Print this Post


Trăim cu speranța că Liviu Voiculescu va ști să fructifice, în interes general, situația istorică favorabilă liberalismului din România

Am trăit și trăim cu speranța că viitorul României, adică al copiilor noștri, va fi unul liberal și că acest guvern interimar, extras cu forcepsul din conștiința avariată a parlamentarilor noștri, va pregăti Calea, Adevărul și Viața României de mâine.

Din păcate, anumite aspecte din viața liberală românească ne semnalează trist că destinul nostru liberal nu poate să ne surâdă foarte repede și că încă mai există riscul ca speranțele noastre  să se scurgă în rigola istoriei. Indiferența și nesimțirea liberalilor vâlceni față de Emil Vețeleanu, veteranul de 101, cu ocazia Zilei Naționale, precum și incultura politică și doctrinară crasă a unor tineri liberali, din organizațiile teritoriale (dovedită și probată pe rețelele de socializare) ne-au făcut, în ultimul timp, pe noi cei care mai credem că liberalismul ne poate duce ca trenul la destinație, să ne mai pierdem din optimism.

liviu voiculescu si iohannis netDar idealurile noastre liberale, nu neapărat în sensul de PNL, ci de capitalism, de libertate de expresie și de solidaritate sunt fără margini. De aceea, ne vom strădui să găsi, în continuare, cuvinte potrivite pentru soluția liberală a acestei țări. Și vom spune că, la Olt, cu mici excepții, PNL este pe mâini bune. Că președintele Liviu Voiculescu, în ciuda divergențelor vizibile în spațiul public pe care le are cu deputatul Gigel Știrbu (greu de „ucis”), are proprietatea cuvintelor, știe să le cântărească în fața opiniei publice și, îmbucurător pentru aceste vremuri, este un președinte ferm, care-și respectă principiile cu care a pornit la drum. Prezența sa în cercurile politice liberale cele mai înalte de la București dovedește dacă mai era nevoie, că președintele PNL Olt este un lider autentic, în ciuda tinereții sale, precum și a faptului că, pe lângă administrarea partidului, ca primar, el trebuie să păstorească și comuna Cungrea. Și o face cu onoare și cu rezultate administrative strălucite.

Mi-aș permite, însă, să-i atrag atenția d-lui președinte că, odată câștigați acești pași decisivi, în ochii electoratului, PNL Olt, ca și PNL în general, are nevoie de reprezentanți școliți, cu cei șapte ani de acasă, patrioți adevărați, care știu să respecte instituțiile statului și să nu le călărească, așa cum au făcut adversarii lor politici. În acest sens, aș aminti aroganța gratuită comisă de grupul liberal de la Olt care a forțat intrarea înaintea reprezentanților instituțiilor de stat organizatoare, pentru a depune coroane la statuia lui A. I. Cuza, cu ocazia Zilei Naționale…

În altă ordine de idei, prezența lui Liviu Voiculescu la recepția președintelui Iohannis, cu ocazia Zilei Unirii, ne îndreptățește să credem că liderul de la Olt va ști să fructifice, în interes general, și nu în cel de clan și gașcă, situația istorică favorabilă a liberalismului din România. Aferim!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/traim-cu-speranta-ca-liviu-voiculescu-va-sti-sa-fructifice-in-interes-general-situatia-istorica-favorabila-liberalismului-din-romania/

1 comment

  1. Cetatean

    Daca la sefia finantelor publice puneti oameni de dragul de ai pune fara sa va intereseze interesul lor pentru meserie , capacitatile fizice si intelectuale , comportamentul in institutiile statului, care intai si-au depus CV si apoi au intrat in partidul PNL ,oameni deja care incalca legea , puneti lupul sa pazeasca oile , ex Doaga sau am inteles Rogojinaru Daniela , care nu stim cat tupeu poti sa ai , pentru faptul ca detii contabilitatea la un numar mare de firme din oras , nu crezi ca esti incompatibil sa lucrez chiar ca simplu inspector in finante si apoi sa mai vrei si post de sef ?!?! Aceste lucruri nu se cunosc la nivel de Anaf sau cum ar fi tu sa executi si apoi tu sa controlez sau ma rog colegii doamnei dar ma intreb in actele de control doamna Rogojinaru este trecuta ca petsoana care tine contabilitate asa cum prevad actele de control. Dar daca ii place asa de mult sa lucreze si daca esti corect nu ar trebui sa renunti la functia de la stat si sa treci in privat ??? Aceste aspecte cine le verifica . Ne regasim in situatii la care nu te astepti ca aceste persoane cate isi stiu trecutul sa poate fi puse in oricate ar fi functii in finante. Pentru ce am votat schimbarea sa ramanem cu aceleasi naravuri . Cumnatii in PNL , sotii in PSD si care este logica ?!?!

Comments have been disabled.