Print this Post


Sprijinit de RE:START România, Marian Costea poate pune capăt speranțelor neconfirmate ale slătinenilor!

După 30 de ani de „democrație originală”, noi toți, cei mulți și manipulați, am simțit din plin faptul că elita politică românească a mers prea departe în uzurparea propriilor obligații față de Poporul Român. Am asistat atâta amar de vreme indiferenți și blazați la decăderea societății românești, ce-i drept cauzată de propria noastră duplicitate și de propria noastră lipsă de discernământ în a ne alege vătafii politici. Am rămas aceiași, de la o legislatură la alta, prizonieri ai manipulărilor de tot felul, aplaudându-i și votându-i la nesfârșit pe cei care ne-au râs în nas timp de trei decenii, pe cei care au abjurat de la orice credință politică și socială, pe cei care ne-au mințit de dimineață până seara și ne-au hrănit cu laurii lor fictivi…

Dragi cititori ai Liniei Întâi… De curând, în orizontul poluat al Slatinei noastre seculare, a apărut o speranță.. Marian Daniel Costea! Candidat la fotoliul Primăriei Slatina, studii sociologice, Facultate și Masterat, familist convins, întreprinzător privat ridicat prin sine însuși și nu prin politică, așa cum s-au ridicat majoritatea celor care ne-au furat, din 1990 încoace, atât nouă, cât și copiilor noștri, visele pentru o viețuire normală. Așa cum am subliniat și anterior în Linia Întâi, Marian Daniel Costea este racordat la valorile umanitare ale lumii civilizate, conștient fiind de faptul că politicianul este în serviciul comunității și nu invers. Domnia sa va candida la Primăria Slatinei, susținut de un partid nou, cu nume sugestiv – RE:START ROMÂNIA.

Iată ce ne spune d-l Costea despre intențiile sale electorale, dar și despre această nouă formațiune politică…

marian costea net 788 2Domnule Costea, iată că intenției dumneavoastră de a candida independent la fotoliul de primar al Slatinei, i se adaugă o formațiune politică de ultimă oră: RE: START ROMÂNIA! Unde se află această formațiune din punct de vedere doctrinar și cine este, de fapt, Ramona Ioana Bruynseels?

Este evident că, din punct de vedere al eșichierului politic, RE:START România, este un partid de centru-dreapta.

Ramona Ioana Bruynseels, președintele partidului, este unul dintre candidații prezidențialelor din 2019, un candidat care a reușit să surprindă, prin procentele obținute, procente datorate forței cu care și-a făcut cunoscută dorința de a produce o schimbare reală, majoră și absolut necesară în politica românească.

În ciuda vârstei tinere, Ramona Ioana Bruynseels este deținătoarea unei bogate experiențe în administrație, ocupând, în timp, funcții importante în administrația centrală, toate acestea grație unei bune pregătiri, atât în domeniul juridic, cât și în domeniul economic, capacitați confirmate de prestigioase instituții de învățământ, cum ar fi Universitatea Harvard.

Provenind dintr-o familie modestă, de ardeleni curați, o familie care a pus accent pe așezarea valorilor fundamentale la baza educației copiilor, Ramona Ioana Bruynseels, este păstrătoarea acelei curățenii sufletești, specifică zonei, este un om care nu are ținte personale, este o persoană împlinită profesional și material, o persoană a cărei unică motivație este binele comun, reactivarea societății valorice romanești.

Aș vrea să le spuneți cititorilor Liniei Întâi câteva dintre obiectivele programatice pe care le vizează acest nou partid…

După cum spune și numele, RE:START România își propune, în termeni reali, o restartare a României sub toate aspectele, o resuscitare și o consolidare a conștiinței naționale, o stimulare a oamenilor cu adevărat valoroși, curați sufletește și bine intenționați, oameni care, până acum, fie au fost ignorați, în mod deliberat, fie au optat să nu se asocieze unor personaje și cauze care nu au convins că vor servi binelui național, local sau individual.

Partidul își propune soluții reale la probleme, soluții bazate pe proiecte concrete, analizate, prezentate și dezbătute.

RE:START România nu este despre cei de sus și despre cei de jos, este despre noi toți, oameni cu principii morale, care iubesc adevărul, corectitudinea, oameni convinși și dornici să contribuie la realizarea binelui social unitar.

Asupra doamnei Bruynseels planează un soi de suspiciune, dată de acel colaboraționism cu Dan Voiculescu și televiziunile sale nu tocmai ortodoxe. Cum poate fi îndepărtată această umbră de îndoială?

Aș pleca, dacă îmi este permis, de la amintirea unui adevăr fundamental, un adevăr care spune mult, acela că și Hristos, la un moment dat, a fost înconjurat de prieteni ca Iuda.

Revenind la un răspuns concret, vă pot spune cu certitudine că nu există și nici nu va exista o legătură între actualul om politic Ramona Ioana Bruynseels și personajul indicat de dvs. sau vreuna dintre societățile patronate direct sau indirect de către acesta.

În procesul de dobândire a experienței, din nefericire, fiecare dintre noi avem, aproape inevitabil, parte și de momente neplăcute, dar care odată conștientizate, au darul de a ne îmbunătăți.

Așa cum v-am spus încă de la început, am pornit la drum independent, curat sufletește, nedorind să mă asociez, în niciun fel, cu obiceiurile și practica politică a ultimilor treizeci de ani, aceste convingeri mi-au impus anumite exigențe, exigențe manifestate conștient prin alegerea făcută, în speță opțiunea pentru acest partid.

Vă cunosc din tinerețile dvs. Aveți foarte mulți prieteni. Dar după cum spune și celebrul proverb, „PRIETENUL LA NEVOIE SE CUNOAȘTE.” Credeți că prietenii Dvs. din Olt și de aiurea se vor alia acestui proiect politic?

Știți, nu m-am aflat niciodată în situația în care să mă întreb dacă am sau nu prieteni, ceea ce știu, însă, cu siguranță, este că întotdeauna am avut și voi avea lângă mine oameni cu care împărtășesc aceleași convingeri, aceleași viziuni, oameni în a căror gândire mă regăsesc și oameni care se regăsesc în modul meu de a gândi și, vă rog să mă credeți că, spre bucuria mea, sunt mulți, suntem oameni cu caractere puternice, curate și, obligatoriu, bine intenționați.

Ați putea să ne enumerați măcar cinci astfel de camarazi slătineni care vor fi trup și suflet lângă dvs.?

Mă puneți în dificultate prin ceea ce îmi cereți, m-aș simți nedrept să indic doar câțiva, aș contrazice ceea ce vă spuneam mai devreme, însă vă asigur că sunt suficienți și, ceea ce este și mai important, sunt de o bună calitate. Ei mă susțin, pentru că, în fapt, susțin o cauză comună: BINELE COMUNITĂȚII NOASTRE.

Care-i mesajul dvs. către locuitorii Slatinei și, de ce nu?, către cetățenii întregului județ Olt?

Sunt om și am defecte, unul dintre acestea este că, obsesiv, în toate campaniile derulate până acum, mi s-a activat o întrebare: Ce ar fi dacă cei care se prezintă în fața electoratului, încercând să obțină votul acestuia, s-ar supune unui test poligraf cu întrebări venite de la cei care urmează să îi mandateze? Ce ar fi? Eu unul aș fi face-o!

Slătinenilor, le transmit un singur lucru: Să nu mai aștepte de la alții rezolvarea problemelor, este de datoria noastră a tuturor să ne implicăm, fiecare în parte, în mod real, conștient, asumat, asigurându-i că voi fi primul și cel mai vehement susținător al intereselor lor legitime.

Locuitorilor județului Olt, românilor în general, le transmit ceea ce le transmit și slătinenilor: să vadă în partidul RE:START România șansa reală de a pune capăt celor treizeci de ani de speranțe neconfirmate, de degradare socială și ruinare economică!

Închei prin a spune că dreptul la vot, așa cum și sună, este un drept, opțiunea fiecăruia trebuie să fie una libera, conștientă, determinată de bune intenții.

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/sprijinit-de-restart-romania-marian-costea-poate-pune-capat-sperantelor-neconfirmate-ale-slatinenilor/