Print this Post


Supralărgirea străzii Drăgănești din Slatina – o certitudine!

Așa cum a promis, administrația locală slătineană a început, astăzi, lucrările de supralărgire a străzii Drăgănești, din Slatina, în zona platformei industriale a orașului dinspre comuna Brebeni, astfel încât să se poată circula pe două benzi pe fiecare sens de mers. Strada va fi lărgită până la 14 metri.

Lucrarea în sine vizează zona de la sensul giratoriu către Milcov, până la ieșirea din municipiu, direcția comuna Brebeni și este în valoare de aproape 9 milioane lei, iar durata de implementare a proiectului este de aproximativ nouă luni.

Lucrările prevăzute la acest proiect sunt: spargere mixtură asfaltică – parte carosabilă existentă; săpătură mecanică, atât pentru porțiunea de supralărgire, cât și pentru porțiunea de drum existent; realizare fundație, atât pentru porțiunea existentă, cât și pentru zona de supralărgire, care constă în așternerea unii strat de balast de 60 cm grosime și un strat de balast stabilizat de 20 cm grosime; așternere straturi sistem rutier.

strada draganesti slatina netTotodată, va fi continuat trotuarul existent pe partea dreaptă a străzii din direcția de mers Slatina – Brebeni, până la accesul pentru tiruri la TMK. Trotuarul va fi încadrat cu borduri de beton prefabricat, borduri prefabricate, borduri mari, respectiv borduri mici. De asemenea, pentru colectarea apelor pluviale din zonă, se vor realiza, de o parte și de cealaltă a străzii, rigole betonate, acoperite cu placate carosabile din beton.

Investiția este realizată în cadrul contractului-cadru încheiat de Primăria Municipiului Slatina cu mai multe firme de construcții. În total, potrivit contractului-cadru, în perioada 2019-2023, vor fi reabilitate 108 străzi. Străzile au fost împărțite în trei loturi, cu trei constructori: lotul unu – General Trust Argeș, lotul doi – SC Olt New Cosntruct, lotul trei – Panadria SRL. Valoarea totală a proiectului se ridică la 97 milioane lei, pe toți cei patru ani.

Ionuț DUMITRESCU

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/supralargirea-strazii-draganesti-din-slatina-o-certitudine/

1 comment

  1. Ciuma Rosie

    De fapt a început campania electorala a PSD ca supralargirea trebuia făcută de mult nu acum la sfârșit asa cum trebuiau făcute multe dar PSD nu a făcut Nimic în Olt

Comments have been disabled.