Print this Post


  Traian Băsescu îl binecuvântează pe Cosmin Florescu, candidatul Mișcării Populare la Primăria Slatina!

  Vor sau nu vor adversarii săi, prezența în Slatina a fostului președinte Traian Băsescu, a fost una de bun-augur pentru prestigiul pe care-l va înregistra, pe viitor, Mișcarea Populară din Olt.

  Discursul coerent și impecabil al fostului președinte, presărat, pe alocuri, cu glume și bancuri marca Băsescu, a demonstrat – dacă mai era nevoie – că, la Olt, Partidul Mișcarea Populară există și că Marin Bobeș (în ciuda absenței sale motivate de la eveniment!) a reușit, în doar două luni, să dea consistență unui proiect, care va sta la baza politicii de mâine a județului Olt și a României.

  Tinerețea, entuziasmul și calitatea celor care și-au anunțat candidatura pentru fotoliile de primar al localităților din județul nostru au făcut casă bună cu ideile și sfaturile lui Traian Băsescu, care a spus textual: „Vin cu bucurie la voi, pentru că știu că am mână bună pentru Slatina. Îi reprezint pe primarul de la Slatina, pe cel de la Scornicești și pe cel de la Vișina, dar și pe ceilalți candidați ai PMP Olt!”

  Economist de profesie și om de afaceri, tânărul Cosmin Florescu, candidatul Mișcării Populare la Primăria Slatina, s-a distins printr-un discurs aplicat, la obiect, un discurs apreciat de Traian Băsescu, cel despre care ne amintim că, atunci când i-a pus mâna-n cap lui Darius Vâlcov, acesta a câștigat alegerile în trombă pentru Primăria Slatina.

  Prezentăm, în continuare, fragmente din discursurile lui Cosmin Florescu și al mentorului său Traian Băsescu! 

  basescu si cosmin florescu slatina 1Cosmin Florescu, candidat PMP la Primăria Slatina:

  ESTE FUNDAMENTAL SĂ AI SENTIMENTUL CĂ VOCEA TA ESTE AUZITĂ ȘI ASCULTATĂ DE COMUNITATE!

  «Sunt unul dintre tinerii care trăiește în Slatina și care este preocupat de comunitatea lui. Chiar dacă nu am fost, până în prezent, membru al vreunui partid, asta nu înseamnă că nu am fost interesat de politică și nu eram conștient cât de importante sunt participarea civilă și politică. Sunt unul dintre tinerii care a plecat din oraș, pentru a studia, și s-a întors acasă, la terminarea studiilor, la terminarea facultății.

  Lucrez în Slatina și, din păcate, mulți dintre prietenii mei au ales un alt drum și nu s-au mai întors. Este păcat de acest potențial irosit.

  Locurile de muncă pentru tineri, sprijin pentru familia tânără, un mediu mai prietenos și mai verde sunt legi fundamentale. Dar, fundamental este și altceva. Sentimentul că vocea ta este auzită și ascultată de comunitate, că există cineva care te poate sprijini atunci când vrei să implementezi un proiect sau o idee, indiferent dacă este vorba despre administrația locală sau județeană.

  basescu si cosmin florescu slatina 2Cred că tinerii politicieni trebuie să aibă curajul să asculte și să dezbată mai mult cu cei care sunt sceptici sau nu le împărtășesc punctul de vedere. Știm foarte bine că este multă neîncredere în clasa politică, iar noi, ca lideri, trebuie să deschidem politica spre idei noi, către oameni noi, către dezbateri serioase și realiste. Este de datoria noastră să ne luptăm pentru generațiile viitoare, să ne validăm ca tineri, capabili, onești și pregătiți să conducem orașul și, de ce nu, administrația centrală de mâine. Deschiderea este mai necesară ca oricând, pentru că, din motive pe care le știm sau intuim, politica este discreditată, iar politicienii detestați la grămadă. Acest lucru este rău pentru o comunitate, este rău pentru dialog, pentru democrație și trebuie schimbat.

  Pentru următorii patru ani, evident că avem priorități. Avem proiecte pe care trebuie să le implementăm. Acestea sunt șase la număr, șase proiecte pe care le vom implementa și prin care vom asigura dezvoltarea durabilă a municipiului nostru, a județului și, implicit, a nivelului de trai. Unul dintre ele este dezvoltarea infrastructurii. O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea economiei și a mediului de afaceri, prin atragerea și dezvoltarea investițiilor autohtone și străine care, implicit, vor crește numărul de locuri de muncă și salariile. Prioritățile sociale reprezintă o componentă importantă a proiectului nostru. Dacă ne referim la cultură și sport, trebuie avută în vederea construirea de noi de locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport. Reușim împreună reanimarea sportului și a activităților culturale. Aici este un aspect important: pe partea de cultură, ne trebuie entitate și selectivitate prin numirea unui board cultural, format din personalități incontestabile, care să coordoneze alocările de fonduri în sectorul cultural. Nu în ultimul rând, trebuie avută în vedere îmbunătățirea activităților din cadrul primăriei.

  În următoarea perioadă, va trebui să muncim zi și noapte, să vorbim cu fiecare om de pe scară, cu fiecare vecin de bloc, cu fiecare locuitor, să le explicăm cu inimă și suflet ce e mai bine pentru el. Vom continua și vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute de actuala administrație și, de asemenea, vom implementa și altele, doar că mult mai repede, mai bine și mai ieftin.

  Așadar, oameni buni, avem multe de făcut și avem tăria de a spune că suntem pe calea cea dreaptă și că urmează să asigurăm continuitatea democrației, spiritului corect aici, în inima Olteniei.

  basescu si cosmin florescu slatina 3Traian Băsescu:

  SOARTA ACESTUI PARTID ESTE SĂ REPREZINTE VIITORUL POLITIC AL ROMÂNIEI!

  «Vin cu bucurie la Slatina, pentru că știu că am mână bună pentru Slatina. Îi reprezint pe candidații de la Slatina, pe cel de la Scornicești și pe cel de la Vișina, dar și pe ceilalți candidați ai PMP Olt!”

  Primul lucru care sare în ochi când se citește lista de candidați la funcțiile de primari pentru Olt, constați tinerețe, oameni tineri, care se angajează să facă ceva pentru comunitățile lor. Ei reprezintă spiritul partidului pe care, împreună, l-am înființat…

  (…) Numai dacă privești în sală, îți dai seama că este o îmbinare fericită de oameni tineri, oameni cu experiență. Asta ne trebuie astăzi, pentru că politica nu se face doar cu entuziasm, cu entuziasmul tinereții, ci trebuie și experiența acelora care, în viața lor, au acumulat-o, trăind, zi de zi, întâmplări, fapte, responsabilități…

  A mă retrage din viața publică, ar însemna să pun experiența de ministru al Transporturilor, în cinci guverne, experiența de câștigător, de două ori, a funcției de primar general al capitalei, experiența celor 10 ani de funcție la cel mai înalt nivel, ca președinte al României și, de ce nu, experiența de comandant de navă, să le pun între coperțile unei cărți și să spun – asta este biografia oficială a lui Traian Băsescu. Dar, cartea ar fi rămas într-o bibliotecă.

  Cealaltă opțiune a fost să las ceva de pe urma mea, un partid care să preia țara de unde se află și un partid care să nu mai greșească, cum au greșit partidele tranziției. Un partid care să dea țării perspectiva, viitorul ei. Această a doua opțiune a învins, până la urmă. De aceea am decis să fiu alături de PMP și să-i transfer toată experiența acumulată în cei 24 de ani de politică făcută la cel mai înalt nivel. Pe activitatea mea politică pe modul de a lua decizii, pe modul de a face față luptei politice, și-a pus amprenta puternic pe meseria mea care m-a consacrat și care a fost, întotdeauna, un refugiu. Dacă plec din viața politică, am unde mă duce, nu-mi câștig existența din ceea ce fac în politică, ci-mi pot câștiga existența din ceea ce știu.»

  NU SUNT OBIȘNUIT SĂ PIERD!

  «(…) Cel mai important lucru este acela că 85% din membrii noștri și, slavă Domnului, sunt tot mai mulți, în ultima vreme, sunt oameni care n-au mai făcut politică până acum. Un alt lucru care ne deosebește de celelalte partide politice este că am văzut ce s-a întâmplat rău și știm că ceea ce s-a făcut rău nu trebuie repetat. Un alt lucru este voința. Voința noastră de a duce mai rapid România și pe români acolo unde merită, adică în locul în care să le fie, în locul în care să trăiască fără griji, în locul în care sărăcia să fie o componentă cât mai mică a existenței societății noastre. Nu în ultimul rând, ceea ce vă deosebește de celelalte partide este că niciun alt partid nu are în frunte un președinte care a câștigat de două ori primăria Capitalei și de două ori președinția României. Nu sunt obișnuit să pierd. Acesta aș vrea să fie și spiritul Mișcării Populare. Un partid care se bate să fie primul.»

  PMP ESTE SINGURUL PARTID CARE ARE UN OBIECTIV DE ȚARĂ: UNIREA ROMÂNIEI CU REPUBLICA MOLDOVA! 

  «(…) Vrem să fim primii. Suntem singurul partid care și-a asumat un obiectiv de țară greu, înscris în programul politic, dar care este real și necesar pentru viitorul țării. Acest obiect este unirea României cu Republica Moldova.»

  Dumitru SÂRGHIE

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/traian-basescu-il-binecuvanteaza-pe-cosmin-florescu-candidatul-miscarii-populare-la-primaria-slatina/