Print this Post


Tradiții și obiceiuri de Florii – la Bobicești

Sâmbătă, 8 aprilie a.c., începând cu ora 12.00, Centrul Hipic Epona Horse Land din comuna Bobicești va găzdui expoziția intitulată „Tradiții și obiceiuri de Florii”. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Olt, prin Muzeul Județean Olt, în colaborare cu Centrul Hipic Epona Horse Land Bobicești.

„Vă invităm alături de noi, într-o călătorie în lumea tradiții lor și obiceiurilor, să descoperim semnificațiile gesturilor rituale prilejuite de sărbătoarea Floriilor. Pentru a înțelege ce este de fapt o sărbătoare, trebuie să aflăm care este rostul ei, ce se crede și ce se spune, cum se pregătește și se așteaptă, ce se face și, mai ales, de ce. În expoziție, se regăsesc obiecte ale artei populare din județul Olt, purtătoare ale unor simboluri creștine: țesături, textile de interior, piese de port popular de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX și ceramică decorativă. Pentru complinirea acestui discurs expozițional vor fi aduse în fața publicului și câteva ustensile tradiționale pentru pescuit, cum ar fi vârșa din plasă, din nuiele, scârtașul”, a spus dr. Laurențiu Guțică, manager al Muzeului Județean Olt.

Afis florii 2017.cdrTotodată, cei prezenți vor avea ocazia să petreacă momente speciale alături de caii lipițani ai Centrului Hipic, să vizioneze scurte documentare etnografice despre obiceiurile practicate în satele județului Olt în perioada sărbătorilor Pascale și, nu în ultimul rând, să afle secretele preparării borșului de pește.

Copiii vor putea să coloreze felicitări de Paște, iar la final fiecare va pleca acasă cu obiectele realizate.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/traditii-si-obiceiuri-de-florii-la-bobicesti/