Print this Post


Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru fiecare elev și student încadrat în muncă pe perioada vacanței.

Angajarea elevilor și studenților se poate realiza pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

absolventi 768Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți în baza următoarelor documente: contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial; contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților.

Cursuri gratuite pentru șomeri

Pentru luna iulie 2019, AJOFM Olt va organiza patru cursuri de formare profesională gratuite. Astfel, 56 de persoane vor fi împărțite în grupe de câte 14 și vor urma cursurile gratuite în calificările: comunicare limba engleză; lucrător în comerț; cofetar-patiser și ospătar / chelner/ vânzător în unități de alimentație.

Pentru detalii, cei interesați se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, str. Dinu Lipatti nr.48, tel. 0249/413099.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/stimulente-pentru-angajarea-elevilor-si-studentilor-pe-perioada-vacantei/