudice…

Așa cum am scris și cu ocazia edițiilor precedente ale Zilei Comunei Spineni, Providența scoate la lumină, din când în când, oameni harnici și cu frica lui Dumnezeu, care slujesc binele general, fii ai satului care nu precupețesc niciun efort pentru a-și sluji, cu onestitate și dăruire, comunitatea natală.

Un astfel de fiu al satului, dăruit ideii de a reda demnitatea de altădată a acestei comune (Spineni) este Dănuț Șărpău, aflat la al doilea mandat de primar. Un economist care a schimbat, integral, în doar câțiva ani, conductele de apă, în tot sistemul comunal, pe o distanță de 7,5 km. A realizat 100% iluminatul public, a refăcut și pietruit drumurile comunale, cu șanțurile de scurgere aferente. A introdus apă în școli și grădinițe. A igienizat școlile și a construit grupuri sanitare moderne. A renovat Școala de la Alunișu, a introdus apă, și a dotat-o cu mobilier corespunzător secolului în care trăim: sală de informatică, calculatoare și tablete. A încheiat protocoale cu OMV Petrom, companie care a contribuit la modernizarea comunei. A renovat sediul primăriei. A montat lămpi stradale. A luat măsuri eficiente pentru ca ploile și inundațiile să nu mai producă ravagiile de altădată.

afis spineni sarbatoareȘi ca un corolar al tuturor acestor fapte, care sunt, de altfel, în fișa postului, oricărui primar de bună-credință, Dănuț Șărpău s-a gândit să înmugurească și inimile oamenilor, să le descrețească frunțile, supunând spre aprobarea Consiliului Local, și anul acesta, Sărbătoarea Zilei Comunei Spineni, având oaspeți din toată țara și pregătite fiind anumite surprize, pe care d-l primar ne-a rugat să nu le dăm încă publicității.

În ziua de 2 septembrie a.c., în Spineni, muzica, dansul și grătarele vor funcționa la cote maxime, iar oamenii își vor exprima bucuria de a fi contemporani cu un primar destoinic, care – alături de ei – rescrie istoria unei localități venite din vremi imemoriale.

Vor fi prezente autoritățile județului Olt, fii ai satului stabiliți în alte zone ale țării și în străinătate și presă de toate culorile.

Scriitorul și jurnalistul George Stanca, cel care își are obârșia pe aceste meleaguri, va fi și el prezent întru cinstea și mândria tuturora.

Se vor înmâna diplome de excelență și premii pentru tinerii căsătoriți în 2017, pentru părinții copiilor care s-au născut în acest an de grație, precum și pentru bătrânii care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Felicitări, Dănuț Șărpău!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/spineni-editia-a-iii-a-a-zilelor-comunei/

1 comment

  1. Cicerone

    Intr-adevar, cativa reprezentanti ai autoritatilor judetului au fost prezenti, dar fiind mult praf si muzica de proasta calitate, s-au retras foarte repede in cortu special amenajat in spatele cladirii primariei unde sfaraia gratarul. Alta viata! De ce sa stai alaturi de localnici si sa mananci cu ei cativa mici si sa bei o bere? Tototul contra cost… Mai marele lor cunoaste aceste lucruri?

Comments have been disabled.