Print this Post


TĂTULEȘTI: PRIMARUL DAN VASILE ȘI REALIZĂRILE SALE

Aflat la primul mandat de primar al comunei Tătulești, fostul ofițer de carieră Dan Vasile a acordat un interviu publicației noastre, în care a enumerat cele mai importante realizări de când a preluat frâiele localității. Preluarea funcției de primar a fost o provocare pentru domnia-sa, pentru că și-a dorit să facă foarte multe lucruri, menționând, totodată, că a avut nevoie de o perioadă de acomodare privind realitățile administrative. Trecând repede peste perioada de acomodare, Dan Vasile a reușit să pună la punct proiecte importante pentru localitate, proiecte pe care d-l primar le enumeră în rândurile de mai jos. Tot ceea ce a realizat vine ca un răspuns către cei, puțini la număr, care i-au reproșat că n-a făcut nimic. Iată ce-a făcut!

dan vasile tatulesti netDomnule Vasile, de când sunteți primarul comunei Tătulești și ce realizări importante ați avut în acest timp?

Sunt primar din anul 2016. Deci sunt la primul mandat. A fost o provocare pentru mine, în sensul că mi-am dorit foarte multe lucruri. Ca să trec la subiect, pot să vă spun că am realizat nouă kilometri de asfalt, inclusiv șanțuri betonate, făcute profesionist. Cei nouă kilometri de asfalt s-au turnat în zone unde drumurile erau foarte afectate și unde nu era asfalt. Am reușit să modernizăm școala Tătulești, prin schimbarea acoperișului, executarea anvelopării clădirii și introducerea toaletelor în interior, toalete moderne. Ne mândrim cu școala noastră. De asemenea, am reușit să betonăm și să facem canale de scurgere de pe versanți, întrucât localitatea era afectată în timpul precipitațiilor. Tot în acest timp, am făcut 6-7 podețe, am deviat râul Vedea, am betonat șanțuri și mai avem șanțuri amenajate, acestea urmând să fie betonate.

Cea mai recentă realizare este modernizarea sistemului de iluminat public. S-au reparat drumuri, au apărut noi societăți agricole, care au determinat lucrarea ultimei palme de pământ. Am depus un proiect pentru alimentarea cu gaze, împreună cu cei din comuna Bărăști. Avem, totodată, proiectul de canalizare, care a fost depus pe FDI, dar așteptăm să apară un program de finanțare, probabil PNDL 3.

tatulesti 2020 3Ce vă propuneți în viitorul apropiat?

Trebuie să rezolvăm problema cu gunoaiele și să punem în practică cele două proiecte cu alimentare gaze și canalizarea. Mai sunt în jur de 3 kilometri de drumuri comunale neasfaltate, pe care sperăm să le realizăm. Deci, aceste proiecte sunt foarte importante pentru comunitatea noastră.

tatulesti 2020 9Din punct de vedere cultural cum stați?

Am înființat Ansamblul de Dansuri „Joc și voie bună” Tătulești, format din copii cu care ne mândrim pe unde ne ducem. La școală, elevii au rezultate foarte bune. Avem copii care au participat la concursuri naționale. Avem copii buni, dar natalitatea este foarte scăzută. Copiii sunt transportați cu microbuzul școlii, beneficiază de toalete interioare, apă curentă, căldură. Avem cadre didactice bine pregătite cu care colaborăm foarte bine. Am organizat Zilele Comunei și alte evenimente culturale de-a lungul anului. Cultura este un element fundamental al unui popor. Ca să avem cultură, trebuie să avem educație. Având educație și cultură, avem specialiști. Toate domeniile sociale sunt legate de aceste elemente: educație și cultură.

Deci, candidați pentru un nou mandat sau nu?

Da, voi candida. Și motivul este terminarea acestor proiecte începute.

Ce mesaj aveți către oamenii din comună?

Le mulțumesc pentru răbdarea de care au dat dovadă. Mi-aș fi dorit să termin toate proiectele. Fiind la primul mandat, mi-a fost destul de greu, până m-am acomodat cu problematica administrativă, cu tot ceea ce se întâmplă într-o primărie. Trebuie să fim împreună, ca să putem să ne bucurăm de aceste proiecte pentru care eu garantez că, în următorul mandat, o să le înfăptuim.

Dragoș Sîrghie

tatulesti 2020 1tatulesti 2020 2

tatulesti 2020 10

tatulesti 2020 4

tatulesti 2020 5

tatulesti 2020 8

tatulesti 2020 7

tatulesti 2020 15

tatulesti 2020 13

tatulesti 2020 14

Permanent link to this article: http://linia1.ro/tatulesti-primarul-dan-vasile-si-realizarile-sale/