Print this Post

Constantin Dobrița, primarul comunei Mihăești:

Sunt un simplu membru liberal și voi rămâne liberal întotdeauna!

Îl cunosc, de ani și ani, pe Constantin Dobrița, actualul primar al comunei Mihăești. Un liberal statornic, care face puțină politică și foarte multă administrație. Deși are vechi ștate de liberalism, el nu are o funcție politică în cadrul PNL Olt. Nici nu și-o dorește. Preferă să facă politică pertinentă în favoarea comunității pe care o deservește de patru mandate, fiind un patriot și un administrator exemplar.

D-le primar, bat alegerile europarlamentare la ușă. Cum se văd, de aici, alegerile europarlamentare și ce importanță au pentru România?

Alegerile europarlamentare au avut, întotdeauna, importanță mare pentru țară, pentru că acolo sunt reprezentate interesele țării. Europarlamentarii ar trebui să reprezinte interesele țării. Politicienii noștri ar trebui să lase micile disensiuni între partide și între ei, ca oameni, și să reprezinte mai mult interesele țării.

Aveți vreun rol local în aceste alegeri?

Un rol local există, pentru că, din discuțiile cu oamenii, aceștia înțeleg importanța alegerilor și faptul că realizările din localitate se regăsesc și în aportul PNL, al politicienilor liberali. Sper ca ei să înțeleagă importanța acestor alegeri.

constantin dobrita mihaesti 2019D-voastră aveți o continuitate la primărie, sunteți popular ca primar. Care-i secretul rezistenței d-voastră?

Secretul este, în primul rând, apropierea de oameni, munca continuă și respectarea promisiunilor făcute oamenilor. Mandatul vine și trece foarte repede. Dacă nu sunt realizări, nu ești ales!. Nu trebuie să le explici oamenilor prea multe lucruri. Ei trebuie să vadă realizările. După care, încrederea vine de la mandat la mandat.

Ați fost mai tot timpul în opoziție. Cu toate acestea, ați reușit să aduceți comuna în limitele normalității. Pe ce v-ați bazat, cum ați reușit aceste lucruri? Ce investiții ați făcut?

De-a lungul anilor, investițiile sunt multe. Majoritatea sunt pe programe guvernamentale. Construirea unei piețe agroalimentare, prin GAL, achiziția unui buldo-excavator, tot prin GAL. Restul sunt din micul buget local și din investiții prin PNDL, unele mai vechi, obținute prin 577, care s-a transformat în PNDL. Acum, s-a deschis Fondul de Investiții, pe care am depus un proiect.

Probabil că și experiența unor proiecte bine făcute, experiența acumulată, de-a lungul anilor, și-a spus cuvântul, în obținerea finanțării proiectelor. Se pot face multe proiecte, dar dacă nu sunt făcute așa cum trebuie, nu vor fi finanțate.

Aveți un grup pe specialiști în acest sens?

Avem un grup de specialiști la nivel de primărie, începând cu secretarul și contabilul primăriei, pe care i-am format, de câțiva ani de zile. Astfel, reușim să atragem aceste fonduri.

D-le primar, sunteți un om al faptelor și nu al vorbelor. Poate că de asta nu sunteți atât de vizibil în PNL. Aveți o funcție în organizația județeană?

Nu, am avut până anul trecut, eram vicepreședinte în Biroul Permanent. Actualmente, sunt simplu membru liberal și voi rămâne liberal întotdeauna.

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/sunt-un-simplu-membru-liberal-si-voi-ramane-liberal-intotdeauna/