Print this Post

Ec. Elena Vișan, Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina:

Spitalul Județean de Urgență Slatina este, cred, printre puținele spitale din țară, unde nu putem vorbi de un deficit de medici

Cum poate apăra spitalul public interesele pacienților în fața ofensivei agresive, lipsite de scrupule, a clinicilor private?

Fie că vrem să recunoaștem sau nu, și în rândul furnizorilor de servicii medicale de sănătate se poate vorbi deja de un mediu concurențial. Activăm pe o piața în care ofensiva clinicilor private începe să se simtă, însă doar în ceea ce privește consultațiile în regim ambulatoriu, singurul lucru pe care-l oferă în plus pacienților, cabinetele private având „o mai multă disponibilitate”, în opinia mea.

Dar cei care ne surprind, sunt tot pacienții, care aleg spitalul nostru, atunci când caută siguranță, profesionalism, competență, servicii medicale acreditate și complete.

Spitalul Județean de Urgență Slatina începe ușor-ușor să se cristalizeze ca un etalon în zonă, oferind pacienților servicii medicale complexe, în aproape toate specialitățile, beneficiind atât de medici foarte buni cât și de o dotare corespunzătoare.

elena visan liDvs., ca manager, sunteți mulțumită de contractele și colaborarea instituțională cu celelalte instituții din sistemul sanitar… Colegiul Medicilor, Medicii de familie, Ministerul Sănătății, CAS, DSP?

Relațiile de colaborare cu toate aceste instituții sunt bune, dar întotdeauna e loc de mai bine…

Se comportă personalul medical mai frumos cu pacienții, acum când salariile din Sănătate sunt mai decente?

Aici v-aș contrazice un pic, în sensul în care nu văd o legătură directă între cât câștigă un salariat și modul în care alege să se comporte cu ceilalți. Comportamentul nostru față de ceilalți ține mai mult de educație și mai puțin de câștigul material.

Cred însă că, în Spitalul Județean de Urgență Slatina, lucrurile încep să se schimbe și în direcția aceasta. Accentul începe să fie pus pe comunicarea cu pacientul, iar în acest sens, până la sfârșitul lunii, vom ști și dacă spitalul nostru va derula un program de formare profesională pentru profesioniștii din sistem, program finanțat din fonduri europene, și în care un loc important îl va ocupa „comunicarea cu pacientul”!

Ce investiții noi ați demarat și finalizat din momentul în care ați preluat conducerea spitalului?

Anul acesta se vor finaliza lucrările de reabilitare a secțiilor Neonatologie și Pediatrie și, în aproximativ o lună de zile, va fi reabilitat și sectorul Internări Ginecologie, sector ce se afla la parterul Blocului Materno-Infantil.

Suntem în acest moment în curs de avizare ISU a documentației privind reabilitarea Pavilionului Central, o lucrare amplă care va cuprinde peste 10 secții ce vor fi reabilitate, lucrare care sperăm să fie demarată în cel mai scurt timp.

De asemenea, luna aceasta este organizată procedura de licitație pentru reabilitarea ambulatoriului de la Drăgănești, spațiu în care, după reabilitare vor funcționa cabinete de consultații, dispensarul TBC etc.

Cum s-a produs schimbul de generații de medici… medici de renume ai Slatinei versus tinerii specialiști aflați la început de carieră?

Spitalul Județean de Urgență Slatina este, cred, printre puținele spitale din țară, unde nu putem vorbi de un deficit de medici. În ultimii ani, au venit în spitalul nostru peste 100 de medici tineri, fie ca rezidenți pe post fie la concursuri de angajare.

Caracterul eterogen al echipei de medici din spitalul nostru a permis ca acest schimb de generații să se facă firesc, fără ca acest lucru să fie resimțit în vreun fel de pacienți.

Integrarea medicilor tineri s-a făcut rapid, iar ajutorul venit din partea medicilor cu experiență din spital, a fost unul consistent și permanent.

Zilele Spitalului Slatina, iată o manifestare cu ștaif, științifică, inedită pentru Slatina! Ce a presupus asta, doamna manager?

„Zilele medicale slătinene” a fost într-adevăr un eveniment de excepție… Au fost două zile în care s-au dezbătut lucrări științifice, lucrări ce aparțin medicilor din spital și în care s-a vorbit despre Spitalul Județean de Urgență Slatina și despre lucrurile și oamenii minunați care se află aici.

Dar cel mai important a fost faptul ca ne-am reunit cu toții și, pentru prima dată, eu am simțit că suntem o adevărată echipă.

Și, apropo de asta, permite-ți-mi să închei, spunându-vă că: „Un grup devine o echipă, atunci când fiecare membru este îndeajuns de sigur pe el și pe contribuția lui, încât să laude aptitudinile celorlalți…”

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/spitalul-judetean-de-urgenta-slatina-este-cred-printre-putinele-spitale-din-tara-unde-nu-putem-vorbi-de-un-deficit-de-medici/

2 comments

  1. ady

    Bețivii reprezintă o urgență de sunt primiți la UPU ?

  2. ady

    Site-ul spitalilui nu a mai fost reactualizat de ani de zile. Figureaza medici care nu mai lucreaza de mult in spital. Unii au murit iar altii au iesit la pensie. Mai sunt si alte aspecte. Daca nu se reuseste reactualizarea propun sa fie desfiintat ! Ma intreb daca media slatineana a analizat aceasta problema. S-a gandit cineva cum se rezolva problema numarului foarte mare de betivi care vin sau sunt adusi la UPU. Bolnavii adevarati asteapta ore pana le vine randul.

Comments have been disabled.